BALON BALIGI SORUNU NASIL COZULUR

Balon Balığı Sonu Nasıl Çözülür :

Balon Balığı Sonu Nasıl Çözülür

Balon balığı sonu nasıl çözülür:

  1. AŞAMA: Kıyılarda 300 m alandan elimiz çekip buraları balıkların üreme, beslenme ve korunma alanları olarak BALIKLARA bırakmamız gerekir. Bu sayede 5 sene gibi kısa zamanda kıyılar balıkların hızla çoğalacağı alanlar olacaktır.
  2. AŞAMA: Kıyılarda balıklar rahat hareket edip çoğaldıkça, hemen onların açığında büyük balıklar rahat beslenme olanağı bulduğu için pozisyon almaya başlayacaktır. Bunun anlamı; göç etmekte olan büyük balıkların ufak balığın çok olduğu alanlarda rahat beslenme olanağı bulduğu için daha fazla kalmasıdır. Büyük balık kıyının hemen açığında pozisyon alınca, ufak balığın o kıyıdan ayrılmasını engellenir. Böylece göçle kıyılara yaklaşan ufak balığın kıyılara girmesine izin verilir. Oradan ayrılarak göçüne devam etmesine izin verilmez. Bu durum kıyılarda ufak balığın tahmin edilenin çok üstünde ve hızla çoğalmasını sağlayacaktır. Böylece büyük balıkların ve hatta daha büyük balıkların yemin kolay bulunduğu alanlara yönelmesini sağlayacaktır. BU BALIK ÇOĞALMASI VE ÇEŞİTLİLİĞİDİR. Böylece balığın ufaktan büyüğe HİYERAŞİK YAPISI oluşur.
  3. AŞAMA: Büyük balıkların bulunduğu meralarda BALON BALIĞINA pek fazla barınma olasılığı kalmaz. Bu durum büyük Balon Balıklarından başlayarak göç etme zorunluluğunu gündeme getirir. Kademeli olarak Balon Balıkları denizlerimiz için makul düzeye gelir. Eskiden olduğu gibi nadiren gözüken balıklar arasına girer. Ama tamamen yok olmasını beklemek çok doğru değildir. Çünkü Balon Balığı artık Akdeniz’e yerleşmiş bir balıktır. İklim şartları da Balon Balığına uygun şartlar sağlayacak gelişimine devam etmektedir.
Balon Balığı Sonu Nasıl Çözülür

Balonlara Rağmen Av Yapmayı Öğrenmek

Aslında Balon Balığından kurtulmanın en önemli yolu bu balığa rağmen av yapma yöntemlerini geliştirip uygulamaktır.

Balon Balığı Sonu Nasıl Çözülür

Ayrıca Balon Balığı Parakete, ağ, bırakma takımlar ve hepimizin oltalarını keserek balığın denizde kalmasını sağlar. Bu durum balığın çoğalmasını olanak veren yegane güçtür. Eğer biz ihtiyacınız olan balığı geri salarak balığın çoğalmasına katkı sağlamıyorsak Balon Balığı bunu bize, oltalarımızı keserek ve fırsat vermeyerek zorunlu olarak yaptırır. Balon Balığının bu müdahalesi yüzünden pek çok profesyonel ve amatör balıkçı balık avını bırakma noktasındadır. Bu durum balık stoklarımız açısından faydalı mıdır, zararlı mıdır? Bu soruyu herkes kendi aklını kullanarak ve vicdanı rahat olacak şekilde cevaplamalıdır.

Balon Balığının Yeme Refleksihttps://youtu.be/FpXuPUN3tK0

Balon Balığı Sonu Nasıl Çözülür

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALON BALIGI SORUNU NASIL COZULUR için 4 cevap

  1. Cenk der ki:

    Merhaba, oltamıza gelen balon balıklarını geri mi salmalıyız yoksa öldürmelimiyiz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Yaratanda eksik, yanlış ve hata olmayacağına ve her yaptığını hayır olarak yapacağına göre bu sorunun cevabı açık. Doğa kendi düzeni içinde her canlıya hayati anlamda ihtiyaç duyar. Bir canlının yokluğu sistemde ciddi sorunlara sebep olur. Hem öldürerek kimin yanlışını düzelteceğiz? Hata biz insan oğlunun hırslarında gizli. Orkinos ve Akya avını bu balıkların yumurtlama döneminde yapıp balığı çok hızlı tüketince Balon Balıklarına güzel bir kapı açmış olduk. Bunda küresel ısınmaya bağlı olarak bizim denizlerimizin uygun hale gelmesinin rolü de büyük. Ancak orkinos ve Akya miktarı arttırılırsa Balon Balıklarının artışının önüne geçilebilir. Balon Balıkları avcı büyük balıkların olduğu ortamlarda bulunamıyorlar. Çünkü yaralanmak gibi bir şansa sahip değiller. En ufak yaralanmada yanındaki diğer Balon balığı yaralanan balığı yiyor.

      • Cenk Öztürk der ki:

        Haklısınız. Bir iki tane balık öldürüp kenara koyarak popülasyonunu azaltamayız. Bahsettiğiniz diğer önlemlere yönelmek gerekiyor.

        • Menderes Yahşi der ki:

          Balık yokluğundan, balık bulup yiyememekten bahsediyoruz. Üstelik 7 Kg daha büyük olabilen ve eti lezzetli olan bir balıktan ne den faydalanmıyoruz. Tek yapılacak Japonya’dan uzmanlar getirip kendi uzman Balon Balığı temizleyicilerimizi yetiştirmek olmalıdır. Tarım Köy işleri zehri konusunda daha detaylı incelemeler ve takipler yaparsa sorun olacağını düşünmüyorum. Üstelik bir sorunu fırsata çevirme şansımız olur.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.