DOMUZ BALIGI ZARGANA ILE HAZIRLADIGIMIZ AKYA OLTASINA GELDI

Domuz Balığı Zargana ile Hazırladığımız Akya Oltasına Geldi :

DOMUZ BALIGI ZARGANA ILE HAZIRLADIGIMIZ AKYA OLTASINA GELDI

Domuz Balığının Genel Yapısı

Domuz Balığı, amatör balıkçılar tarafından pek bilinmeyen balıklardandır. Eti Sinarit etiyle kıyaslanacak kadar lezzetlidir. Derisi zırh gibidir. İnsanın dişlerine benzer dişleri vardır. Dalışlarda nadiren görme fırsatı olur. Çok meraklı balıklardan biridir. Genellikle derin sularda bulunur. Zaman zaman kıyılara sokulur. Taşlık kıyıların kumla birleştiği bölgelerde gezinir ve avlanır. Dalış yaptığımda yanıma ilk gelen balıklardandır.

Sürdürülebilir Avcılık İçin Etik Kurallarımız

Zıpkınla av yaptığımda 2 Kg altı olan Domuz Balıklarına asla dokunmam. 2 Kg üstü olanları avlarım. Olta avında da, zıpkın avında da bizim için alınacak adet iki tanedir. Yasal limit bu olmamasına rağmen bizim limitimiz iki taneyle sınırlıdır. Bu örnekte de görüldüğü gibi, kendi limitlerimizi kendimiz koyarız.

Balık Avı Turlarımız Sportif Balıkçılığa Doğru Evrilmektedir

Balık avında sürdürülebilir avcılık için bu tür limitler zorunludur. Bu limitleri kendi etik anlayışımıza göre koyarız. Bu kurallara rağmen katılımcı balığı almak istemezse bizim tercihimiz geri salmaktan yanadır. Bizim için denizde yaşamını sürdüren balık daha değerlidir. Bu sebeple balık avı turlarımız sportif balıkçılığa doğru evrilmektedir. Bunu katılımcıların gönüllü katılımıyla yaparız. Bu şekilde balıkçılık kültürümüzün gelişmesine katkı sağlamaya çalışırız.

DOMUZ BALIGI ZARGANA ILE HAZIRLADIGIMIZ AKYA OLTASINA GELDI

Her zaman olduğu gibi balık avı turu yemlik Palamut avıyla başladı. Saatlerce dolaşmamıza rağmen Palamut bir türlü gelmedi. Bunun üzerine Zargana avı yapmaya karar verdik. Zarganalar bizi üzmeden oltalara atladı.

DOMUZ BALIGI ZARGANA ILE HAZIRLADIGIMIZ AKYA OLTASINA GELDI

Büyük Balık Avında Domuz Balığı

Yemlik Zargana ile Akya oltasını hazırlayıp büyük balık avı için dolaşmaya başladık. Sulu Ada civarında büyük balık oltalarımıza gelmeyince Adrasan Fenerine doğru dönüşe geçtik. Adrasan Fenerinde yeniden oltamızı derinlere indirdik. Fenerin açığını geçerek Adrasan Koyunun içine doğru girdik. Koya paralel ilerlerken kaloma hızla boşaldı. Çekiştirme fazla uzun sürmeyince gelen balığın Akya olmadığı anlaşıldı. Acaba gelen neydi? Kısa sürede merakımız giderme şansımız oldu. Balık teknenin altında gözüktüğünde Domuz Balığı olduğunu anladık. Domuz Balığı nadiren avlanan balıklardan olduğu için bu av bizi çok sevindirdi.

Arkadaşımız balık avı turunda ilk kez Domuz Balığını avladığı için çok şaşkındı. Hemen ona Domuz Balığının bir özelliğini gösterdim. Domuz Balığı yakalandığında sırtında iki tane dikenimsi yüzgeç açılır. Muhtemelen bu hareketi kendini korumak için yapar. Uzun diken ne yaparsanız yapın kapanmaz. Kapamak için bir sonraki ufak olana basmak gerekir. Ufak olana basıldığında ortak bir mekanizma gibi büyük olan kendiliğinden kapanır. Arkadaş bunu gördüğünde “bu bir sihir” dedi. Evet, aslında evrene samimiyetle baktığımızda, yaşamın bir mucizeden ibaret olduğunu fark edebiliriz.

Domuz Balığı Videosuhttps://youtu.be/OwViHzGQzf0

Domuz Balığı Zargana ile Hazırladığımız Akya Oltasına Geldi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.