AKYA OLTASIYLA HANGI BALIKLARIN AVI YAPILABILIR

Akya Oltasıyla Hangi Balıkların Avı Yapılabilir :

Akya oltasıyla yüzde doksan ihtimalle Akya avı yapılır. Oltanın yapılış ve çekiliş şekli Akya avı için daha uygundur. Bunun sebebi oltanın çok aşağıya indirilmeden yavaş yolla çekilmesidir. Akya avı derin kıyı şeritlerine paralel çekilerek yapılır. Bu kıyı şeritlerinde derinlik 30 – 80 m aralığında değişir. Aynı meralarda bu olta ile avlanabilecek diğer balıklarda bulunur. Akya oltasıyla hangi balıkların avı yapılabilir dersek; Sinarit, Lagos, Orfoz, Orkinos, Barakuda, Lambuka, Wahoo, Ceylan Palamut’u, Domuz Balığı, Balon Balığı, Kılavuz Balığı, Trança, Fangri ve bunun gibi balıklarının avları yapılabilir.

AKYA OLTASIYLA HANGI BALIKLARIN AVI YAPILABILIR

Genellikle Akya dışındaki balıkların avın yapmak için yemi daha derin sularda dip zemine yaklaştırmak gerekir. Derin sulara inmek için de oltanın daha yavaş çekilmesi gerekir. Bu kadar derinliklerde sırtı çekmek zordur. Oltayı derinliklere indirmek için motorun durdurulup oltanın dip yapması beklenebilir. Bu esnada olta süzülerek dip zemine inerken doğal bir sırtı çekme işlemi gerçekleşir. Bu balığı tahrik eden bir işlemdir. Bu şekilde av yöntemi kıyıdan at çek yapılırken çok kullanılır. Bu yöntemle balığın bulunduğu derinlik tespit edilir.

AKYA OLTASIYLA HANGI BALIKLARIN AVI YAPILABILIR

Dip Sırtısı ile Büyük Balık Avı

Akya dışındaki değerli balıklar için dip zemine ne kadar yaklaşılırsa av verimliliği o kadar artar. Dibe yaklaşıldığında en önemli problem zemine takılma ihtimalidir. Zemine takmadan olta çekilebilirse av ihtimali çok artar. Yoksa zeminde oluşacak gürültü balığı ürkütür. Ürken balık ya bir taş altına girer, ya da meradan uzaklaşır. Ayrıca takılmalarda yemin bozulma, yenme ve takımın kopma ihtimalleri olur. En doğrusu yemi zemine dokundurmadan çekmektir. İşte bu, yöntemin en zor noktasıdır.

Diğer balıkların avında can alıcı bir nokta da; yemin canlı ve Akya avında kullanılan yeme göre küçük olması çok büyük bir avantajdır. Canlı yemin takılma ihtimalide azdır. Tabii bir taş balığı yem olarak kullanılmıyorsa… Eğer taş balığı yem olarak kullanılıyorsa, zeminin biraz üzerinde oltanın çekilmesi çok tahrik edici olur. Yem balığı taşlara yönelmek isteyeceğinden çok daha harekete sebep olur. Bu diğer balıkları daha fazla tahrik eder. Canlı yemle yapılan avlarda en önemli husus balığın hareketliliğidir. Bu sebeple takımlar ince ve sağlam misinadan yapılmalıdır. Ayrıca bu misinaların taşa sürtünme direnci de fazla olmalıdır.

AKYA OLTASIYLA HANGI BALIKLARIN AVI YAPILABILIR

Akya dışındaki diğer balıklar için niçin derin suda dip yapılmalı dedik? Sabah ve akşam yemlenme saatleri dışında diğer balıklar genellikle derin sularda zemine yakın avlandıkları içindir. Sabah ve Akşam yemlenme saatinde Akya avı için olta çekilirken diğer balıkların avını da yapmak mümkündür.

Akya oltasıyla hangi balıkların avı yapılabilir.

Antenli Mercan Avı Videosuhttps://youtu.be/PsV1envh8mU

Akya Oltasıyla Hangi Balıkların Avı Yapılabilir

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

AKYA OLTASIYLA HANGI BALIKLARIN AVI YAPILABILIR için 2 cevap

  1. Gonul Yahsi der ki:

    Akya olmasında Palamut dışında daha başka hangi balıklar yem olarak kullanılabilir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Akya oltasında Palamut’un dışında yem olarak Yazılı Orkinos, Tombik, Zargana, Sübye, Kalamar, Kefal, Levrek, Melanur, Kolyoz, Uskumru, Lüfer ve bunun gibi parlak balıklar yem olarak kullanılabilir. Yem tercihi yaparken av yapılacak merada en fazla bulunan yem balığının kullanılması en doğru seçim olacaktır. Adrasan’da en fazla yem balığı olarak Yazılı Orkinos, Tombik ve Zarganayı yem olarak kullanırız. Taze bulursak Kalamar ve uskumru en güzel yemlerdendir.

      Akya avında kullanılan yemin taze olması çok önemlidir. Canlı kullanılan yemler için daha farklı takımlar hazırlanabilir. Canlı yemle sırtı çekerek veya durarak da av yapılabilir. Canlı yemin avantajı çok fazladır. Yazılı Orkinos ve Tombik kısa sürede öldüğünden taze yem olarak kullanılması bir zorunluluktur.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.