BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR

Balık Avı Turuna Devamlı Katılım Ustalaştırır :

BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR

Bilgi ve tecrübe ancak deneyimle elde edilebilir. Balık avı turuna devamlı gelen birisi önce büyük balık avının genel detaylarını öğrenir. Sonraki turlarda bu detayların ince noktalarını öğrenmeye ve uygulamaya başlar. Bu ince detayların sayısı arttıkça ustalaşmaya başlar. Ustalaşmaya başlayan kişinin kendisine olan güveni artar. Çünkü bilgi ve tecrübe onu öz güvenli yapar.

BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR

Büyük Balık Avı Turunda Süreç Nasıl İşler

Büyük balık avını çıkrık makineli oltalarla yaparız. Ülkemizde çıkrık makineli olta kullanımı pek bilinmez. Bu yüzden çıkrık makine kullanımının öğrenilmesi için avı bunlarla yaparız. Yemlik balık avı boyunca katılımcılar çıkrık makineli olta kullanımına alışırlar. Yem balığında pek çok konuyu hallettiğimiz için büyük balık av verimliliği artar.

BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR

Büyük balık avı yem hazırlığıyla başlar. İlk yemi canlı yem olarak kullanırız. Canlı yemi, yemli dip sırtısı yöntemiyle çekeriz. Bu yöntem çok başarılı sonuçlar verir. Uygulaması kolay bir yöntemdir. Yemi Balon Balıklarına kaptırma olasılığımız düşer. Yemi daha hızlı çekme şansımız olduğu için Balon Balığı teması düşer. Akya teması artar. Hızlı dolaşma imkanı olduğu için daha fazla yere bakıla bilir. Ayrıca canlı balığın tepkileriyle büyük balığın yakında olduğunu anlamak da kolaylaşır.

Canlı yemi kaybedince eldeki ölü yemlerle yemli dip sırtısına devam ederiz. Üçlü kancaları kullanarak Akya oltasını hazırlarız. Bu yöntemi uzun zamandır kullandığımız için detaylarına çok hakimiz. Bu yüzden bu yöntemden de oldukça başarılı sonuçlar alırız.

BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR

Büyük Balık Avı Mücadelesi

Büyük balık oltaya takıldığında kaloma şiddetle boşalmaya başlar. Genellikle büyük balık avı için dolaştığımız yerde zemin taşlıktır. Bu yüzden büyük balık kalomayı boşaltırken taşlık bölgeden uzaklaşmak gerekir. Böylece balığın oltayı taşa takıp koparma ihtimalinden kurtulmuş oluruz. Açık denize çıktığımızda genellikle altımız kul olur. Bu süreçte balıkla mücadele edip balığı orta suda tutmayı başarırız. Tekneyi açık suda durdurduğumuzda artık mücadele kolaylaşmış olur.

BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR

Sonrasında balıkla daha sakin bir ortamda mücadele devam eder. Balık bir süre sonra teknenin altında gözükür. Hemen teknenin yanına çekip tekneye alırız. Artık balık çok yorulduğu için tekneye almak kolay olur. Ama her ihtimale karşı bu işi usta olanların yapması daha doğrudur. Çünkü kancalar her zaman sorun olma potansiyeline sahiptir. Bu yüzden kontrollü olmak gerekir.

Büyük Balık Turuna Devamlı Katılanın Öğrendiği En Önemli Bilgiler

Çıkrık makine kullanım detayları. Akya oltasının hazırlanıp bırakılması ve çekilmesi. Büyük balıkla mücadele şekilleri. Balığı tekneye alma. Büyük balık avı psikolojisi. Balık avı denetimi. Balık avı etiği. Balığın nasıl çoğaltılabileceği. Balığın bitmesinden kimin sorumlu olduğu. Yakala bırak avı. Sportif balıkçılık. Denizcilik ve balıkçılığa dair pek çok detay bilgi.

Belli Tecrübeye Ulaşanlar Kendi Teknesiyle Ava Çıkar

Artık katılımcılar gerekli olan pek çok şeyi öğrenmiştir. Bu bilgileri kendi av bölgesinde ve diğer yerlerde uygulamaya başlarlar. Bu şekilde devam ederek öğrendiklerine kendi yorumlarını katarak ilerler. Artık onlar usta bir avcıdır. Takıldığı her noktada bizi arayarak fikir alış verişinde bulunabilirler. Yardımcı olabildiğimiz her arkadaşımızın başarısıyla biz de mutlu oluruz.

Balık Avı Turuna Devamlı Katılım Ustalaştırır

Devasa Büyük Balık Avı Videosuhttps://youtu.be/r5UssZBst-o

Balık Avı Turuna Devamlı Katılım Ustalaştırır

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALIK AVI TURUNA DEVAMLI KATILIM USTALASTIRIR için 4 cevap

  1. Necdet ALTINAY der ki:

    Uzun zamandır sizi takip ediyorum. Büyük balık avında kullandığınız olta takımları zaman içinde değişim gösteriyor. Bunun sebebi nedir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Balık avı devamlı bir eğitimdir. Her sene balık avında yeni şeyler öğreniyoruz. Öğrendiğimiz her yeni şey bizi değişime sevk ediyor. Daha iyi av yapabilmek için devamlı balık avı tekniklerimizi güncelliyoruz. Bu doğal gelişimin bir sonucudur.

      Büyük balık avı turuna ilk başladığımız 2003 senesinde el oltası kullanırdık. Bu takımları 5 – 6 Lt. bidonlara çamaşır ipi ve 1.00 mm misinaya 2 adet tekli 8.0 – 10.0 kanca bağlayarak büyük balık takımları hazırlardık. Bu dönemde yaptığımız avlarda bu takımların katılımcılar açısından hiç güvenli olmadığını keşfettik. Heme çıkrık makineli olta takımlarına geçtik. Sonraki yıllarda çıkrık oltalarla yaptığımız avlarda pek çok şey öğrendik. Önce çıkrık makineleri daha üst seviye çıkrık makinelerle değiştirdik. Sonra ip misinaları değiştirdik. Daha sonra beden misinasına ve kullanılan takımlara sıra geldi. En son olarak canlı yemle takım hazırlamaya başladık. En son aşamada canlı yemleri kullanarak av yapıyoruz.

      Bütün bu aşamalarda bir günde avlanan balık miktarını giderek azalttık. Önceleri yem balığı olarak 7 – 10 adet yem balığı avlıyorduk. Şimdilerde yem balığı miktarını 2 – 3 adete kadar düşürdük. Böylece büyük balık avı için daha fazla zaman kazanmış olduk. Büyük balık avında amacımız et olmadığı için çok fazla balık avlamanın bir anlamı yoktu. Amaç her zaman bir tane büyük balık avı yapabilmektir.

      Değişen ve gelişen av yöntemleriyle artık her sene daha verimli avlar yapmaya başladık. Özellikle son yıllarda pozitif yaklaşımların büyük balık avı üzerindeki olumlu etkisini işlemeye çalışıyoruz. Balık avına istekli ve arzulu gelen katılımcıların elinin boş dönmediğini anlatmaya çalışıyoruz.

  2. ceyhun gezer der ki:

    d

  3. Ali der ki:

    Öncelik balık tutmaya, içimde balık avlama isteğiyle çıkıyorum. Ne kadar istekli olursam balık avlama şansım o kadar artıyor. Herkese bu ruh haliyle balık avına çıkmasını tavsiye ederim.

    Bana göre balık avında başarılı olmanın temel şartları şunlardır: Av yapacağına tam olarak inanmak, kararsız olmamak, kısmetine her zaman inanmak, en önemlisi doğalı korumak Balon Balığına bile zarar vermemek. O zaman her şey yolunda gider.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.