BALIK AVI BALIGIN MUCADELE GUCUYLE ANLAM KAZANIR

Balık Avı Balığın Mücadele Gücüyle Anlam Kazanır :

Büyük balık avı yapmayı arzulayan herkesin aklında balığın mücadele gücü vardır. Büyük balığın mücadele gücünü merak ederler. Oltaya takıldığında ne kadar çekeceğini hayal etmeye çalışırlar. Daha önceden büyük balık avı yapmamış birisi için balığın oltaya asılma anı düşünülmesi mümkün olmayan bir andır. Balığın çekme gücünü ne kadar tahmin etmeye çalışsa da bunu yapması mümkün değildir.

BALIK AVI BALIGIN MUCADELE GUCUYLE ANLAM KAZANIR

Balıkla İlk Mücadele Anının Heyecanı

Balık oltaya yakalandığı ilk anda çekme gücü müthiştir. Avcı bu anda balığın gücü karşısında şoka girer. Hayatında hiç karşılaşmadığı bir güçle yüzleştiğini anlar. Avcı ilk şokunu atana kadar bloke olur. Yanında usta bir avcı varsa bu anda olaya müdahale ederek avcının şoktan çıkmasını sağlar. Avcı şoktan çıkınca mücadele başlar.

BALIK AVI BALIGIN MUCADELE GUCUYLE ANLAM KAZANIR

Bazen oltaya takılan balığın ilk bir kaç dakika şoka girdiği olur. Örneğin Akya avında bu şok haline sıkça rastlanır. Bir anda balık da, avcı da şoka girer. Sonra mücadele başlar. Balık hızla kalomayı boşaltmaya başlar. Avcı bu anda ne yapacağını bilemez. Bu anda oltayı sarmak pek mümkün olmaz. Balığın durmasını beklemek ve yavaş yolla taşlık bölgeden uzaklaşmak en doğrusudur.

BALIK AVI BALIGIN MUCADELE GUCUYLE ANLAM KAZANIR

Balık Oltaya Takıldığında Taşlık Bölgeden Uzaklaşılmalıdır

Balık oltaya takıldığında tekneyi durdurmak doğru bir hareket değildir. Doğru olan teknenin düşük hızda hareket etmesidir. Bu sayede taşlık bölgeden uzaklaşılma imkanı elde edilir. Tekne düşük hızla açık denize doğru yönelir. Balık bir süre dirense de tekneyle hareket etmeye razı olur. Bu şekilde nefeslenme imkanı olduğunu anlar. Daha az güç harcayarak teknenin hareketine ayak uydurur. Bu esnada balıkla mücadele kolaylaşır. Tek yapılması gereken yavaş bir şekilde oltayı sarmaktır. Balığın tepkilerine uyum sağlanırsa balık bu esnada çok direnç göstermez. Ama ilk zorlanmaya çalışıldığında hemen tepki verir. O ana kadar sarılan misinayı boşaltarak dibe doğru hareketlenir. Bu avcıya yavaş olması için bir uyarıdır.

BALIK AVI BALIGIN MUCADELE GUCUYLE ANLAM KAZANIR

Büyük balığın Mücadele Gücü Avcıyı Şaşkına Çevirir

Bir süre sonra tekne durdurulduğunda balık ile avcı arasında mücadele kızışır. Avcı balığın mücadele gücü karşısında bir türlü şoktan çıkamaz. Bu esnada uzman desteğine ihtiyaç duyar. İlk başta bu destek telkin olarak işe yarar. Daha sonra bu yardım fiziksel destek olmalıdır.

Avcı büyük balığın müthiş gücü karşısında yorulur. Yorgunluk ciddi anlamda hata riskini arttırır. Bu aşamada gelen uzman desteği avcıyı dinlendirirken neyi daha iyi yapması gerektiği konusunda bilgilendirir. Bu şekilde balıkla mücadele daha etkin hale gelir. Daha az yorulmanın yolunu öğrenir. Bu sayede avdan daha fazla keyif alır.

Akya Videosu: https://youtu.be/tzBq72PdhYU

Balık Avı Balığın Mücadele Gücüyle Anlam Kazanır

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALIK AVI BALIGIN MUCADELE GUCUYLE ANLAM KAZANIR için 4 cevap

  1. ali bağcı der ki:

    Balığın mücadele gücü çok fazla olunca ne yapmak gerekir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Sabırlı olup kalomadan rahat almasını sağlamalısınız. Bu arada tekneyi açık suya alıp balığın oltayı taşlara takmasını önlemeniz gerekir. Açık denizde mücadele için yeterince ip misinanız varsa hiç telaş etmenize gerek yoktur. Sakince balığın yorulmasını beklemek avın kazananı sizin olmanızı sağlar. Acele eder kalomayı sıkarsanız avınız çabucak sonlanır. Balık oltadan kurtulup gider.

      Şu sözlerim kulağınıza küpe olsun. Bir büyük balığı avlamak için saatlerinizi, günlerinizi harcamak yerine, oltadaki balığı çekmek için sabırlı olmak çok daha doğru bir seçenektir. Böylece balığı avlamak için daha az zaman ve para harcamış olursunuz. Tecrübe acele ederek değil, sabırla gerekenleri özenle yaparak kazanılır.

  2. Hakan İsmet Özçetin der ki:

    Büyük balık kaloma boşaltmaya başlayınca nasıl bir yol izlemek gerekir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Önce balığın kancalara iyice geçtiğinden emin olmak gerekir. Sonra balığa yol vermek için kamışı ipin istikametine döndürmek gerekir. Bu şekilde balığın kalomayı daha rahat boşaltmasını sağlamak gerekir. Balık ilk an gücünün doruğundadır. Bu anda balığa direnmek doğru değildir. İlk anda balığa direnince kancanın takıldığı yerin yırtılma ihtimali artar. Bir süre balık kalomayı boşalttıktan sonra yavaşlar. Bu andan itibaren bizim balıkla mücadelemiz başlar.

      Balıkla mücadele ederken balığın davranışlarına konsantre olmak ve onun davranışlarına göre mücadeleye devam etmek doğru olur. Balığı tekneye biran evvel almaya çalışmak doğru değildir. Amatör balıkçılığın ruhuna da aykırıdır. Amatör balıkçı balık avının keyfini çıkararak balıkla mücadele eder. Bu şekilde balığı çok üzmeden ama keyifle çeker. Bu şekilde mücadele edildiğinde balık yorularak teknenin yanına gelir. Bu durumda balığı tekneye almak kolaylaşır.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.