Büyük Balık Avı Yemlik Balık Avı ile Başlar :
Büyük balık avına başlamanın temel yolu yem avıdır. Yemlik için yüzey sırtısı çekilir veya oynakların yanında at – çek yapılır. En kolay yol her zaman sırtı çekmektir. Balık avı turuna başlarken önce 7 cm yüzey rapalasıyla sırtı çekerek Palamut avı yapmaya çalışırız. Önce Adrasan Koyu içinde bir kaç tur atarız. Senenin her zamanı koy içinde yemlik Palamut avı yapma ihtimali vardır.
Temmuz Ayı Göç Balıklarının Geçiş Zamanıdır
Genellikle Temmuz ayının ortalarından itibaren her yerde Palamut ve Lambuka miktarında ciddi artış olur. Bu artış son baharın sonuna kadar devam eder. Bu zaman dilimde bu tür balıklar göç ederler ve uğradıkları meralarda karınlarını doyurmak için kıyılara yanaşırlar. Çünkü yine bu dönemde ilk bahar aylarında yumurtadan çıkan ufak balıklar biraz olsun büyümüştür. Bu yavrular beslenme zincirinde çok önemli bir yer tuttuğu için göçmen balıkların kıyılara yanaşmasının temel sebebidir.
Balık Avı Turu Yapma Fikri
Temmuz Ağustos ayları çalışan insanlar için tatil zamanıdır. Bu tatilin bir kaç gününde balık avı turuna katılmak hiç fena olmaz. Özellikle aile bireyleri balık avından hoşlanıyorsa, balık avı turu için vakit ayırmakta çok kolay olur. Geriye ne tür balık avı yapmak istediğiniz kalır. Büyük balık avı yapmak isteyenler bizi arayarak rezervasyon yaptırırlar.
Yem Avı
Büyük balık avı turu, sabah güneş doğarken başlar. Oltaların nasıl kullanılacağı anlatılır. Takımlar denize bırakıldıktan sonra sohbet başlar. Katılımcılar merak ettikleri bütün soruları sıra ile sorarlar. Sohbete sabah çayı eşliğinde devam ederiz. Sohbet ilerledikçe soruların önem katsayısı artar. Detaylar detayları takip eder. Katılımcılar daha çok şey öğrendikçe balık avını daha çok severler. Öğrenilecek detayların her biri sonsuz olasılığa sahiptir.
İlk balıkların oltaya takılmasıyla daha keyifli konulara doğru sohbetin yönü değiştirir. Yeterli yemlik balı yapıldıktan sonra, Akya oltası hazırlanır ve büyük balık avına başlanır.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/k8NUCMudNi4