Canlı Yemle Fangri Avı :
Büyük balık avı yaptığımız meralarda nadiren de olsa Fangri, Antenli Mercan ve Trança avları da yaparız. Nedendir bilinmez hep 4 – 6 Kg arası Sinarit, Trança ve Fangriler oltamıza takılır. Zaman zaman yaptığımız Sinarit avları da hep aynı kiloda olur. “Bu bizim kısmetimiz mi? Yoksa kullandığımız yemlere bu kilo aralığı mı atlıyor”? bu sorulara net bir yanıt bulabilmiş değilim. Şimdilik “kısmet” deyip sorularımı cevaplayana kadar güncel tutmaya devam ediyorum. Aklıma takılan bir soruya şimdiye kadar cevap bulamadığım olmadı. İnşallah buna da bir cevap bulurum.
Zıpkınla Balık Avı
Sabah erkenden kalkıp zıpkınla balık avı yapmak için yola çıktım. Dalacağım meraya kadar yem balığı için olta çektim. Adrasan Koyundan çıkarken iki tane yem balığı aldım. Balıklar biraz büyüktü. Ama büyük bir Akya bu yemlere asla hayır demezdi. Meraya ulaştığımda oltayı toplayıp demir attım. Sonra dalış hazırlıklarına başladım. Dalış her zaman olduğu gibi keyifli geçti. Zaten dalıyor olmak, suyun altında balıkları seyretmek benim için yeterlidir. Yiyecek balığı da avlayınca keyfime diyecek olmaz. Bugün de böyle oldu. Yiyecek balığı avlayınca sudan çıktım. Dalış kıyafetlerini çıkarıp biraz güneş keyfi yaptım.
Bu Saate Yem Balığı Şansım Var Mı
“Saat 10.30 da canlı yem bulma şansım olur mu” diyerek yem balığı arayışına başladım. Meraya doğru yaklaşırken yem balığı oynağını gördüm. Hemen oraya doğru dümen kırdım. Daha oynak olan yere girmeden kaloma akmaya başladı. Yem balığı hemen oltama yapıştı. Balığı çekmeye başlamadan önce canlı yem için Akya Oltasını hazırladım. Sonra yem balığını çekip hızlıca Akya Oltasına taktım. Her şey hazır olunca oltayı salıp meraya yanaştım. Biraz fazla sığlığa yanaştığımı fark edince, hemen hızlıca dışarı doğru çıkmaya başladım. Tam bu esnada kaloma boşalmaya başladı. “Bir yere takıldım mı” diye oltayı kontrol ettiğimde balık olduğunu anladım. Sonra hızımı yavaşlatarak derin suya çıkışıma devam ettim.
Balık avı turlarında son birkaç balığı kancanın takıldığı yer yırtıldığı için kaçırmıştık. Bu yüzden bu balığı mümkün olan en açık kaloma ile çekmek istiyordum. Böylece oltanın çekme gücünü ve hızını yavaşlatmak istiyordum. Bir başka kanca yırtılması problemi istemiyordum.
Akyaya Niyet Fangriye Kısmet
Meranın bayağı dışına kadar balığı çektim. Neredeyse 80 – 90 m suyuna kadar çıktık. Bu esnada balık çok fazla çekiştirmeden geldi. Sonra motoru durdurup mücadeleye başladım. Mücadele boyunca hep 4 – 6 Kg arası bir Akya çektiğimi düşünüyordum. Oltadaki balık arada bir oldukça sıkı basışlar yapıyordu. Bazen de hiç zorlamadan geliyordu. Zorlamadan gelmesi Akya olma ihtimalini azaltıyordu. Akya her aşamada olabildiğince sıkı mücadele eder. Böyle bir durumda aklıma ilk olarak Sinarit veya Lagos gelir. Bu düşünceler içinde son aşamada takımı çekerken balık teknenin yanında gözüktü. Oltamda Fangri vardı. Balığın Fangri olması beni çok sevindirdi. Uzun zamandır Fangri avına hasret kalmıştım. Dalış sonrası Fangri avı ikinci büyük mutluluğum oldu. Çok güzel bir günü muhteşem Fangri avını sonuçlandırmak kısmet oldu. Keyfime diyecek yoktu. Mutlu bir şekilde evin yolunu tuttum. Yol boyunca da Allah’a verdiği nimetler, sağlık ve mutluluk için şükrettim.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/TsOs8agRHEk