Domuz Balığı Avı :
Son yıllarda balık avı turlarına çiftlerin katılımında büyük artış olmaktadır. Bu durum balık avı turu kavramının yerleşmeye başladığının ve erkek aktivitesi olmaktan çıktığının en önemli göstergesidir. Ayrıca son yıllarda balık avı turu bayanların aktivite tanımları arasında önemli bir yer tutmaya başlayıp ciddi katılımlar olmaktadır. Bayanların da balık avını hobi olarak benimsemesi bu iş sahasının, sektör olma yolunu açan, geniş katılımlı bir iş kolu olacağının göstergesidir.
Bayanların katıldığı turlarda balık avı yapma olasılığını yüksekliği, katılımcılara balık tutmak için eşleriyle katılmalarının daha doğru bir tercih olacağı konusunda telkinde bulunmamıza sebep olmaktadır. Eş ve çocuklarıyla katılan insanlar, ne dense daha verimli balık avları yapmaktadır. Özellikle bayanlar ve çocuklar balık avında çok başarılı olmaktadır. Bayanların katıldığı avlardan boş dönme olasılığı neredeyse hiç yok gibidir.
Yem Balığı Avı Yaparken Oltaya Balon Balığı Takıldı
Onur – Bilgen çiftiyle daha Adrasan Koyundan yeni açılmaya başlamıştık. Yemlik balık avı için oltaları yeni salmaya başlamıştık ki, kaloma akmaya başladı. Dakika bir, gol bir olmuştu. Hemen oltaları toplamaya başladık. İlk yemlik balık avını yaptığımızı düşünüyorduk. Ama bu balık bir başka çekerek geliyordu. Kaloma bir boşalıyor, bir boşa düşüyordu. Bazen oltada balık yokmuş gibi geliyordu. Bu gelen hiç bilmediğimiz bir tarzda çektiği için balık tekneye yaklaştıkça merakta artmaya başlamıştı. “Yemlik balık avında değişik bir çekiş şekli daha mı öğreneceğiz?” diye düşünürken birde baktık gelen 1 Kg kadar bir Domuz Balığıydı. Bu balığın diğer isimleri: Yasemin Balığı ve Çütre dir.
Yüzey sırtısı ile ilk defa Domuz Balığı avı yapıyorduk. Bu durum bizi çok şaşırtmıştı. O anda balık gözümüze çok güzel gözüktü. Henüz çok ufak olduğu için geri bırakma kararı aldık. Domuz Balıklarında 2 Kg altını almak çok doğru değildir. 2 Kg altı balıklardan çok fazla et çıkmaz. Bu yüzden ufakları geri salarak büyüyüp çoğalmalarına ve 2 Kg üstü olarak oltalarımıza takılmasını sağlamak amacıyla geri bıraktık.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/y9AK1JuTbkg
Bu balıklarda küresel ısınma neticesinde kıyılarımızda yaşam bulmaya başladılar..bozulan dengelerle değişen yaşam biçimlerine bir örnek..yaşasınlar..büyüsünler…dengeler yerini bulsun…ellerinize sağlık…
sevgiler selamlar..
Bu balığın yüzey sırtısıyla yakalanması gerçekten enteresan…
Kısmetiniz bol olsun…Balığı geri bırakan “12” nci adamlara ayrıca tebrikler 🙂
Domuz Balığının yüzey sırtısına takılmasında en önemli etken balığı avladığımız yer 10 -12 m derinliği olan bir yerdi. Muhtemelen ikinci takımı salmak için kısa sureli yavaşladığımda, rapala kısa bir süreliğine dip yaptı. Bu zaman dilimizde balıkla buluşmuş olmalıyız. Daha önce bu balığın avını hep dip rapalasıyla yapmıştık. Kısmet. Rast geldim mi, her şartta her yerde denk gelebiliyor.
Ben de balığı bırakma olgunluğunu gösteren çok değerli arkadaşlarımızı ayrıca kutluyorum. Avını bırakma olgunluğuna erişmiş bütün avcıları, doğaya duydukları sevgiden dolayı tebrik ediyorum. Doğa bu insanların sayısının hızla artmasıyla, herkesi tatmin eder hale gelecek.