
Balık Avı Babayla Oğulun Hafızasında Unutulmazdır :

Bir baba ile oğlun hafızasında en değerli yeri kaplayan hatıra büyük balık avıdır. Üstelik bu av babanın ilk büyük balık avıysa çok değerlidir. Adeta olimpiyatlarda altın madalya kazanmak kadar değerlidir. En güzel buluşmalarda bu hatıra hemen akıllarına gelir. En kıymetli dostlarla büyük bir keyifle paylaşılır.

Baba ile Oğul Büyük Balık Hayaliyle Denize Açılıyor
Selçuk daha önce beraberce çıktığımız bir çok turda büyük balık hayalini gerçekleştirmişti. Artık turlara kendi oltası ile gelecek kadar tecrübe kazandı. Uzun zamandır bu keyfi babası ile beraberce yaşamak istiyordu. Tekneye bindiklerinde ikisinin de heyecanlı olduğu açıkça belli oluyordu. Yem balığı avına başlarken babasına takımları nasıl kullanacağımızı uygulamalı olarak anlattım. Sonra takımları salarak yem balığı avına başladık.

Yem balığı avını Adrasan Koyu içinde yaptık. Artık son bir yem balığı avı yapıp büyük balık avına başlamayı planlıyorduk. Tam bu esnada oltamıza güzel bir yemlik balık atladı. Takımı çekmeye başladık. Bir süre mücadele ettikten sonra olta hızla akmaya başladı. Oltaya belli ki, büyük bir balık atlamıştı. Hemen büyük balığa yol vermeye çalıştık. Ama büyük balık bizden hızlı çıktı. Biz daha harekete geçerken o çoktan yem balığını kapıp kendini rapalanın kancasından da kurtardı. Bir anda olta boşa çıktı. Oltayı çekip kontrol ettiğimizde büyük balığın 7 cm rapalanın kancasını açmış olduğunu gördük.

Büyük Balık Avımız Başlıyor
Artık yem balığı ile daha fazla vakit kaybetmemek için ölü yemlerle büyük balık avına başlamaya karar verdik. Ölü yem ile Akya Oltasını hazırlayıp takımı mavi derinliklere saldık. Büyük balık avına Selçuk’un babası ile başladık. Oltayı ilk olarak o tutu. Bu şekilde büyük macera başladı.

Akseki Koyunun açığını çekiyorduk. Kaloma hızla akmaya başladı. Akya oltaya atlamış ve kaloma boşaltmaya başlamıştı. Keyifle mücadelemiz başladı. Önce Selçuk mücadele etti. Sona babasına oltayı verdi. Babası ilk kez büyük balık avı yapmanın heyecanını iliklerine kadar yaşadı. Sonra Selcuk mücadeleye devam etti. Sonunda balığı teknenin yanına kadar getirdik.

O gün hava ve deniz çok güzel olduğundan balık teknenin biraz altında çok güzel gözüküyordu. Balığın sudaki görüntüsünü bile izlemek çok güzeldi. Oltayı çektikçe balık teknenin altında geniş daireler çizerek yukarı doğru yükseldi. Keyifle balığı teknenin yanına yaklaştırıp tekneye aldık. Herkes büyük bir sevinç içindeydi. En çok da Selçuk seviniyordu. Böyle bir keyfi babası ile yaşadığı için çok mutluydu. Mutluluğunu babası ve benimle paylaşıyordu. Babası ile böyle bir avı paylaşmaktan daha güzel hayatta ne olabilirdi ki..?

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/GgjbnthVr1M
Bizde oğlum ile Çıralıda büyük balık avlamak için sizin kullandığınız dip oltasına benzer bir takımla av yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bizim oltaya da büyük balık atlar. Akya avlamak için takımı ne kadar derinden çekmek daha uygun olur?
Akya avı için orta suda olta çekmek genel olarak uygundur. Ama balonlar rahatsız etmiyorsa arada oltayı dibe doğru yaklaştırmak av verimliliğini arttırıp farklı balıkların avını yapmaya da imkan sağlar.