BALIK AVI TURIZMI

Balık Avı Turizmi :

BALIK AVI TURIZMI

Balık avı turizmi Türkiye’de, hak ettiği yeri almaktan çok uzak olup, emekleme dönemindedir. Tarihimiz boyunca olduğu gibi, denize gerekli önem verilmemesi ve denizcilik bakanlığının olmaması en önemli etkendir. Bu konu, bakanlık düzeyinde, birkaç başlık altında yürütülmelidir:

– Deniz ve denizcilik,
– Gemi inşa ve işletim
– Balıkçılık,
– Balıkçılık turizmi,
– Çatışmayı engelleyici kurallar,
– Denetim

BALIK AVI TURIZMI

Balıkçılık turizmini burada irdelemek istiyorum. Balıkçılık turizmi ülkemizde; 6 – 8 m. profesyonel balıkçı teknesi olan profesyonel balıkçıların, keyifçi tabir edilen kişileri talep üzerine balık avına götürmesi şeklinde gelişmeye başlamıştır. İlk özel girişimler; 2003 senesi sonlarında, Antalya Adrasan’da Deep Fishing, Çanakkale Saroz’da Sıfari ve İzmir Mordoğan’da Mercan avı yapan bir balıkçıdır. Toplamda üç girişim öne çıkmaktadır. Öne çıkan bu girişimler ve profesyonel teknelerle sürdürülen balık avı turizmine, zamanla internet forum sitelerinin balık avı turları da katılmıştır. Daha sonra, Yaban TV’nin kurulması ve yabancı televizyon kanallarındaki balık avı programlarının artmasıyla, balık avı turizminde canlanma başlamıştır.

Balık Avı Turizmi

BALIK AVI TURIZMI

Balık Avı Turizminin Önemi

2013 senesi itibariyle, balık avı turizminin önemi henüz daha kavranabilmiş değildir. Ülkemizde balık avı turizmine gereken önem verilerek bir potansiyel yakalanırsa, ülkemizin toplam turizm gelirlerinde çok büyük ivme yakalanacaktır. Genel turizmin bir sene içinde yapılabilirlik gün sayısı 120 -150 günü geçemez. Oysa balık avı turizmi devreye girerse, bu gün sayısı 180 günü bulacaktır.

Balık Avına Katılanların Gelir Seviyesi

Balık avı turizmine katılan turistlerin gelir seviyesinin, genel turist gelir seviyesinin üzerinde olduğu düşünülürse, birim turist başından elde edilecek turizm gelirinde de ciddi artışlar olacaktır. Gün sayısındaki artış ve birim turizm gelirlerindeki artış, yıllık turizm gelirlerimiz arttıracağı gibi, yarattığı sinerji ile ilerleyen yıllarda, genel turizm faaliyetinde, daha üst düzey turistlerin ülkeye çekilmesine fırsat tanıyacaktır. Balıkçılık turizmi, balıkların korunmasını zorunlu kılacağından, ülke rezervlerini ve buna bağlı milli serveti arttırıcı çok büyük etkisi de vardır.

Turizm faaliyetine katılan insanlar, tatilleri boyunca, kendilerini tatmin edecek, güvenli yüksek düzeyli adrenalin ararlar. Bunu sağladığımız her caba, turizmi arttırır.

Büyük Balık Avı Videosuhttps://youtu.be/CpSP0-JsOMY

Balık Avı Turizmi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALIK AVI TURIZMI için 2 cevap

  1. Gönül Yahşi der ki:

    Balık stoklarının gelişmesinde deniz temizliğinin önemi nedir? Antalya körfezinde kirlenme önemli boyutlara ulaştığı açıkça gözleniyor. Bunun için ne yapılabilir? Birey olarak biz ne yapabiliriz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Deniz kirliliğinin en önemli problemi, denizdeki oksijen miktarını azaltmasından kaynaklanmaktadır. Ortamda oksijen miktarı azalınca balıkların yaşaması zorlaşır. Kirlenmenin olduğu bölgelerde deniz tabanındaki bitkisel ve mikro biyolojik yaşamda olumsuz etkilendiğinden, burada yaşam olanakları azalır.Bu durumda balıkların daha uygun yaşam alanlarına doğru hareketi başlar. Yaşamın azaldığı bölgelerin kendini temizleme özelliği de zayıflar.

      Kirliliği önlemenin birinci yolu kirlilik kaynaklarını ortadan kaldırmaktan veya ıslah etmekten geçer. Sonrasında fiziksel temizlik ve arıtma yapılabilir. En önemlisi deniz kirliliğinin doğal yaşama ve dolayısı ile kendi yaşamlarımıza etkisi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılabilir.
      Her bireyin yaşamını devam ettirdiği çevrede gördüğü her çöpü, kendisi atmış gibi kaldırmasının sağlanması gerekir. Bırakalım o çöpü oraya atanı veya düşüreni eleştirmeyi, o çöpten dolayı yaşadığımız toplu nasıl sıkıntı yaşayacağını düşünerek, kendimiz atmış gibi hemen oradan kaldıralım. Hiç kimse tertemiz bir yere çöp atmaya cesaret edemez.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.