AKYA AVINA AVLADIGIMIZ CANLI YEMLE BASLARIZ

Akya Avına Avladığımız Canlı Yemle Başlarız :

AKYA AVINA AVLADIGIMIZ CANLI YEMLE BASLARIZ

Büyük balık avına başlamadan önce yem balığı avı yaparız. Adrasan Sahilinden biraz açılınca yem balığı için yüzey sırtısı çekeriz. Yüzey sırtısında 5 – 7 cm yüzey rapalası kullanırız. Genellikle koy içinde iki tane yem avından sonra büyük balık avına başlayacağımız meraya doğru yol alırız. Büyük balık avına başlayacağımız mera ya Pırasalı Ada veya Sulu Ada civarıdır. Pırasalı Ada, Adrasan Koyunun sol tarafında 4,5 mil açıktadır. Sulu Ada ise koyun sağ tarafında 5 mil civarı uzaklıktadır. Her iki istikamette de büyük balık avı için verimli meralar vardır.

AKYA AVINA AVLADIGIMIZ CANLI YEMLE BASLARIZ

Koy içinde iki adet yem balığını alıp bu meralardan birine doğru gideriz. Mera seçimini hava durumu ve balık verimliliğine göre yaparız. Katılımcılar özellikle bir merayı tercih ederse, hava da uygunsa o meraya gideriz. Sonuçta balık avı kısmet işidir. Her iki mera balık açısından dönemsel değişiklikler göstermekle beraber aynı verime sahiptir.

AKYA AVINA AVLADIGIMIZ CANLI YEMLE BASLARIZ

Akya Oltası Hazırlanınca Büyük Balık Avı Başlar

Büyük balık avı için son canlı yemi gittiğimiz mera yakınında yaparız. Canlı yem oltaya takılınca hemen Akya Oltasını hazırlarız. Olta hazır olunca canlı yemi suya bırakıp oltayı kontrollü bir şekilde salarız. Sonrasında büyük balık için dip sırtısı çekmeye başlarız. Canlı yemle dip sırtısı hızımız 3 – 5 mil civarı olur. Bu şekilde daha çok mera gezme şansımız olur. Hatta meralar arası geçişlerde hızımızı biraz daha arttırırız. Böylece yem balığı daha fazla nefeslenir ve canlanır.

Büyük balık avında dolaşılan mera sayısı arttıkça büyük balık avlama ihtimali de artar. Canlı yem bu yüzden büyük avantaj sağlar. Zaten canlı yemle balık avı genelde çok uzun sürmez. Çoğu zaman balığı saldıktan sonra 5 – 10 dakika içinde av gerçekleşir.

AKYA AVINA AVLADIGIMIZ CANLI YEMLE BASLARIZ

Canlı Yemi Tek Bir Kancayla Çekeriz

Canlı yemi, ucu içe dönük Mustad 10.0 tek bir kanca ile çekeriz. Yemin gözünün üst tarafından çuvaldız yardımıyla bir ip geçiririz. Kancayı bu ipe bağlarız. Bu şekilde balık zarar görmeden avın sonuna kadar canlı kalır.

Canlı Yemle Av Yaparken Kaloma Ayarı

Canlı yemle av yaparken kaloma ayarı çıkrık makine serbest akışa geçmeyecek sıkılıkta olur. Yani çok gevşektir. Bu sayede büyük balık hamle yaptığında balığı koparıp alamaz. Balığı yutmaya kalktığında da her şartta kanca balığa geçer. Kaloma ayarını bu aşamadan sonra kademeli olarak sıkarız. Kaloma olması gereken yere geldiğinde mücadele başlar.

Balığı Taşlık Bölgeden Uzaklaştırmak Gerekir

Balık oltaya atladığında tekneyi açık suya almaya başlamak gerekir. Bu aşama deneyim gereken bir süreçtir. Çünkü tekneyi dışarı alırken oltada boşluk vermemek gerekir. Bu yüzden büyük balık yeme hamle yaptığında oltayı ben alırım. Tekneyi derin suya çıkarırken bir yandan da balığa kontrollü bir şekilde yol veririm. Kanca balığa geçince tekneyi en düşük hızına getirip kalomayı kademeli olarak sıkarım. Bu aşamadan sonra oltayı arkadaşlara veririm. Mücadeleyi kim sürdürecekse oltayı o alır. Sırayla balıkla mücadeleye devam ederiz. Balık teknenin yanına geldiğinde balığı tekneye alırız.

Büyük Balık Avı Psikolojisi

Balıkla mücadele etmekten herkes yorgun düşmüştür. Balığı görünce derin bir “ooh” çekerler. Sonra balıkla aralarında bir bağ kurulmaya başlar. Bu aşamadan sonra avcıların balık avına bakışları kökten değişir. Büyük balık avının her aşamasının ne kadar zorluklarla dolu olduğunu öğrenirler. Buna karşılık yapılan avın ne kadar değerli olduğunu algılarlar. Kısa süre içinde balıkla empati kurmaya başlarlar. Bu kadar büyük balığın av olmasını algılamaya ve anlamaya çalışırlar. Balığı almanın ne kadar doğru olduğunu tartışmaya başlarlar. Büyük balık avı psikolojisi onları sarmalamaya başlar. Büyük balık avı her insanı olumlu yönde geliştirir.

AKYA AVINA AVLADIGIMIZ CANLI YEMLE BASLARIZ

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/pIpfNLLnS-g

Akya Avına Avladığımız Canlı Yemle Başlarız

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.