DOMUZ BALIGINI GERI SALDIK

Domuz Balığını Geri Saldık :

DOMUZ BALIGINI GERI SALDIK

Ali Bağcı ve arkadaşı ile sabah güneş doğmadan balık avına çıktık. Adrasan Koyu içinde büyük balık avında kullanmak üzere yem balığı avına başladık. Güneş çıkmadığı için hava tam aydınlanmamıştı. Daha ilk dakikalarda oltamıza bir balık takıldı. Ali, oltayı çektiğinde Domuz Balığı avladığımızı fark ettik. Tam anlamıyla sürpriz oldu. Daha önceden 9 – 11 cm dip rapalası ve Akya Oltası ile Domuz Balığı avı yapmıştık. Ama 7 cm yüzey rapalası ile hiç Domuz Balığı avlamamıştık. Bizi çok şaşırtmıştı.

DOMUZ BALIGINI GERI SALDIK

Domuz Balığıyla İlk Karşılaşmam

Adrasan’a yerleştiğim ilk senelerdir. Zıpkınla balık avına çıkmıştım. Bir kaç iri Sargoz ve 2,5 Kg bir Sinarit avı yapmıştım. Bu avları takiben 18 m. 10 Kg üstü Akyalar görmüştüm. “Onlardan bir tane alabilir miyim?” diye dalmıştım. Akyalar ben dalınca uzaklaştılar. Ama o esnada bana doğru 3 Kg civarı bir Domuz Balığı yaklaşmaya başladı. Çok meraklı gözüküyordu. Ama bir türlü menzilime girmiyordu. Sonunda ona doğru yaklaşmaya karar verdim. Agaşon yaptığın taştan ayrılıp balığa doğru dalmaya başladım. Tam 22 m. de Domuz Balığını menzilime sokup atış yaptım. Sonra onu alıp yüzeye çıktım. Bu av o günlerde en derinde yaptığım zıpkın avım olmuştu.

DOMUZ BALIGINI GERI SALDIK

Domuz Balığını Temizlemek

Domuz Balığını temizlemek bilmeyen için çok zordur. Derisini yüzeyden içeri doğru kesmenin neredeyse imkanı yoktur. Sanki üzeri zırhla kaplı gibidir. Bu yüzden anüsten girip dışarı doğru kesmek daha kolaydır. Anüsten kuyruk kısmına doğru kesip sonra pense ile döndürerek deriyi etten ayırmak kolay olur. Eti kesip aldığımda koca balıktan çok fazla et çıkmadığını gördüm. Tam anlamıyla hayal kırıklığına uğramıştım. Sonra eti tavada pişirdiğimde Sinarit ile kıyaslanacak kadar lezzetli olduğunu gördüm. Bu deneyimden sonra azıcık et için 2 Kg altında bir Domuz Balığını bir daha avlamama kararı aldım.

DOMUZ BALIGINI GERI SALDIK

Yakala Bırak Avımız Bizi Mutlu Eder

Bu avımızda oltadaki Domuz Balığı 2 Kg altındaydı. Bu balıktan azıcık bir et çıkacaktı. O et parçası için balığı almaya, temizlemek için uğraşmaya ve sonunda ufacık et parçasını görüp hayal kırıklığına uğramaya değmezdi. En doğrusu büyüyüp çoğalması için bu değerli balığı geri bırakmaktı. Benim için güzel bir av; ihtiyacımı karşılayacak büyük bir balıktır. Bu yüzden ihtiyacımı karşıladıktan sonra her balık, denizde güzelce yüzen en değerli canlıdır. Avlamaktansa onları seyretmek çok daha güzeldir.

DOMUZ BALIGINI GERI SALDIK

Sürdürülebilir Avcılık

Her çıktığımızda balık avlamayı hayal ediyorsak “yeter demeyi” öğrenmemiz gerekir. Bunun içinde ava başlamadan önce ne kara balığa ihtiyacımız olduğunu tespit etmemiz gerekir. Bu şekilde planlı hareket etmek ihtiyaç fazlası balık avlamamızı engeller. Eğer o gün balığa ihtiyacımız yoksa sportif balıkçılıkla yetinebiliriz. Başkalarını düşünmeden avlananlar sonunda balık bitince herkesten önce “balığı bitirmişler” der.

Her yakala bırak avı yaptığımda “artık denizde benim için balığı çoğaltacak balıklarım var” derim. Aynı şekilde ihtiyacı olmayan balığı geri bırakan herkesin balık avı yapmaya hakkı vardır. Çünkü onların ömürleri boyunca yakalayabilecekleri balıktan daha fazlasını üreme yoluyla denize verecek balıkları vardır. Bu sayede sürdürülebilir avcılık yapılmasına katkı sağlarlar.

Sizin de denizde balığın çoğalmasına katkı veren geri bıraktığınız bir balığınız var mı?

  1. Evet
  2. Hayır

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/cKHep8plDyM

Domuz Balığını Geri Saldık

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.