BUYUK BALIK AVI TURUNDA KATILIMCILAR NE OGRENIR

Büyük Balık Avı Turunda Katılımcılar Ne Öğrenir :

BUYUK BALIK AVI TURUNDA KATILIMCILAR NE OGRENIR

Birinci aşamada yemlik Palamut avı vardır. Bu av için 7 cm rapaladan oluşan yüzey sırtısı takımlarımızı suya bırakırız. Bunu nasıl yapmamız gerektiğini aşama aşama anlatırız. Her anlattığımızı uygulamalı olarak gösteririz. Oluşabilecek hataları ve bunların nasıl engellenebileceğini anlatırız. Anlatılan her detayı harfiyen yemlik balık avı boyunca uygularız. Bu aşamada temel amaç; katılımcıların çıkrık makineli olta ve kaloma bilgisini öğrenmesidir.

BUYUK BALIK AVI TURUNDA KATILIMCILAR NE OGRENIR

Yemlik balık avı boyunca her çekilen balıkta anlatılanlar uygulanır. Büyük balık avını öğrenmek isteyenler için en çarpıcı bilgi kaloma bilgisidir. Katılımcı kaloma bilgisine sahip olmadan büyük balık avı yapamaz. Çünkü takımlarınız ne kadar güçlü olursa olsun 10 – 20 Kg bir balığın koparamayacağı takım yoktur. Böyle bir takım olsa bile bu takımı çekebilecek katılımcı yoktur. Takımın dayanması durumunda 3 – 5 dakika içinde katılımcılar bütün güçlerini tüketirler. Gücü tükenen avcı her türlü hatayı yapmaya başlar. Böyle bir durumda avı sonuçlandırabilmek mucizelere kalır. Böyle bir durumda % 95 ihtimalle balık kendini kurtarır. Büyük balık avında en can alıcı bilgi kaloma bilgisidir.

BUYUK BALIK AVI TURUNDA KATILIMCILAR NE OGRENIR

Büyük Balık Avına Geçiş

Yemlik balık avıyla katılımcılar çıkrık makineli olta kullanımını belli düzeyde öğrenmiş olur. Bu bilgilerin üzerine katılımcı Akya oltasının canlı yemle hazırlanışını izler. Akya oltası hazırlanırken büyük balık avına geçişin psikolojisi onları kavrar. Artık çok farklı bir ortamda olduklarının anlarlar. Bu psikoloji ile büyük balık avı başlar.

BUYUK BALIK AVI TURUNDA KATILIMCILAR NE OGRENIR

Büyük Balık Avının Tehlikeleri

Büyük balık avında en büyük tehlike misina ve ip misinaların oluşturduğu risktir. Ele, ayağa dolanan misinalar hayati risk taşır. Misinalar ele ayağa dolaştığında balığa “ay bir dakika şu misinayı kurtarayım” deme şansınız olmaz. Bu yüzden katılımcının misina ve özellikle ip misinadan uzak tutulması gerekir. Özellikle ip misina çok çabuk çapariz olma potansiyeline sahiptir. İp misina elimize dolandığında (çapariz) kolayca elimizi keser. Bu yüzden çıkrık makine kullanımı şarttır. Çıkrık makine kullanımı katılımcıyı ip misinadan uzak tutar. Balık avına başlarken katılımcıları uyardığımız en önemli hususlardan biri “ne olursa olsun, hiç bir istisnası olmaksızın, sakın iplere dokunmayın, durdurmaya kalkmayın. Bırakın kalomadan aksın gitsin. Gerekli görürsem ben müdahale ederim” olur.

BUYUK BALIK AVI TURUNDA KATILIMCILAR NE OGRENIR

Büyük balık avında en büyük tehlike balığın büyük olması, çok büyük bir güce sahip olması, koparamayacağı hiç bir takımın olmaması ve gücü tükenene kadar bu gücü kullanmasıdır. Bu gücü bizim çekeceğimiz boyutlara indirgeyebilmek için kalomayı kullanmamız şarttır. Kaloma takımın kopmasını engelleyeceği gibi, bizim yorulup hata yapmamızı da önler. Kalomayı kendi gücünün üzerinde ayarlayan bir avcının o avı sonuçlandırma şansı kalmaz. Bu yüzden kaloma ayarında iki hususa dikkat etmek gerekir. Birincisi takımın en zayıf noktası, ikincisi kendi mücadele gücümüz.

Akya Oltasının Hazırlanması ve Salınması

Yemlik Balık avında 2 – 3 adet Palamut avı yapmaya çalışırız. Son balığı avladığımızda onu canlı yem olarak kullanırız. Canlı yem hazırlığı; 20 – 24 cm 0,58 mm ip misina iki ucundan birbirine bağlanır. Böylece 10 – 12 cm boyunda çift kat bir ip elde edilir. Bu ipin düğüm kısmı Akya oltasının ucunda bulunan 10.0 numara kancaya bağlanır. Kancanın diğer ucu yorgan iğnesine geçirilir. Yorgan iğnesi balığın gözünün üst kısmının ön tarafına yakın bir yerden geçirilir. İp diğer taraftan çıkarıldığında 10.0 kancanın çengeline takılıp 3 – 5 tur döndürülüp oluşan aradan geçirilir. Artık balık hazırdır. Tekne 2 – 4 mil rölanti hızında giderken canlı yem suya bırakılır.

Canlı yemle büyük balık avı yapmak olasılığı daha yüksektir. Ayrıca canlı yemin bulunduğu takımı çekmek, kontrol etmek ölü yemin kullanıldığı takıma göre daha kolaydır. Canlı yemle bir şekilde zayi olursa ölü yemlerle takım yapılarak ava devam edilebilir. Ölü yemle takım hazırlama link’i:

Büyük Balığı Tekneye Almak

Balığı tekneye almak da tehlikeli bir süreçtir. Bu yüzden balığı tekneye mutlaka rehber kaptan veya teknedeki en tecrübeli katılımcı almalıdır. Balığın üzerindeki kancalar balığı tekneye alan için tehlike oluşturur. Buna çok dikkat edilmeli ve uygun pozisyonda balık tekneye alınmalıdır. Tekneye alındıktan sonra da en kısa zamanda kancalar balıktan çıkarılmalıdır.

Büyük Balık Avı Turunda Katılımcılar Ne Öğrenir

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/k8NUCMudNi4

Büyük Balık Avı Turunda Katılımcılar Ne Öğrenir

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.