CANLI YEMLER

Canlı Yemler :

CANLI YEMLER

Balık avında, Sübye, Kalamar, Palamut, Yazılı Orkinos, Tombik, Zargana, Kefal, Barakuda yavrusu, Levrek ve bilumum parlak balıkları canlı yem olarak kullanırız. Diğer canlı yemleri zaman zaman kullansak da, temelde Yazılı Orkinos, Tombik, Palamut ve Zarganayı kullanırız.

CANLI YEMLER

Doğru yem seçimi nasıl yapılır

Bir bölgede en fazla bulunan ve avlamayı planladığımız büyük balıkların midesinden sıklıkla çıkan balıklar, doğru yemlerdir. Bu yemleri kullandığımızda, hedef balığımız bu balıkları yemeye alışık olduğu için avantajlı oluruz. Ama elimizde bu balıklardan yoksa, ya bu yem balıklarını avlamaya çalışmalıyız, ya da bu balıklara alternatif olacağını düşündüğümüz yemleri tercih etmeliyiz.

YEM-BALIGI (2)
YEM-BALIGI (3)

Yem balığının canlı olması, balık avında çok büyük avantajdır. Canlı yem, balık avının temel yapısında olan yaralı balık imajını tam manası ile gerçekleştirdiğinden, en doğru yemdir. Bu yemler oltanın ucundayken, oltadan kurtulmak için çabalarlar. Yakına bir büyük balık sokulduğunda kaçma çabası içine girerler. Bu durum hedef balığın daha fazla dikkatini çekecektir. Büyük balıklar yem balığımıza sokulduğunda, yem balığımızın kaçma çabası, bize büyük balığın yem civarına sokulduğunu hissettirecektir. Bu sayede, hedef balığı kıskandırmak için daha fazla gayret gösterme şansımız olacaktır. Bu durum, büyük balık avlama olasılığını arttırıcıdır.

CANLI YEMLER

Yem Balığını Taze kullanmanın Önemi

Canlı yemimiz çabuk ölen Orkinos ailesinden bir balıksa, mümkün olduğunca, yemi taze olarak kullanmak gerekir. Geçen her dakikada, balık canlı renklerini kaybederek solmaya ve bayatlamaya başlar. Bayatlamış yemin, iş yapma ihtimali azalır. Yem olarak avladığımız balıkları, mümkün olduğunca erken kullanmak gerekir. Yem bolsa, yem olarak kullanılacak balık avlandığında, beklemeden büyük balık avına geçmekte fayda vardır. Balık zayi olursa, yeniden avlanarak büyük balık avına devam edilebilir.

CANLI YEMLER

Zargana avlandığında zarar verilmeden oltaya takılır ve bekletilmeden kullanılırsa, kolay ölmeyen yemlerdendir. Oltaya güzelce takılmış bir Zargana, sabahtan akşama kadar sırtı çekilse bile canlı kalır. Kefal ve Levrek de çok dayanıklı yem balıklarındandır. Bunun sebebi bu balıkların hava kesesinin olmasıdır. Bu sayede balıklar durağan kaldıkları zamanlarda bile rahatça solumaya devam ederler.

Canlı Yemle Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/Xhnz-YVbkyU

Canlı Yemler

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.