Balık Avında Kısmeti Yerinde Olanın Avı Kısa Sürer :
Balık avı kısmet işidir. Kısmeti olan balık avı yapabilir. Kısmeti olmayan balık avı yapamaz. Örneğin bir metre kare içinde balık avı yapan iki kişi düşünelim. Biri balık avlar. Diğeri avlayamaz. Av yapamayan av yapanı seyredip sinir olur. Aynı olta takımını, aynı ağırlıkla kullanıyorlardır. Yemleri bile aynıdır. Hatta yemleri bir başka kişi onlar için takıyordur. Hangisinin oltası için yem taktığını da bilmiyordur. Ama balığı bir metre kare içinde hep aynı kişi yakalıyordur. Yer değiştirirler. Olta değiştirirler. Ama sonucu değiştiremezler. Bu ne garip bir durumdur.
Oltayı Ellerine Aldıkları Gün Balık Avı Yapanlar
Bazı insanlar balık avına başladıkları gün balık avlamaya başlarlar. Bu duruma “acemi şansı” denir. Bazıları için bu geçerlidir. Sonrasında balık avı şansları devam etmez. Bazılarının kısmeti ise artarak devam eder. Bilgi ve tecrübeleri arttığında kısa zamanda usta avcı olurlar. Usta avcı olmanın en önemli belirtisi kısmetli olmalarıdır. Kısmetsiz birisi ne kadar çabalarsa çabalasın usta avcı olarak anılmaz. Çok çaba harcamak, çok vakit ayırmak kısmetiniz yoksa size tecrübe kazandırmaz. Kısmetsiz birisinin tecrübelenmesi ve usta avcı olması mümkün değildir. Başarısızlık insanı bir süre sonra avdan soğutur. Her iş başarı ile beslenir.
Kısmetli Olanın Balık Avlayacağından Kuşkusu Olmaz
O hangi balığı kaç kilo avlaması gerektiğini düşünür. Aklında avlayacağı balıklar ve kaç kilo avlayacağı vardır. Hatta biraz ustalaşmaya başlayınca nerede av yapabileceği konusunda tahminlerde bile bulunmaya başlar. Bu kişilerin en önemli ortak noktaları balık avına odaklanmış olmalarıdır. Kuşku, tereddüt içlerinde barınmaz. İçlerindeki pozitif enerji onları balığa götürür. Balıkta gelip onların oltasına atlar. Av yapılacak mera oltalarla dolu olsa bile.
Şunu hiç unutmayın. Allah’ın çok istediğinizi size vermekle verebileceklerinden hiç bir şey eksilmez. Sadece gönülden, kuşku ve tereddüt duymadan, acabasız isteyin. Doğru şeyi istemek. Tam arzuladığınız gibi istemek. İsterken eksik istememek. İstediğiniz olduğunda “keşke şunu da isteseydim” dememek çok önemlidir. İyi düşünün. Ne isteyecekseniz tam olarak isteyin.
Kısmeti Olanın Avı Kısa Sürer
Kısmeti olanların bir ortak noktası balık avlarının kısa sürmesidir. Bazen oltaları hiç boş kalmaz. Adeta balıklar oltalarına saldırır. Bu durum onların kısa sürede balık avına doymalarına sebep olur. İstedikleri olduğunda “yeter artık” demeyi bilirler. Allah’a şükredip oltalarını toplayıp evlerinin yolunu tutarlar. Kanaatkar olmak onların kısmetini daha da arttırır. Ayrıca bu kişiler paylaşımcıdır. Kendilerine kısmet olanı yakınları ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşırlar.
Sipariş Sistemi Balık Avı Videosu: https://youtu.be/9k3AfyBosjY
Balık avı turuna gelen birinin kısmetli olup olmadığını anlamak mümkün müdür?
Balık avına gelen birinin tavırları rahat, kendinden eminde bu onun kısmetli olduğunun ilk göstergesidir. Kısmetli insanlar büyük balık avı yapacaklarına dair büyük bir inançla gelirler. Bu daha ilk kurdukları cümlelere yansır. Onların cümleleri “biz büyük balık avlamaya geldik” şeklinde olur. Bu cümle net bir talebi dile getirir. Talep ettikleri eklemi kendi marifetleri ile yapacaklarını belirtirler. Bu marifet Allah’ın takdiri ile olur. Buna biz de bilgi ve tecrübemizle katkı sağlarız. Ama sonuçta büyük balığın avının yapılmasında teknede bulunan herkesin istekli ve kararlı olması önemlidir.
Bir diğer etkende katılımcıların eşleriyle beraber balık avına katılmasıdır. Eğer eşlerde balık avı yapmayı gerçekten istiyorsa o avın başarılı olma ihtimali çok büyüktür. Zaten sitedeki balık avı paylaşımlarına bakıldığında bu durum açıkça gözükmektedir. Bunu dile getirmek için paylaştığımız bir makalenin link’ini burada paylaşıyorum. https://www.adrasanbalik.com/balik-avi-hatunsuz-olmaz/.html
Balik avinda sizin tecrubelerinize göre en kismetli olanlar kimlerdir?
Bence en kısmetli olanlar büyük balık avı yapacaklarına dair içlerinde hiç bir kuşku taşımayanlardır. Ayrıca bu kişiler balığın eti yerine avın peşindedirler. Bu yüzden balığı avlamayı en fazla hak edenler de bunlardır. Bu insanlar bir kaç balıktan sonra balığı bırakma taraftarı olurlar. Ancak ihtiyaç kadar av yaparlar. Sonrasında ya balık avına devam etmezler. Ya da avladıkları balıkları geri salarlar.
Bu düşünceye aynen katılıyorum. Bunun düşüncenin doğruluğu için kendi avlarımı örnek gösterebilirim. Ayrıca bu sitedeki pek çok yazıda buna örnekler okumuştum. İsteyen araştırıp bu örnekleri okuyabilir.
Bu düşünceye aynen katılıyorum. En son çıktığımız avda av yapacağımıza dair inanç o kadar fazlaydı ki, oltayı suya bıraktıktan 5 – 6 dakika sonra Akya oltadaydı. Buda gösteriyor ki, içimizdeki inanç bizi avımızla buluşturuyor. Hemde en kısa zamanda. Bu sayede avımız kısa sürdü bizde öğleden sonraki randevularımıza yetişebildik. “İnançla yola çıkanın her işi çabucak yoluna girer” diyebiliriz.
Bende yaptığım avlardan biliyorum. Eğer içinizde tereddüt yoksa her zamn balık avı yapabiliyorsunuz. Bence balık avı turuna katılan birinin illa da “balık avlamalıyım” diye bir stresi olmamalıdır. Bu stres onun ava odaklanmasını engeller. Avla ilgileneceğine başka şeylerle ilgilenmesine sebep olur. Bu onu avdan uzaklaştırır. Ben balık avında en çok denizde olmaktan. Menderes abi ile sohbet etmekten. Daha önce büyük balık avına katılmamış bir arkadaşımı büyük balıkla tanıştırmaktan keyif alıyorum. Bir de avda büyük balık avlayabilirsem keyfime diyecek olmaz. Ama av yapmak kısmet olmazsa da çok üzülmem. Nasıl olsa bir daha ki sefere avlarız.
Ali, seninde bahsettiğin gibi katılımcıların olumlu düşünceler içinde olması büyük balık avı yapabilmek için çok önemlidir. Olumlu düşünce katılımcının kısmetini arttıran en önemli husustur. Bir de paylaşmayı bilen birisiyse Allah’da ona daha fazlasını verecektir. Böylece katılımcının kısmeti artar. Balık da onun oltasına çabucak atlar. Bunun onlarca örneği web sitemizde var.