AKYA OLTASIYLA DOMUZ BALIGI AVI

Akya Oltasıyla Domuz Balığı Avı :

Domuz Balığı ismini derisinin bıçakla kesilemeyecek kadar sağlam olmasından ve Domuz gibi ses çıkarmasından alır. En ilginç tarafı sırtında ki uzun dikenimsi yüzgeçtir. Problem anında bu diken açılır. Kapamanın imkanı yoktur. Bu dikeni kapamanın yolu, hemen arkada göze çarpmayan kısa olanı kapamaktan geçer. Kısayı kapadığınızda, uzun kendiliğinden kapanır.

AKYA OLTASIYLA DOMUZ BALIGI AVI

Domuz Balığı zemine yakın, ufak sürüler olarak avlanır. Su altındaki görüntüsü genel olarak sakindir. Çok meraklı bir balıktır. Merak ettiği nesnelere tedbirli ve meraklı bir şekilde yaklaşır. Su altında görüntüsü çok keyif vericidir. Vücut şekli itibariyle de çok ilgi çekici bir balıktır. Sevimli olarak tabir edilecek balıklardandır.

AKYA OLTASIYLA DOMUZ BALIGI AVI

Akya oltasıyla domuz balığı avı genellikle nadiren yapılan avlardandır. Bu sebeple bizim için değerli avlardandır. Değerli olmasına bir sebep de etinin Sinarit etiyle kıyaslanabilecek ölçüde lezzetli olmasındandır.

AKYA OLTASIYLA DOMUZ BALIGI AVI

Akya oltasını zemine yakın sırtı çektiğimizde, yem balığımızı ufak parçalar kopararak yemeye çalışır. Bu sebeple oltada ufak vuruşlar olur. Bu esnada tekneyle kısa mesafeli hızlanmalarla balığın takıma geçmesini sağlarız. Domuz balığının derisi çok sağlam olduğu için kancalar bir kere saplandı mı kolayca çıkmaz. Mesele kancaların geçmesini sağlamaktır. Bu avda kancalar dudaklarına geçmişti.

AKYA OLTASIYLA DOMUZ BALIGI AVI

Domuz Balığının Mücadele Gücü

Domuz Balığı güçlü yapısıyla oltaya takıldığında güzel mücadele eder. Bu sebeple avı keyif vericidir. Büyük bir balık avı yaptığınızı her an hissedersiniz. Yorarak su yüzüne getirirseniz, yukarıda çok fazla mücadele edemez. Tekneye aldığınızda dişlerinden uzak durmakta fayda vardır. Çok zarar verici olmamakla beraber, ısırma olasılığı vardır. Dişli balıklar karşısında tedbiri elden bırakmamakta fayda vardır.

Temiz deniz suyu olan livarlarda uzun süre canlı tutulması kolay olan balıklardandır. Bu özellik balığın uzun av süresi boyunca taze kalmasını sağlar.

Domuz Balığının Temizlenmesi

Balığı temizlerken deriyi dıştan içe kesmenin imkanı yoktur. Bu sebeple anüsten girip içten dışa doğru kesmek gerekir. Deri iç tarafta çok gevrek olduğundan kolay kesilir. Anüsten kuyruğa ve oradan da sırt yüzgecine doğru kesip deri sertçe çekilerek etten sıyrılır. Etinin tazeyken tüketilmesi daha doğru olur.

Domuz Balığı Avı Videosuhttps://youtu.be/cKHep8plDyM

Akya Oltasıyla Domuz Balığı Avı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.