BUYUK BALIK AVINDA KAMIS OLTA KULLANIMI ZORUNLUDUR

Büyük Balık Avında Kamış Olta Kullanımı Zorunludur :

BUYUK BALIK AVINDA KAMIS OLTA KULLANIMI ZORUNLUDUR

Günümüzde balık avında olta kullananların sayısı hızla artmaya başlamışlardır. Ama olta kullananların pek çoğu kaloma kullanımını bilmemektedir. Büyük balık avında emniyeti üst düzeyde tutmak için olta kullanımı ve kaloma bilgisi şarttır. Elle büyük balık avında misina veya ipin ele ayağa dolanma ihtimali çok büyük risktir. Olta çekilirken ve/veya büyük balıkla mücadele edilirken misina üzerinde ciddi miktarda gam oluşur. Bu gam, oltayı toplarken ortada duran misinanın çapariz riskini arttırır. Bu riskten kurtulmanın tek yolu olta kullanımıdır. Kullanılacak olta düz makine veya çıkrık makine olabilir.

BUYUK BALIK AVINDA KAMIS OLTA KULLANIMI ZORUNLUDUR

Bu Kamış Olta Nasıl Olmalıdır

Büyük balık avında kullanılan olta 160 – 220 cm kamış ve güçlü bir makineden oluşur. Makine düz veya çıkrık makine olabilir. Makinenin üzerinde 0,25 – 0,60 mm, 25 – 60 Kg veya daha fazla çekeri olan, 200 – 600 m ip misina olmalıdır.

BUYUK BALIK AVINDA KAMIS OLTA KULLANIMI ZORUNLUDUR

Oltadaki İp Misinanın Uzunluğunun Önemi

Oltadaki ip misina miktarı ne kadar fazla olursa balıkla mücadele imkanı o kadar artar. İpin kısa kalması durumunda çok değişik taktikler denemek gerekir. Ama balığın çok büyük olması durumunda genelde çaresiz kalınır. Çare ip misinanın uzun olmasıdır. Yani ip misina makinenin alabileceği en üst miktarda olmalıdır.

BUYUK BALIK AVINDA KAMIS OLTA KULLANIMI ZORUNLUDUR

Düz Makinenin Avantajı

En büyük avantajı atma kapasitesinin çıkrık makineye göre çok fazla olmasıdır. Bu makinelerde kol açıldığında kafa boşta kalır. Misina kafanın üzerinden çok az bir sürtünmeyle rahatça boşalır. At-çek yapılacaksa mutlaka düz makine seçilmelidir. Çıkrık makineli oltaya göre daha hafiftir. Güçlü bir düz makine daha güçlü ince ip misina kullanılarak 10 – 30 Kg büyük balıkların avına uygun hale getirilebilir. Örneğin: 0,25 – 0,31 mm, 25 – 60 Kg çekeri olan ip misina 400 m üstü sarılabilen kafayla kullanılabilir. Bu şekilde düz makine büyük balık avı için ideal olur.

BUYUK BALIK AVINDA KAMIS OLTA KULLANIMI ZORUNLUDUR

Çıkrık Makinenin Avantajları

Çıkrık makinenin en büyük avantajı daha fazla ip misina sarılabilecek haznesinin olmasıdır. Ayrıca çıkrık makine daha üst teknolojik imkanları daha ucuza sunabilmektedir. Bunun sebebi; teknolojik gelişmelerin uygulanabilecek alanın düz makineye göre daha geniş olmasıdır. Bu durum uygulama zorluklarını ortadan kaldırır. Bu sayede önemli miktarda maliyet azalması olur.

Çıkrık makine daha güçlü bir yapıya sahiptir. Kullanımı daha kolaydır. Pek çok fonksiyonu bir arada bulundurabilir. Bir dezavantajı ip miktarının artmasına bağlı olarak daha ağırdır. Özellik artışı da belli miktarda ağırlık artışına sebep olur. Ama daha büyük balıkların avında çıkrık makine kullanımı tek seçenektir. Düz makine kullanımı daha büyük balık avında çok daha fazla ustalık gerektirir. Bu ustalığı telafi etmenin yolu, çıkrık makinede daha fazla olan ip misinanın sağladığı mücadele imkanını kullanmaktır. Bu sayede daha büyük balıkların avı konforlu hale gelir.

Çıkrık Makineyi Bozan Akya Avıhttps://youtu.be/4M1_TVsYL7c

Büyük Balık Avında Kamış Olta Kullanımı Zorunludur

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.