BOYLESI BUYUK BALIK AVI YAPMAYI HAYAL ETMEMISLERDI

Böylesi Büyük Balık Avı Yapmayı Hayal Etmemişlerdi :

BOYLESI BUYUK BALIK AVI YAPMAYI HAYAL ETMEMISLERDI

Büyük Balık Avı Göreceli Bir Kavramdır

Bir çok amatör balık avı tutkunu balık avı turlarımıza büyük balık avı yapmak için gelir. Herkesin aklındaki büyük balık avı tanımı farklıdır. Kimisi için 2 Kg büyük balıktır. Kimisi için 5 Kg büyük balıktır. Daha önce büyük balık avı yapan birisi için daha önce avladığı balıktan bir kaç kilo fazlası büyük balıktır. Kısaca büyük balık kavramı göreceli bir kavramdır. Daha önce 50 Kg büyük balık avlayan birisi için daha büyük balıklar büyük balıktır.

BOYLESI BUYUK BALIK AVI YAPMAYI HAYAL ETMEMISLERDI

Sizin İçin Büyük Balık Kaç Kilo Olmalıdır?

Her balık avı turuna katılanın aklında kendisini tatmin edecek bir büyük balık avı tanımı vardır. Balık avımız iki aşamalı olduğu için önce yemlik balık avıyla başlarız. Yemlik balık avında 3 – 4 balık avlamamız yeterlidir. Yem balığı avını yaparken katılımcılar büyük balık avında kullanacağımız oltalara alışırlar. Böylece büyük balık avı yaparken sorun yaşamadan avımızı yapmaya çalışırız. Çünkü büyük balık avı hata kabul etmez. En ufak hatada balığı kaçırma riski ile karşılaşırız. Büyük balık avı için hazır olmak en doğru yoldur.

BOYLESI BUYUK BALIK AVI YAPMAYI HAYAL ETMEMISLERDI

Balık Avının Hikayesi

Bugün tura katılan arkadaşlar daha öncede balık avı turlarımıza katılmıştı. Daha önceki turda 7 Kg civarı bir büyük balık avı yapmıştık. Bugün o günkü avımızdan daha büyük bir balık avı yapmayı umut ediyorlardı.

Adrasan Koyu içinde yemlik balık avı için dolaşırken sohbet koyulaşmıştı. Yem balıklarını avlarken geçmiş avlardan bahsedip bugün ne yapabileceğimizi düşünüyorduk. Arkadaşların isteği 7 Kg üstü bir Akya avlamaktı. “Kısmet” deyip ava devam ettik. Koy içinde yemlik balık avını yaptıktan sonra Pırasalı Ada istikametine doğru yola koyulduk.

BOYLESI BUYUK BALIK AVI YAPMAYI HAYAL ETMEMISLERDI

Büyük Balık Avı Pırasalı Adanın Açığında Başladı

Pırasalı Adanın açığından Akya oltasını çekerek Adrasan Koyuna doğru yol almaya devam ettik. Akseki Koyuna gelene kadar pek bir hareket olmadı. Akseki koyuna yaklaşırken koy içinde kaçışan Zargana sürüsünü gördük. Zarganalar 60 – 70 parça vardı.Bu kadar balık bir anda kaçışıyorsa “ortamda büyük balık vardır” diye yorumladık. Hemen koy içine doğru yanaşmaya başladık. Tam bu esnada kaloma şiddetle akmaya başladı. Hemen tekneyi açık denize doğru çevirip rölanti hızında koydan çıkmaya başladık.

Tekne yavaş yolla giderken Akya ile mücadelemiz başlamıştı. Arkadaşlar hiç beklemedikleri bir güçle karşılaşmışlardı. Teknedeki herkes balıkla bir kaç tur mücadele etti. Yarım saat sonra balık teknenin altında gözükmeye başladı. Suda dönerek gelen balık çok güzel gözüküyordu. Sonunda tekneye aldık. Arkadaşlar balığın büyüklüğü karşısında şok oldular. Bu kadar büyük balık avı yapmayı hayal etmemişlerdi.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/R3Hb0WlbLVo

Böylesi Büyük Balık Avı Yapmayı Hayal Etmemişlerdi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BOYLESI BUYUK BALIK AVI YAPMAYI HAYAL ETMEMISLERDI için 6 cevap

  1. ali bağcı der ki:

    İnsanların büyük balık beklentilerini belirleyen temel etken nedir? Neye göre bir balığın büyük balık olduğuna karar verirler?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Büyüklük göreceli bir kavramdır. Bir insanın daha önce yapabildiği ava göredir. Daha önce yapabildiği avın biraz büyüğüdür. Bazen daha üst boyutta bir büyüklük de belirlenebilir. Önceden 1 Kg üstü balık avı yapamamış birisi 5 Kg bir balık avını kendine hedef olarak seçebilir. Bu avı yaptığında ise yeni bir hedefe ihtiyacı olur.

      Bazende, 30 Kg balık avı yapmış birsi için 10 – 15 Kg bir balık o kadar da büyük balık değildir. Bu olayın ne kadar göreceli olduğunu göstermektedir.

  2. Cengiz ceylandağ der ki:

    Bizde ilk büyük balık avı yaptığımızda 7 Kg bir büyük balığa razıydık. Ama oltamıza takılan 30 Kg bir Akya olmuştu. Pek çok büyük balık avı yapmış kişide bu durumu izliyoruz. Bunun sebebi sizce nedir? Bunu nasıl açıklamak mümkün olur?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Balık avı turuna gelenlerin çoğunluğunun ilk defa çıkrık makineli oltayı ellerine aldıkları ve ilk defa büyük balık avı yaptıkları düşünülürse bu durum ustalıkla açıklamak mümkün değildir. Hadi diyelim rehber kaptanın ustalığı var. “O pek çok bilgi veriyor ve neyin nasıl yapılması gerektiğini anlatıyor” diyelim. Hatta tekneyi kullanan kişi olarak en doğru yerlerde olta çekilmesine vesile olduğunu da kabul edelim. Ama bunlar balık avını her seferinde yapabilmek için yeterli değildir. Yeterli olsaydı rehber kaptan balık avı turu yapmak yerine balıkçılık yapıp daha verimli avlar yapardı. Üstelik bu şekilde daha kısa zamanda daha fazla kazanırdı. Demek ki rehber kaptanın ustalığı da böyle bir avı açıklamak için yeterli olmuyor. Geriye tek bir açıklama kalıyor. O da kısmet. “Allah herkesi kısmetiyle yaratır“. sözü bu aşamada tek yol gösterici oluyor. Böyle avları rastgele, kısmet ve nasip dışındaki hiç bir cümleyle tam olarak açıklamak mümkün değildir.

      Kısmetten bahsederken bilgi, tecrübe ve azimli çabaları kısmetin bünyesinde değerlendirmek mantıklı olacaktır. Hiç bir çabası olmayanın kısmetinden bahsedilemez.

  3. Muhammet Beyazal der ki:

    Canlı yem de tek kanca av ihtimalini azaltmaz mı? Ölü yemde nasıl bir uygulama yapıyorsunuz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Kullandığımız kanca büyük balık avında çok avcıdır. Balığın en sağlam kasların bulunduğu ağız kısmına geçer. Ayrıca geri bırakmak istediğimiz balıkların kolay bırakılmasını da sağlar. Bu yüzden daha avcı bir kancaya ihtiyaç duymayız. Dünyanın hemen her yerinde canlı yemle avcılıkta tekli kanca kullanılır.

      Ölü yemle büyük balık avı yaptığımızda VMC 4.0 üçlü kancalar kullanırız. Taşıyıcı kanca tekli kanca olur. Bu kanca ağız kısmına takılır. Üçlü kancaların biri şiş yardımıyla anüsten geçirilip kafa kısmından çıkarılıp taşıyıcı kancaya kazık bağıyla bağlanır. Diğer üçlü kanca kuyruğun biraz üstünden şiş yardımıyla geçirilip ağız kısmından çıkarılıp yine taşıyıcı kancaya bağlanır. Bu şekilde ölü yem balığı canlı rapalaya benzer.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.