EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK

EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK

Amatör balıkçı için balık avı, yiyeceği balığın avını yapmaktan ibarettir. Bu avı yaparken de en değerli olan avıyla olan mücadelesidir. Avını elde etmek için ne kadar emek harcarsa, ne kadar yorulursa avı o kadar değerli olur. “En sevdiğimiz kızgın balıkların avını yapmak” derken balıkla olan en zor mücadeleyi kastetmekteyiz. Emek harcamadan, yorulmadan bir avı almak amatör balıkçıyı tatmin etmez. Bu sebeple de ustalık seviyesi arttıkça takımları inceltip avı yapma şartlarını zorlaştırmaya çalışır. Hatta bir seviye daha ileri gidip istemediği, ihtiyaç olmayan balıkları geri salmaya başlar. Sadece yiyeceği balığı en mücadeleci şartlarda avlamaya çalışır. Balığa kaçmak için en fazla fırsatı tanır.

EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK

Bir mücadele esnasında ne kadar çok zorlanırsak o şartları lehimize çevirecek çözümleri bulma şansını elde etmiş oluruz. Sorunlar, olumlu bir ruh haliyle yaklaşıldığında çözümlere zemin hazırlayan fırsatlar olur. Çözümü elde etmek için sorunu iyi analiz edip, çok iyi tanımlamak gerekir. Teşhis ne kadar doğru olursa, çözüm de o kadar etkili olur. Buna “sorunu olgunlaştırıp doğru tanımlamak” diyebiliriz. Sorun veya soru olgunlaştırıldığında, cevap kendiliğinden filizlenir. Gelişmenin yegane yolu sorunlarla mücadele gücüne dayanır. Bizimde bu yöntemi kullanarak kızgın balıklarla mücadele ederken nasıl daha etkili mücadele edebileceğimizi bulma şansımız olur.

EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK

Büyük Balıkla Etkin Mücadelenin Önemi

Büyük balıklarla nasıl etkin mücadele edebileceğimizi öğrendikçe, daha büyük balıkları daha rahat nasıl çekebileceğimizi öğrenmiş oluruz. Bu sayede elimizdeki mevcut takımları kullanarak daha büyük balıkların avını yapabiliriz. Böylece daha büyük balıklar için daha güçlü, daha pahalı takımlar almak zorunda kalmayız. Bundan dolayı da büyük balık avını yapabilmek için daha tasarruflu davranabiliriz. Yoksa ipin ucu kaçar bir sürü takım almaya başlarız. Oysa ustalık seviyemizi geliştirip daha ince takımlarla av yapmayı öğrenmek daha akıllıca bir seçim olacaktır.

EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK

Malzemeye Harcama Yapmak Mı, Tura Çıkmak Mı?

Malzeme için bir sürü para harcamak yerine, balığa çıkma sayımızı arttırarak bilgi ve tecrübeye yatırım yapmak bence daha doğrudur. Bilgi ve tecrübeden daha kıymetli bir şey yoktur. Her çıkılan balık avı ciddi bir eğitimdir. Öğrenmek üstüne koya koya olur. Bu yüzden olabildiğince çok ara vermeden balığa çıkmak ve öğrendiklerimizi denemek tecrübeyi arttıracaktır.

EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK

Bilgi ve Tecrübeyi Arttırmak

Balık avı turlarına başladığımızda ilk fark ettiğimiz ne kadar çok balık avına çıkarsak o kadar çok öğrenebileceğimiz oldu. Ama bilgi seviyemiz arttıkça öğrenilecek şeylerin ne kadar çok olduğunu fark ettik. Bilgi ve tecrübemiz daha çok arttığında öğrenileceklerin sonsuz olduğu açıklık kazandı. Peki bu durum bizi öğrenmek ve tecrübe edinmekten alıkoydu mu? Kesinlikle hayır. Şimdi daha iştahla öğrenme çabası içindeyiz. Ne kadar çok şey öğrenir ve öğrendiklerimizi paylaşırsak bilgi çoğalır. Böylece bizden sonra bu işe baş koyanlara daha ileri seviyede bir başlangıç zemini hazırlamış oluruz.

Öğrenileceklerin sonsuz olduğu işlerde, çözümlerinde sonsuz olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Bu yüzden bakış açısına veya yöneliş şekline bağlı olarak çok beklenmedik doğrularla yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Değişik bakış açıları bizim için ilham verici olmalıdır. Bu sayede öğrenme ivmemiz artar. Unutmayın hayatın hakikati öğrenmektir. Öğrenmeye aşık olanın yolu her daim açıktır.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/geP9NPCn1ks

En Sevdiğimiz Kızgın Balıkların Avını Yapmak

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

EN SEVDIGIMIZ KIZGIN BALIKLARIN AVINI YAPMAK için 2 cevap

  1. Berkay der ki:

    Menderes abi 10 – 15 Kg bir balıkla ne kadar süre mücadele ediyordunuz? Mücadele edilen süre her seferinde aynı mı?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Berkay merhaba,

      Akya Oltası takımı ile 10 – 15 Kg balıkla genellikle 15 – 45 dakika arasında değişen sürelerle mücadele ediyoruz. Sürenin bu kadar farklı olmasında en önemli faktör balığın dinç ve mücadeleci olmasıdır. Sonrasında mücadele eden arkadaşların büyük balık tecrübeleri ön plana çıkar. Sonra çıkrık makineyi doğru kullanmak ve mücadele içinde dinlenmeyi dinlenme yöntemlerini kullanmak gelir.

      Bazen büyük balıklar yem balığı avı yaparken takımlara atlayabiliyorlar. Böyle bir durumda yukarıda saydıklarıma ilave olarak pek çok faktör devreye girer. Bunların başında da sabırla mücadele gelir. İnce takımlarla büyük balık mücadelesinde en ufak sabırsızlık avın bitmesi anlamına gelir.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.