BUYUK BALIK AVINA UYGUN MERALAR

Büyük Balık Avına Uygun Meralar :

BUYUK BALIK AVINA UYGUN MERALAR

Büyük balıklar beslenmek için ufak balıkların bulunduğu yerleri ararlar. Ufak balıklar da kolayca kendilerini avcılardan okuyabilecekleri yerlere sığınırlar. Bu durumda büyük balık avına uygun meralar ufak balıkların bolca bulunduğu meralardır.  

BUYUK BALIK AVINA UYGUN MERALAR

Ufak Balıkların Bolca Bulunduğu Yerler

Bir yeri mera yapan aslında ufak balıklardır. Ufak balıklar bu yerleri korunmak için seçerler. Kendini koruyamayan her ufak balık bir büyük balığın yemi olur. Ufak balıkların korunmasına en uygun yerler taşlık ve girintisi çıkıntısı olan geniş yerlerdir. Girintisi çıkıntısı olan geniş yerlere örnek: Gemi batıkları veya su yüzündeki platformlardır. İşte bu yüzden mera kavramı ile taşlık alan ve gemi batıkları aynı anda akla gelir.

BUYUK BALIK AVINA UYGUN MERALAR

Nereler Daha İyi Balık Yapar 

Kıyılar, kıyıdan itibaren hızla derinleşerek kuma ulaşıp düzleşen yerler, koyların sığlık taş alanları, koy giriş çıkışları, burunlar, Adaların çevresi, varsa ada ile ana kara arası akıntılı boğazlar, denizin içindeki yükseltiler, kıyılar boyunca uzanan derin duvarlar, açıkta hızla derinleşen duvarımsı yerler, deniz içindeki derin çukurlar. Kısacası taşlık olan bütün yerler meradır. Ufak balıklar bu tür yerlere sığınarak kendilerini avcılardan korumaya çalışır. Bu çaba sonucunda büyüyebilen çok az balık da büyük balıklar grubuna katılır.

BUYUK BALIK AVINA UYGUN MERALAR

Bir merada ne kadar çok ufak balık varsa, o kadar çok büyük balık da vardır. Meraların verimliliğini bozan şey açgözlülüktür. Yoksa ihtiyaç ile balık miktarı arasında doğal bir denge vardır. Açgözlülük olmasa kimse balıksız kalmaz. “Sen avlamazsan başkası avlar” açgözlülüğün mazeretidir. Gerçek avcı yeter demesini bilen kişidir. Çünkü balığında bir can taşıdığının farkına varmıştır.

BUYUK BALIK AVINA UYGUN MERALAR

Neden Büyük Balık Avı Yapılmalı

Büyük balık avının avcısına fark ettirdiği ilk şey balığında bir can taşıdığıdır. Ufak balıkların ne büyük zorlukları aşarak büyük balık olduğunu algılayan avcı bu canın değerini bilir. Bu sayede yeter demesini öğrenir. Bu sayede avına saygı duymayı öğrenir. Ava duyulan saygı açgözlülüğü önleyen en büyük etkendir.

Bütün bu aşamaları geçerek olgunlaşan avcı balığı çoğaltmanın yolunun büyük balık avından geçtiğini keşfeder. İhtiyacı kadar av yapan büyük balık avcısı ufak balık avından elini çeker. Bu sayede ufak balıkla çoğalıp büyüme fırsatını elde ederler. Böylece meralar ufak balıkla dolar. Onların biraz açığında da hemen her zaman beslenme çabasında olan büyük balıklar vardır. Buradan şu sonucu çıkarabiliriz; ufak balıklar büyüklerin besin kaynaklarıdır. Büyük balık avı yapmak istiyorsak ufaklara dokunmamamız gerekir.

Ufak balığın olmadığı merada büyük balıklar durmazlar. Bu meraları transit geçerler. Hiç balığın olmadığı meraya 5 sene hiç dokunulmazsa balık yapmaya başlar. Bir mera belli bir orandan daha fazla rahatsız edildiğinde göç merası olur. Artık balıklar o merada durmayıp daha sakin meralara göçerler. Yeniden boş meranın balık yapması için 3 – 5 sene nadasa bırakılması gerekir.

Avın Başarısı Bilinen Mera Sayısına Bağlıdır

Ne kadar çok mera bilirsek büyük balık avı yapma şansımız artar. Bu yüzden her avcı mera bilgisini arttırmaya çalışır. Ava çıkarken en verimli olacağı meradan başlayarak gün içinde ona yakın meraları tarar. Avını yaptığında da merayı kendi haline terk edip dönüşe geçer. Hiç bir merada çok fazla oyalanıp merayı rahatsız etmez. Rahatsız edilmeyen meralar göç balıkları tarafından sürekli takviye edilir. Böylece meranın verimi dönemsel olarak düşmez. Ama her meranın da iklimsel koşullara bağlı bir verimlilik döngüsü vardır. Her merada her zaman aynı verimliliği bulmak mümkün değildir. İşte bu yüzden mera bilgisi çok önemlidir. Devamlı yeni meraların portföye katılması gerekir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/zf4ZQ6niCk4

Büyük Balık Avına Uygun Meralar

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.