Büyük Balıkta Eğitim Zamandan Maliyetten Kazanmaktır :
Büyük balık avını tek başına öğrenmek için öncelikle çok kısmetli olmak gerekir. Ufak balık avı yaparken dahi oltamıza büyük balık atlıyorsa kısmetliyiz demektir. Her şekilde oltanıza büyük balık atlıyorsa daha sağlam takımlarla büyük balığı avlamaya çalışma şansınız vardır. Böyle bir kısmet çok az şanslı insana kısmet olur. Sanki bu durum o insan için büyük balık avına başla mesajı gibidir.
Balık avına meraklı insanların çoğu hayatını büyük balık hayalleri kurarak geçirir. Hayatları boyunca oltalarına ancak bir kaç defa büyük balık vurur. Ama hiç bir şekilde hazır olmadıkları için büyük balık oltayı koparıp uzaklaşıp gider. Geriye üzgün, hayal kırıklığına uğramış bir avcı bırakır. Kalbi kırık avcı her avda o büyük balığın oltasına bir kere daha vurmasını bekler.
Kimi avcı da büyük balık avının peşine düşer. Büyük balığı kendine hırs edinir. İşini gücünü, eşini ve çocuklarını ihmal etmeye başlar. Bir sürü masraf yapar. büyük balık avı için seyahatlere çıkmaya başlar. Bazen evine günlerce dönmez. Bunlardan ancak çok azı belli bir seviyeye gelir.. Malum büyük balık avı öncelikle kısmet işidir. Sonra bilgi ve tecrübe arttıkça kısmet de artar. Hedefe ulaşmak, bilgi ve tecrübe yoğunluğuna bağlıdır.
Büyük Balık Eğitimi
Akıllı insan yeni bir hobi edindiğinde bunu en etkin yapmanın yolunun eğitimden geçtiğini bilir. Örneğin çok güzel fotoğraflar çekmek istiyorsam, öncelikle bunun eğitimini veren bir yerden kurs almam gerektiğini bilirim. Teorik bilgi tek başına hiçbir zaman yeterli olmadığı gibi, çok çabuk unutulan bilgidir. Bilginin kalıcı olması için uygulama ile desteklenmesi gerekir. Uygulama teorik bilgiyi ne kadar etkin kullanabileceğimizi ortaya koyar. Bu sayede eksiklerimizi tespit edip düzeltme yoluna gidebiliriz.
Büyük balık avı eğitimi gerçek anlamda uygulamaya tabi olmalıdır. Hatta bir çok uygulama yapılmadan çok bir anlam ifade etmez. Öğrenilmesi gereken çok fazla detay vardır. Her detayı öğrenmek zaman alır. Üstelik çok sık uygulama yapmak zorunludur. Çok sık uygulama yapıldığında işin içine hissiyatta ve el becerisi girmeye başlar.
En Genel Hatlarıyla Öğrenilmesi Gerekenler
- Malzeme seçimi ve kullanımı,
- Olta yapımı ve kullanımı,
- Tekne kullanmak için gereken yasal zorunluluklar,
- Denizcilik bilgisi,
- Avı yapılacak balıkların genel hareket tarzları ve avlanma şekilleri,
- Kendine en uygun avlanma şeklinde uzmanlaşmak,
- Deniz ve balıkçılık kültürü,
- Vb gibi pek çok şey
Bütün bunları bir kaç derste öğrenmenin imkansız olduğu ortadadır. Eğer bunları öğrenecek zamanım ve param yok diyenler varsa onlar tavsiyem balık avı turlarına katılarak bu hobiyi sürdürmeleri olacaktır. Hem böylesi sizi işinizi ve evinizi ihmal etmekten de kurtarır. Zaten deniz kenarında yaşamayan birinin tekne sahibi olması ve onu muhafaza etmesi çok maliyetli ve zordur. Hiç bir zaman teknenin başına gelebileceklerden emin olamazsınız. Denizcilik her an itibariyle risk içerir. Ancak üst seviye denizcilik bilgisiyle riskler azaltılabilir. Asla yok edilemez. Öyle olsaydı kocaman transatlantikler batmazdı. Ama denize aşık olanlar için hiçbir zorluk aşklarının önüne geçemez. Her hüsrana uğradıklarında, ancak denize olan bağlılıkları daha çok artar. Çünkü her hüsran büyük tecrübe demektir. Sizi öldürmeyen her şey güçlendirir.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/h1GR9bB7mr4