Büyük Balığın Muhteşem Gücüne Hayran Kaldılar :
Balık avı denizin sakin ortamında kafa dinlemek, stres atmak ve kısmetse akşam eve balık götürmek için yapılır. Ama temel amaç denizde olmak ve stres atıp mutlu olmaktır. Güzel bir ortamda bu amacı gerçekleştirmek garantidir. Ama balığı avlamak kısmet işidir. Genellikle aşırı derecede sabırlı olup avı yapacağına inanmaya devam etmek gerekir. Sabır ve inanç bittiğinde av da biter. Bu durum oltaya balık atlamadan önce de geçerlidir. Balıkla mücadele ederken de geçerlidir.
Büyük Balığın Mücadele Gücüne Saygı Duymak
İlk defa büyük balıkla mücadele edenler balığın bu kadar güçlü olabileceğini hiç düşünmemişlerdir. Bir anda balığın oltadan, takımdan ve kendilerinden daha güçlü olduğunu anlarlar. Bu durum onlarda balığa karşı saygı hissi oluşmasına sebep olur. Büyük balığın ne kadar güçlü olabileceğini anlayan avcılar “tek başıma olsan bu balığı alamazdım” derler. Bu öğrenme sürecinin en önemli aşamalarından birisidir. Bu aşamada daha güçlü olta ve takım arayışına girişilir.
Balığı Kaçırma İhtimalini Azaltma Çabası
Böylesi bir balığı kaçırma ihtimali akıllarını zorlamaya başlar. Balığın karşısında güçlerinin, güneşin karşısındaki kar tanesi gibi eriyip gittiğini fark ederler. Yardıma ihtiyaçları vardır. Yanlarında yardım edebilecek birileri varsa şanslılardır. Bu anda büyük balığın tek başına çekilemeyecek kadar güçlü olduğu fikri onları endişeye sevk eder. Bu aşamada olta ve takımların önemini kavrarlar. Ama bu da yeterli değildir. Bu malzemelerin doğru kullanımı da çok önemlidir. Bu durum büyük balık avı için eğitim, bilgi ve tecrübenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyar.
Kaloma Kullanım Mantığını Keşfetmek
Büyük balıkla uğraşmaya başlayan herkes önce güçlü takımlara yönelir. Ama ustalaşmaya başladıklarında güçlü takımdan çok meselenin kaloma kullanımı ve stratejik yöntemlerde olduğunu keşfederler. Bu yüzden kaloma kullanım yöntemlerinin geliştirilmesi ile her türlü avın biraz uzun da sürse yapılabileceği fark edilir. Kaloma kullanımının da pek çok yöntemi vardır. Başlarda olta makinesinde kaloma ayarını yapmakla her şeyin hallolacağı zannedilir. Ama mücadele sertleştiği aşamalarda yeterli olmadığı ve balığın kaçırıldığı görülür. İşin içine oltanın doğru tutularak sarılması ve kamışın doğru kullanımı girer.
Oltanın Doğru Tutulup Sarılmasından Kastımız Nedir
Çıkrık makine kullanımında, kamışı tutan kolun bilek kısmı makinenin yan tarafına dayanarak sağa sola dönmesi engellenmelidir. Büyük balıkla mücadele ederken makinenin kolunu çevirmek zordur. Bir de makine sağa sola sallanırken çok daha zor olur. Bu yüzden makineyi sabit tutabilmek gerekir. Bu da ancak kamışı tutan kolun bilek kısmının makinenin yanına dayanması ile olur. Çıkrık makine bu şekilde tutulmuyorsa avcı kola yüklenerek sarmaya çalışırken çok hızlı bir şekilde yorulur. Ayrıca makinenin kolunu bu kadar zorlamak kola zarar verir. El tutma kısmının kola temas ettiği yerde çok kısa sürede aşınma olur. Bu durumda el tutma yeri de sallanmaya başlar. Bu da sarma işlemini ayrıca zorlaştırır. Bu şekilde mücadele çok zor ve keyifsiz bir süreçtir.
Bu tür problemler her bir yeni deneyimle çözülmeye başlar. Her bir yeni sarma deneyimi olayın daha iyi algılanmasını sağlar. Böylece bu problem zaman içinde çözülür. Çünkü insanoğlu deneye yanılma yöntemiyle öğrenir. Devamlı tekrarlar öğrenme sürecinin iyiye gitmesini sağlar. Böylece balıkla mücadele etmek kolaylaşır ve zevk haline gelir. Bu şekilde takımlarda zarar görmez. Keyifle yapılan her işte başarı seviyesi artar.
Balığın Büyüklüğünün Şok Edici Etkisi
Mücadele sonrasında balığı tekneye aldıklarında balığın hayal ettiklerinden çok daha büyük olduğunu fark ederler. Oysa bu av öncesinde hayallerinde oluşturdukları en büyük balık boyu 60 – 80 cm civarıdır. 1 m boyunda bir balık bile olağanüstü büyüktür. Oysa tekneye alınan balık 1.40 cm olunca gözlerine inanmakta zorluk çekerler. Bu av onlar için hayallerinin ötesindedir. Tabii mutlulukları da…
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/iLygROUuFO0
Organizasyon hakkında bilgi alabilir miyim?Örneğin,bir günlük av macerası bedeli kaç TL dir?Yılın her ayı organizasyonunuz var mı?Amatör avcılar nerede, ortalama hangi fiyatlarda konaklayabilir?
Balık avı tur ücretleri ile ilgili link: http://www.adrasanbalik.com/ucretler/.html
Konaklama için link: https://www.adrasanbalik.com/otel-ve-pansiyon-rehberi/.html