Büyük Balık Avına Gönül Verenlerin Akya Avı Sevinci :

Balık avına başlarken ufak balık avı insanları mutlu eder. Balık avı yapabiliyor olmak güzeldir. Bu aşamada her av insanlara pek çok şey öğretir. Bilgisi hızla gelişen avcılar kendi takımlarını yapmaya başlar. Bir süre sonra kendi yöntemleriyle kendi başlarına av yapmaya çalışırlar. Ama her aşamada akıllarında hep büyük balık avı yapmak vardır.

Büyük Balık Avını Öğrenme Süreci
Başlangıçta öğrenecek, deneyecek pek çok şey vardır. Büyük balık avı için deneyim gerekir. Üstelik büyük balık avı malzemeleri çok pahalıdır. Ama balık avı en büyük hobileri olunca artık masraf önemini kaybetmeye başlar. Yeter ki, büyük balık avını öğrenebilsinler ve büyük balıkla mücadele keyfini yaşayabilsinler.

Büyük Balık Avında İlk Deneyimler
İlk deneyimler genellikle çok sıkıntılı ve umut kırıcı olabilir. Bunda en önemli etken bilgi ve tecrübe eksikliğidir. Üstelikte ilk denemelerin yapıldığı olta takımları da büyük balık için yeterli değildir. Büyük balık avı bu kadar yetersizlikle yapılması mümkün değildir. Oltaya büyük balık takılsa bile büyük ihtimalle daha ilk anda kurtulmayı başaracaktır. En iyi ihtimalle mücadelenin son anında kaçmayı başaracaktır. İlk denemelerde avcının elinde hep kaçırma tecrübesi kalır. Sonuçta bu yollar izlenerek bir yerlere varılacaktır.

Eğitim Zaman ve Masraftan Tasarruf Sağlar
Uğranan hayal kırıklıkları avcının bir ustadan yardım alınmasını zorunlu kılar. Ustadan alınan yardımların başında malzeme seçimi ilk sıradadır. Sonrasında bir balık avı turuna katılma fırsatı olursa malzemenin kullanım bilgisi edinilebilir. Ama usta bir rehber avcıdan yardım alınırsa, büyük balık avı vizyonu edinilir. Birde kısmete varsa, ilk büyük balık avı mücadele tecrübesi yaşanır. İlk balıkla mücadele etmek, onu tekneye almak, ilk dokunuş ve balığı eline, kucağına almak çok ayrıcalıklı bir duygudur. Avladığın büyük balığın fotoğraf ve videolarını paylaşabilmek ise çok havalıdır.

Adrasan’da Büyük Balık Avı Turunda Ne Yapıyoruz
Balık avı turuna başlarken katılımcılara çıkrık makineli oltanın kullanımı uygulamalı olarak anlatıyoruz. Yem balığı avı yaparken anlatılanların pekişmesini ve iyice anlaşılmasını sağlıyoruz. Sonrasında Akya Oltasının hazırlığını yapıyoruz. Katılımcı bu hazırlıkları canlı olarak izleme şansını elde ediyor. Sonrasında yemli dip sırtısı çekerek büyük balık avına başlıyoruz. Bu aşamada katılımcılar büyük balık avı konusunda yüzlerce soru soruyor. Bu sorulara web sitemizden kaynak göstererek cevap veriyoruz. Web sitemizden kaynak göstermekten maksadımız; anlamadıkları hususları daha sonra okumaları ve daha iyi anlamalarını sağlamaktır.
Kısmetse oltamıza birde büyük balık takılırsa, bu aşamada büyük balıkla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Bu şekilde öğrenilenler hayat boyu unutamayan tecrübeler oluyor.

Balık Avına Gönül Verenlerin Akya Avı Tecrübesi
Yukarıda bahsettiğim aşamalardan geçen avcılarımız sonunda Akya avını yapmışlardı. Artık Akya ellerinin arasındaydı. Bu onlar için büyük mutluluktu. Bu mutluluğu yaşamak için uzun süre mücadele etmişlerdi. Artık büyük balık avı yapma aşaması geçilmişti. Bundan sonra daha büyük balıkları hedefleyecekler. Bunun için çabalarken peç çok yeni tecrübe edinecekler.
Kısmet, büyük balık avına yönelerek ufak balıklara büyüme ve çoğalma fırsatı verenlerin yanında olsun. Ülkemizin ve dünyada yaşayan her insanın bu yaklaşım tarzına ihtiyacı vardır.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/5ERqcM2dKOo