Canlı Balık :

Canlı Balık Tanımı
Denizden yeni yakalanmış ve balık avına yem olacak boyutlarda olan balıklardır. Yem balıkları genel anlamda, canlı renklerde ve parlak balıklardır. Canlı yemi tekneye aldığımızda hemen kullanmak gerekir. Kolay ölen yem balıklarını belli hızlarda çekmek gerekir. Bunun yüzden dip sırtısı yaparken arada bir hızlanarak balığın nefeslenmesini sağlamak gerekir. Arada bir hızlanmak aynı zamanda büyük balığın dikkatini çekerek av verimliliğini arttırır.

Balık Avında Kullanılan Canlı Yem
Zargana, Kefal, Levrek, Palamut, Yazılı Orkinos, Tombik ve birçok balığın 200 – 300 gr olan yavruları yem balığı olarak kullanılır.
Yem balıkları birçok balığın yavrularından oluştuğu için yem balıkları kullanımında, ihtiyaç dışında avcılık yapılmaması, yem balığı avının kolay yapılmasını sağlayacağı gibi, balık miktarının artmasına da katkı sağlayacaktır.
Uyarı: Balıklarda can taşır. Yavrularımızın hakkını gözetelim.

Oltada Canlı Yem Kullanımı
Canlı yem kancalar vasıtası ile oltaya takıldığından, azda olsa zarar görecektir. Bu sebeple, kancalar balığın hayati organlarına gelmeyecek şekilde bağlanmalıdır. Hızlı çekilecek avlarda, ağız kısmına takıla kancadan başka kanca kullanılacaksa, balığın gövdesine, balığı zarar vermeden bağlanmalıdır. Hırsız kancaların, biraz serbest olması onları daha avcı hale getirir. Kancaların takım şekli balık hızla çekilirken dönmeyecek şekilde, dengeli olmalıdır. Kancaların takıldığı yerlerin yırtılmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Canlı Yemle Trofe Balık Avı
Canlı yemi Akya Oltasında kullanıp denize saldığımızda 3 – 7 mil hızla çekeriz. Genellikle canlı yem dengeli takılmışsa kolayca dönmez. Hızımızı yem balığının dönmemesi prensibine göre belirlemekte fayda vardır. Sonrasında avlayacağımız balığın hız ihtiyacını hesaplayabiliriz. Ama unutulmaması gereken bir gerçek, balık davranışlarının değişen şartlara göre şekillendiği gerçeğidir. Belli bir hızla balık avı yapamıyorsanız başka bir hıza geçin. Avlayacağımız balığa uygun hızı bulmamız önemlidir. Hızı balığı tahrik etmek için kullanın. Kısa aralıklarla hızlanmak bile balığı tahrik etmeye yeter. Değişken aralıklarla ani hızlanışlar yaparak, balığı kıskandırmayı denemek faydalı olacaktır. Yaralı kaçan balık avcı balıkların daha fazla dikkatini çeker.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/5ERqcM2dKOo
Adrasan’da neden taze balık bulamıyoruz..?
Adrasan’da profesyonel anlamda balıkçılık kalmadığı için taze balık bulmak mümkün değildir. Tutulan taze balık Adrasan’daki otel ve pansiyonların ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğu için taze balık bulamıyorsunuz. Adrasan’da taze balık bulmanın yolu balık avı turlarına katılarak olta balıkçılığı yapmaktan geçmektedir. Kısaca kendi balığınızı kendiniz avlarsanız taze balık yeme şansınız olur. Adrasan, balık avı turunda balık yakalamak için en önemli meralardan biridir. Adrasan’da çok büyük balıkların avını yapmak mümkündür. En doğrusu büyük balık avı turlarına katılmaktır.