Adrasanda Sezonun ilk Lambuka Avını Yapmak Bize Kısmet Oldu :
Adrasan Sahilinin sol tarafında saat 16.30 da buluşup denize açıldık. Amaç büyük balık avı yapmaktı.
Adrasan Koyunda açılırken Akya avı için yemlik Palamut avı yapmak amacıyla yüzey sırtılarını hazırlayıp denize saldık. Hemen ardından çıkrık makineli oltanın nasıl kullanılması gerektiğini anlatarak tura başladık. Arkadaşlar oltaların nasıl kullanılması gerektiğini uygulamalı olarak gördükten sonra, uygulamayı kendileri yaparak pratik yaptıktan sonra balık avına konsantre olarak Sula Ada istikametine doğru yol almaya başladık.

Adrasan Fenerine geldiğimizde açığa doğru çıkarak buradaki verimli alanı çekmeye başladık. Burada bir hareket olmayınca, Hacivat burnuna doğru yöneldik. Hacivat Burnuna varmadan ara yolda kalomalardan biri akmaya başladı. Oltayı çekmeye başladığımızda arkada atlayan balığı görünce avladığımız balığın 2013 senesinin ilk Lambuka avı olduğunu anladık. Bu avı yapmak, yakında Yazılı Orkinos yavrularının da geleceğinin ve arkasından Akya miktarında artış olacağının habercisi olması açısından önemli bir göstergeydi.

Lambuka ve Yazılı Orkinos Avı
Lambuka avından sonra Hacivat Burnu ve açığını çekerek Sulu Ada istikametine doğru yolumuza devam ettik. Ama güneydeki hava sert olduğu için daha fazla devam etmeden geri dönerek biraz daha kıyıya yanaşarak kıyılarda sırtı çekmeye devam ettik. Bir ara yine kaloma akmaya başladı. Ama bu sefer daha güçlü akmaktaydı. Kalomanın akış hızına bakarak gelen balığın 2 -3 Kg arası bir Yazılı Orkinos olduğunu anlamak zor olmadı. 5 -10 dakikalık bir mücadeleden sonra balık teknedeydi. Yazılı Orkinos avı ile keyifler iyice yerine gelmişti. Oltalarda düzenli bir şekilde hareketin olması balık avı turunu daha keyifli bir hale sokuyordu.

Temmuz ayının ortalarının gelmesi ile Antalya balık avı turları şenlenmeye başlar. İnsanların çoğunluğu Lambuka ve Yazılı Orkinos yavrularının peşinde koştururken biz de yemlik Palamut avını yaptıktan sonra hiç vakit kaybetmeden Akya avı için pozisyon alırız. Her sene başka bir koy veya burun Akya avı için daha verimli bir mera olur. O merayı keşfettikten sonra Akya avı daha verimli geçmeye başlar.
Lambuka Avı Videosu: https://youtu.be/2FPxqLcjO_Y