AKYA TEKNENIN ALTINDA OLTAYI BIRAKMAMI BEKLIYORDU

Akya Teknenin Altında Oltayı Bırakmamı Bekliyordu :

Dağlardaki karlar havanın ısınmasıyla hızla erime sürecine girdi. Denize devamlı kar suyu geliyor. Bu yüzden Nisan ve Mayıs ayı boyunca deniz fazla ısınmadı. Nihayet Mayıs sonunda dağlardaki karlar iyice azalınca deniz hızla ısınmaya başladı. Deniz suyunun homojenliği arttıkça balıkların davranışları daha tahmin edilebilir olmaya başladı. Deniz suyunun katmanları arasında ısı farkı arttıkça balığı davranışları tahmin edilemez olur. Bu yüzden ısı değişiminin farklılaştığı dönemlerde balık avı yapmak zorlaşır. Hayatın her yerinde olduğu gibi denizde de balığın en fazla olduğu dönemler deniz suyunun katmanları arasında geçişin yumuşak olduğu dönemlerdir.

Mayıs ayına geldiğimiz şu günlerde deniz suyu ısındıkça balık da artmaktadır. Bu durumu tespit etmek ve balığın yoğunlaştığı yerleri belirlemek için kısa aralıklarla balığa çıkarım. Ayrıca kışın üzerimizde oluşan pası atmak için denize çıkmak şarttır. Bugünde öyle yaptım.

AKYA TEKNENIN ALTINDA OLTAYI BIRAKMAMI BEKLIYORDU

Bugün Kendime Balık Avı Turu Yazdım

Hava ve deniz çok güzel olduğu için Sulu Ada istikametine gitmeye karar verdim. Sulu Ada yakınlarında ilk yemlik balığı aldım. Balığı alır almaz canlı yem yaparak büyük balık için dolaşmaya karar verdim. Hemen canlı yemi hazırlayıp denize bıraktım. Tekneye yol verdim. Tekne hareketlenince takımın misinasını salıp kurşun ağırlıkları suya bıraktım. Çıkrık makineli oltayı elime aldığımda kaloma kendiliğinden akmaya başladı. “Her halde yemlik balığı tekneye alırken kaloma gevşemiş” diye düşündüm. Kalomayı kontrol ettiğimde gevşemediğini gördüm. “Peki niye kaloma boşalıyor” diye kendime sorarken kalomanın iyice hızlandığını gördüm. Bunun tek anlamı vardı. Oltaya büyük balık atlamıştı. Yoksa Akya teknenin altında benim oltayı bırakmamı mı bekliyordu? Duruma bakılırsa aynen öyle olmuştu.

AKYA TEKNENIN ALTINDA OLTAYI BIRAKMAMI BEKLIYORDU

Akya Oltayı Salmadan Canlı Yeme Atlamıştı

Hiç panik yapmadan sakin bir şekilde tekneyi rölanti hızına aldım. Tekne açık suya doğru yol alırken balığın kancaya geçmesini bekledim. Kaloma hızı artmaya başlayınca Akyanın kancaya geçtiğini anladım. Kalomayı kademeli olarak sıkmaya başladım. Akya sert kafa vuruşları yaparak kalomayı boşaltmaya devam ediyordu. Tekne 60 m suyuna çıkana kadar Akyanın kaloma almasına izin verdim. Sonra kalomayı tam olması gereken yere getirip mücadeleye başladım. Balık çok güzel mücadele ediyordu. Bu şekilde 20 dakika kadar mücadele ettik. Sonunda Akya yoruldu. Artık oltayı daha rahat sarıyordum. Teknenin yanına geldiğinde balığı sudan çıkarmadan bir süre balığı seyrettim. Akya 15 Kg kadardı. Sonra kancayı ağzından çıkardım. Hiç vakit kaybetmeden balığı geri saldım. Balık çok yorulmadığı için hemen kendini toparlayıp dalmaya başladı.

AKYA TEKNENIN ALTINDA OLTAYI BIRAKMAMI BEKLIYORDU

Haziran başına kadar kendime Akya alma yasağı koymuştum. Bu yüzden bu dönemde oltama takılan her Akya’yı geri saldım. Artık Haziran ayı başından itibaren oltamıza takılan Akyaları almayı düşünüyorum. Bakalım bu sezon kısmetimiz nasıl olacak? Hayırlısı.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/h1GR9bB7mr4

Akya Teknenin Altında Oltayı Bırakmamı Bekliyordu

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.