BALIK TURU ANTALYA – ADRASAN

Balık Turu Antalya – Adrasan :

BALIK TURU ANTALYA - ADRASAN

Balık Turu Antalya – Adrasan

Balık avı turuna sabah güneş doğarken başlarız. Adrasan Koyundan çıkarken önce yemlik Palamut avı için yüzey sırtısı çekeriz. Koy çıkışına doğru yemlik balık avı yapmışsak, yemli dip sırtısı alternatifi öncelikli olmak üzere, günün planlamasını yaparız. Eğer büyük balık avı konusunda jigging veya rapala ile dip sırtısı yöntemi özellikle tercih ediliyorsa, bu yöntemlere öncelik vererek av programı yaparız. Böyle bir tercih yapılmayıp karar bize bırakılırsa, hava ve günün şartlarına göre bir yöntem belirleyip onun uygulamasını yapacağımız meraya doğru yol alırız. Uygulama ya Pırasalı Ada civarında, ya da Sulu Ada civarında başlar. Günün ilerleyen saatlerinde Adrasan Koyuna doğru devam eder.

BALIK TURU ANTALYA - ADRASAN

Uygulama merası olarak Sulu Ada civarında jigging yapmayı seçmişsek:

Sulu Adaya kadar yemlik Palamut için sırtı çekerek gideriz. Sulu Adada jigging yapacağımız yere geldiğimizde sırttı takımlarını toplayıp, jigging yapmaya başlarız. Bu bölgede çok fazla mera ve her türlü derinlik vardır. Katılımcının tecrübesine ve kondisyonuna bağlı olarak mera seçimlerini yaparak saat 10.00 kadar jigging yaparız. Daha sonra yemlik Palamutları kullanarak Akya oltasını hazırlayıp Saat 11.30 – 12.00 ye kadar Akya avı için yemli dip sırtısı çekeriz. Akya oltasına Akya dışında Sinarit, Lagos, Fangri, Trança, Barakuda, Lambuka, Balon Balığı, Wahoo vb gibi büyük balıklarda gelebilir. Ama bu takımla temel amacımız Akya avı yapmaktır.

BALIK TURU ANTALYA - ADRASAN

Balık Avında Yöntem Seçimi

Öğle molasından sonra saat 15.30 da jigging yöntemiyle ava devam edilme isteği varsa, jigging yaparız. Saat 17.00 gibi yemlik balığımız varsa, Akya oltası ile yemli dip sırtısı yaparız. 18.00 gibi Adrasan Koyuna doğru dümen kırarak belli meralarda yemli dip sırtısı veya rapala ile dip sırtısı ile büyük balık avına devam ederek dönüşe geçeriz.

BALIK TURU ANTALYA - ADRASAN

Balık avı boyunca ne yapacağımız hava şartları, bulunduğumuz meranın o günkü durumu, katılımcının talepleri ve o günün psikolojisi belirler. Balık kolay av veriyorsa balığımızı alıp keyfimize bakarız. Kolay av vermiyorsa, önce bildiğimiz yöntemleri deneriz, olmazsa aklımıza gelen her yöntemi deneyebiliriz.

Büyük Balık Avı Videosuhttps://youtu.be/xZ304CzkGCw

Balık Turu Antalya – Adrasan

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALIK TURU ANTALYA – ADRASAN için 2 cevap

  1. Gonul Yahsi der ki:

    Balık avı turlarında edindiğiniz tecrübeye göre Adrasan daki balık zamanlarını nasıl takımlarının?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Suyun soğuk olduğu kış aylarında ( Aralık – Mayıs) dip rapalası ve jig ile Sinarit, Lagos, Orfoz, Akya
      Haziran – Temmuz aylarında sabah erkenden ve akşam güneş batmasına yakın ve sonrasındaki yarım saat içinde yüzey veya dip sırtısıyla 5 – 10 Kilo üzeri Orkinoslar. Güneş doğumundan saat 11.00 kadar açık suda yemli yüzey sırtısıyla Orkinos ve Kılıç Balığı. Jig ile Sabah erken saatlerde ve akşam 16.30 dan sonra Sinarit, Lagos ve Sarı Kuyruk Akya.
      Ağustos – Aralık arasında yemli dip sırtısıyla Sarı Kuyruk Akya, Sinarit, Lagos, Orfoz, Fangri, Trança, Lambuka, Orkinos, Barakuda, Domuz Balığı, Kılavuz Balığı, Balon Balığı ve bunun gibi… avlarını yapmak mümkündür.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.