ADRASAN BALIK AVI TURUNDA YAKALA BIRAK LAMBUKA

Adrasan Balık Avı Turunda Yakala Bırak Lambuka :

ADRASAN BALIK AVI TURUNDA YAKALA BIRAK LAMBUKA

Lambuka sürüleri 15 – 20 Temmuz ile 5 – 15 Eylül arası Adrasan Koylarından geçer. Önce ufak Lambukalar boy gösterir. Eylül ayına yaklaşan son günlerde boylar 60 – 75 cm kadar büyür. 5 – 15 Eylül Lambuka sürülerinin yoğun olarak geçişlerini tamamladıkları zaman dilimidir. Bundan sonraki dönemde de Lambuka görmek mümkündür. Ama bu Lambuka sürüleri hava ve denizin kötü olduğu zamanlarda kıyılara yanaşırlar. Denizin kötü olduğu zamanlarda ve takip eden birkaç günde kıyıya yanaşan Lambuka boyları büyük olur. Bazen boyları 100 – 150 cm bulabilmektedir.

ADRASAN BALIK AVI TURUNDA YAKALA BIRAK LAMBUKA

Lambuka Döneminde Büyük Sürüler Teknenin Altına Kadar Gelirler

Bazen oltaları kontrol için çektiğimizde teknenin altı Lambuka sürüsüyle dolar. Yüzlerce Lambuka teknenin altında dolaşmaya başlar. Bu manzara çok güzeldir. Herkesin içi bir anda heyecanla dolar. Pek çok katılımcı için Lambukalar hayatları boyunca avladıkları balıklardan daha büyüktür. Bu kadar büyük balığı bir arada görmek ve teknenin altında izlemek çok heyecan vericidir. Bu manzara karşısında denizlerimizin ne kadar bereketli olabileceğine de şahitlik etmiş olurlar. Böylece büyük balık avı yapabileceklerine dair inançları daha da artmış olur.

ADRASAN BALIK AVI TURUNDA YAKALA BIRAK LAMBUKA

Lambukaları Neden Geri Salarız

Büyük balık avıyla uğraştığımız ve Lambukaların da 2,5 m boya kadar büyüdükleri için Lambukaları geri salarız. Yemlik balık avı yaparken oltamıza Lambuka takılması balık avı ve mücadele keyfi için güzeldir. Ama bize yem balığı avı yaparken vakit kaybettirir. Hızlı çekip balığa zarar vermeden oltadan çıkarmak ve geri salmak her zaman mümkün olmaz. Çünkü Lambuka çok hırçın bir balıktır. Hiç bir zaman kolayca teslim olmaz. Mücadele esnası boyunca oltadan kurtulmak için yapmadığı numara kalmaz. Her türlü numarayı dener. Hatta tekneye aldığımızda çırpınmaya devam eder. Eğer kanca kötü bir yerden geçmişse tekne ve her şey kan revan olur. Böyle bir durumda Lambukayı geri bırakmak mümkün olmaz.

ADRASAN BALIK AVI TURUNDA YAKALA BIRAK LAMBUKA

Lambukayı geri salacaksak mümkün olduğu kadar acele etmeden yorulmasını bekleyerek çekeriz. Yorgun şekilde tekneye geldiğinde kancayı ona zarar vermeden çıkarmak da kolay olur. Böylece Lambukayı zara vermeden geri salmak mümkün olur. Ama bu süreç bize ciddi zaman kaybettirir. Bu yüzden Lambukanın olduğu meradan ayrılmayı tercih ederiz.

Bugün Avladığımız Lambukanın Renkleri Çok Güzeldi

Lambuka avcısına yaşattığı mücadele keyfi ve görsel şovuyla avlaması keyifli balıklardandır. Ama bizim aklımız büyük balık avında olduğu için Lambuka ile pek ilgilenmeyiz. Bazen avladığı Lambukayı yemek isteyen katılımcı arkadaşımız olursa bir adet alırız. Yoksa oltamıza takılan bütün Lambukaları geri salıp hedef balığımızın peşinde koşmayı tercih ederiz. Lambuka avı büyük boylarda olmazsa bizi pek ilgilendirmez. Örneğin 100 cm ve üzeri bir Lambukanın avı bizi memnun edebilir. Yoksa daha küçükleri denize iade edilecek balıklar arasında yer alır. Özellikle böylesi güzel renklere sahip hayat dolu küçük bir balık denizde özgür yaşantısını sürmeye layıktır.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/5bywAUjo9rQ

Adrasan Balık Avı Turunda Yakala Bırak Lambuka

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.