Balık Avında Hedefinden Ayrılmayan Başarıya Ulaşır :
Arkadaşımız her sene fırsat buldukça büyük balık avı turlarımıza katılır. Diğer turlarda yem balığı avı ve büyük Yazılı Orkinoslar seviyesini bir türlü geçemedik. Kısmet bu seneymiş. “Nasıl olsa bir gün olacak” deyip tura çıktık. O gün bugünmüş.

Akşam Suyunda Balık Avı
Arkadaşımız arayıp akşam turu yapmak istediğini söyledi. Saat 16.30 Adrasan Sahilinde buluştuk. Güneyde hava sert olduğu için Pırasalı Ada istikametine gitmeye karar verdik. Deniz suyunun alt kesimleri yeni ısınmaya başladığı için yemlik balık avı yapmak zaman zaman zor oluyor. Çoban Limanına kadar oltalarımıza vuruş olmadı. Çoban Limanında ilk vuruşu aldık. Çok güzel bir yemlik Tombik geldi. Balığı görünce büyük balık umutlarımız çok arttı. Bir tane daha yemlik avlamak için bir süre daha dolaştık. Ama oltalara başka vuruş olmayınca büyük balık avına geçmeye karar verdik.

Büyük Balık Avı Heyecanı
Çoban Limanın açığına çıkıp Akya Oltasını hazırladık. Sonra Pırasalı Ada ve sonrasında da Adrasan Koyuna doğru olta çekmeye başladık. Pırasalı Adaya kadar olan kısımda av yapma ihtimalini çok yüksek görüyordum. Ama bu kesimde çok güçlü akıntılar vardı. Belki bu yüzden hiç bir vuruş olmadı. Sonra Adrasan Koyuna döndük. Gemliyik Koyuna kadar hızlı gittik.
Büyük Balıkla Mücadele
Oltayı uzun saldığımız için Gemliyik Koyunun biraz açığını çektik. Tam koyun ortalarına geldiğimizde kaloma boşalmaya başladı. Önce arkadaşımız biraz mücadele etti. Büyük balık avına alışık olmadığı için çabuk yoruldu. Balık hiç beklemediği kadar çok mücadeleci çıktı. Sonra oltayı ben alıp devam ettim. Arkadaşa dinlenince oltayı vermeyi teklif ettim. Mücadelenin sonunu görmek istediği için olsa gerek oltayı benim çekmemi istedi. Benim de canıma minnet. Keyifle mücadeleyi sürdürdüm. Balık gerçekten çok iyi mücadele ediyordu. Bir ara 10 – 15 Kg üstü bir Akya olduğunu düşünmeye başlamıştım.

Nihayet sonunda balık suda gözüktü. Arkadaşımız balığı görünce çok heyecanlandı. Nihayet hedef balığa kavuşma fırsatı doğmuştu. Teknenin yanına kadar o çekti. Bende Akya’yı tekneye aldım. Balığı tekneye aldığımızda ilk fark ettiğimiz kancanın takıldığı yerin 12 – 13 cm kadar yırtılmış olduğuydu. Mücadele esnasında bu kadar çok yırtılması da ilginçti. Genellikle bu kadar yırtığın olması durumunda balığı tekneye almak pek mümkün olmaz. Genellikle balık ilk boşlukta kendini kurtarır. Hiç boşluk vermeden balığı yorarak çektiğimiz için almak mümkün oldu. Nedense bu sefer balığı yanağından tutarak almak yerine kuyruğundan tutup aldım. Bu da gayri ihtiyari doğru yapılmış bir hareket oldu. Bu sayede balığı tekneye alırken de boşluk vermemiş olduk.

Ortaklaşa çalışmanın sonunda Akya avımızı yaptık. Arkadaşın sevincine diyecek yoktu. Adeta Akya ile kucaklaşıp hasret gideriyordu. Çocuklarının balığı görünce ne kadar sevineceğini dile getiriyordu. Bu düşünce sevincini daha çok arttırıyordu. Tabi birde kaldığı otele büyük balıkla girmenin prestiji vardı. Tabii birde bu balığı kaç kişinin yiyeceğini düşünmenin ayrı bir mutluluğu vardı. Yaptığı avla insanları doyurmanın sevinci her avcıyı mutlu eder.

Balık Avı Videosu: https://youtu.be/u8y04-4bOI0