AKDENIZDE YAZILI ORKINOS ZAMANI

Akdenizde Yazılı Orkinos Zamanı :

Mayıs ayından başlayarak Haziran ve Temmuz aylarında kıyılarda 2 – 7 Kg Orkinos ailesinden balıkların kıyılara sokulup beslendikleri ve yumurta bıraktığı zaman dilimleridir. Aynı zaman diliminde açık denizde de Büyük Orkinos ve Kılıç Balıklarının benzer sebeplerle su yüzüne yaklaştıkları dönemdir.

AKDENIZDE YAZILI ORKINOS ZAMANI

Bu dönemde kıyılarda Orkinos ailesinin iri bireyleri az da olsa av verir. Zaten yumurtlama dönemi olması sebebiyle az miktarda avının yapılması önemlidir. Bu dönemde balığın üremesi göz önüne alınarak fazla rahatsız edilmemesi, mümkünse de ihtiyaç fazlası avlanan balıkların geri bırakılması doğru olacaktır.

AKDENIZDE YAZILI ORKINOS ZAMANI

Bu dönemde balık avı için dolaşırken pek çok yerde balık oynakları görünür. Nisan ayı gibi yumurtadan yeni çıkan gümüş balıkları, başta Orkinos ailesinden balıkların saldırısına uğrar. Gümüş balıkları, Orkinosların ve diğer büyük balıkların saldırılarından kendilerini korumaya çalışırken bir yandan da kendileri avlanarak büyümeye çalışırlar.

Kıyılar Balıkların Yaşam Alanıdır

Bu süreç kıyılarda devam ederken, sağlıklı bir deniz ortamının devamlılığı açısından balıkların bu faaliyetlerine fazlaca müdahale edilmemesi gerekir. Daha huzurlu bir ortamda, doğal sürecin devamı balık çokluğu ve meraların verimliliği açısından çok önemlidir. Bu süreci bozan en zarara verici unsur kıyılara atılan ağlardır. Kıyılarda ağ ile avcılık balıkların kıyıları terk etmesine ve göç etmesine sebep olur. Oysa kıyılarda gerçekleşen üreme, beslenme ve barınma ihtiyacı meranın balıkla dolmasını sağlayan en önemli etkendir. Bunun devamlılığının sağlanması için kıyılarda ağ avcılığından biran evvel vazgeçilmelidir. Kıyılarda ağ ile avcılık “bindiğimiz dalı kesmekten” farksızdır.

AKDENIZDE YAZILI ORKINOS ZAMANI

Kıyılarda ufak balıkların çokluğu, aynı zamanda büyük balıkların kıyılara paralel bir şekilde pozisyon almasını sağlar. Göçle gelen ufak balıklar büyük balığın bu bariyerini aşamayarak kıyılarda kalacağından kıyılarda hızla balık birikmesi olur. Biriken balıklar göçle gelen büyük balıkların beslenmek amacıyla kıyılarda daha uzun kalmasını sağlar. Bu şekilde bir merada balık çokluğu görülmeye başlar. Bunu izlemenin en kolay olduğu yerler; deniz kıyısında konuşlanan askeri alanlar, çeşitli sebeplerle koruma altına alınan kıyı bölgeleri, her türlü faaliyete karşı tecrit edilmiş kıyılar ve ada çevresi, petrol rafinelisi gibi yaklaşılması izne tabi alanlar vb gibi alanlardır. Buralarda balık rahat ettiğinden hızla çoğalır.

Trofe Yazılı Orkinos Videosuhttps://youtu.be/gB9Jv4Grp7Q

Akdenizde Yazılı Orkinos Zamanı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.