GONULDEN ISTEYEN HER ZAMAN BALIK AVI YAPAR

Gönülden isteyen Her Zaman Balık Avı Yapar :

14 yılı aşkın bir süredir büyük balık avı turu düzenliyorum. Bu süre zarfında edindiğim tecrübeye göre büyük balık avını ancak çok isteyenin yapabildiğidir. Ama bu istek sadece istemek düzeyinde kalmamalıdır. Uzun süren araştırma ve tecrübe edinme çabasını da içinde barındırmalıdır. Yoksa sadece istemeyi kast etmiyoruz.

GONULDEN ISTEYEN HER ZAMAN BALIK AVI YAPAR

İstemekle Hazır Olmak Aynı Şey Değildir

İstemek olayın karar aşamasıdır. Bir şeye karar kılınca araştırma aşaması başlar. Araştırma aşamasının sonunda planlama aşamasına geçilir. Planlama aşamasından sonra uygulama ve tecrübe edinme çabası başlar. Bu çaba bazen çok iyi netice vermeyebilir. Bu aşmada yardım almak zorunlu olur. Kimden yardım alınabileceği araştırılır. Sonra o kişiden yardım alınır.

Alınan yardımın kalitesi ne kadar mesafe kat edileceğini belirler. Bu aşamadan sonra kişinin yolu açılır. Bu tür bir yardımdan sonra çok fazla zaman kazanılmış ve çok fazla yöntem öğrenilmiş olur. Bazen alına yardımın tekrarlanması kişiyi daha ileri seviyelere taşıyabilir. Bazen de başka kişilerin yardımına başvurarak aradaki farkları öğrenme fırsatı elde edilir. Her kesin farklı bakış açıları vardır. Herkes farkı yollardan sorunları çözer. Bu farklılıkları öğrenmek sorun çözme kapasitemizi geliştirir.

GONULDEN ISTEYEN HER ZAMAN BALIK AVI YAPAR

İstek Bilgi ve Tecrübe Birleşince Sonuç Başarı Olur

Bütün bu aşamaları geçen için gönülden istenen bir işin olması muhtemeldir. Neden mi? Çünkü o işin hakkını vermiştir. Artık başarıyı elde etmek onun için haktır. Yoksa ben çok istiyorum demek yeterli olmayabilir. Olması için çok kısmetli olmak gerekir. Hiç bir kısmet çabasız, emeksiz gerçekleşmez. Tek ayakla, ayakta uzun zaman durulamaz.

Balık avı da böyledir. Balık avı kısmet işidir. Ama büyük balık avı için yeterli tecrübeniz yoksa avı sonuçlandıramazsınız. Yoksa her aceminin oltasına büyük balık vurabilir. Ama hazır olmak, buruma hemen adapte olmak ve gereğini anında yapabilmek gerekir. Acemi bu aşamaları başaramaz.

Bir kere oltası hazır değildir. O oltayla nasıl bir yol izleyip ne yapabileceğine karar verecek zaman yoktur. Büyük balık sizin acemiliğinizi göz önünde bulundurur. Anında gerekli manevrayı yapıp oltadan kurtulmayı başarır. Size ise büyük bir hayal kırıklığı hatıra kalır.

GONULDEN ISTEYEN HER ZAMAN BALIK AVI YAPAR

Hatalar En İyi Öğretmenlerdir

Eğer büyük balık avı yapmayı başarmak bir  amaçsa, yola yılmadan daha güçlü bir şekilde devam etmek gerekir. Bunun için yapılan hatalar ortaya konur. Sonra bunlar üzerinden en uygun çözümler belirlenir. Bunlar sırayla uygulanır. Alınan sonuçlar tekrar değerlendirilmeye tabi tutulur. Bu yolun sunu kesinlikle başarıdır.

Bu yolda tek kural; sistematik bir şekilde yılmadan yola devam etmektir.

Gönülden İsteyen Her Zaman Balık Avı Yapar

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/nkqwmoANBjg

Gönülden İsteyen Her Zaman Balık Avı Yapar

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

GONULDEN ISTEYEN HER ZAMAN BALIK AVI YAPAR için 9 cevap

  1. ali bağcı der ki:

    Akya avında canlı yem kullanımı balık avı verimliliğini ne kadar arttırdı?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Akya avında canlı yem kullanımı balık avı verimliliğini çok arttırdı. Canlı yemin kullanıldığı meralarda büyük balıkların yeme yönelmesi çok kısa sürede gerçekleşiyor. Bu sayede çok daha çabuk büyük balık avını yapmış oluyoruz. Böylece özellikle sıcak yaz günlerinde saatlerce büyük balık için dolaşmak zorunda kalmıyoruz. Biran evvel avımız yapıp meradan ayrılıyoruz. Çabuk av yapmak aşırı yorulmamızı da engelliyor.

  2. Cengiz ceylandağ der ki:

    Canlı yemle dip sırtısı yaparak Akya avında yemi zemine kadar indirmek gerekir mi?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Akya orta su balığıdır. Canlı veya ölü yemle dip sırtısı yaparak Akya avlamak istediğimizde oltayı dibe kadar indirmeye gerek yoktur. Ama yine de zaman zaman yemi dibe yaklaştırmakta fayda vardır. Akya ve diğer balıkların avında en verimli yöntem yeme fazladan hareket vermektir. Bu hareketi tekneyi ara sıra hızlandırarak yapabiliriz. Oltayı sallayarak da yapmak mümkündür. Ama oltayı sallarken hissiyat çok önemlidir. Balık vurduğunda bir an durup balığın yemi almasına fırsat vermek gerekir. Yoksa balık yemi hemen kusup av mahallinden uzaklaşır. Oltayı sabit tutup tekneye hız vermek daha verimli bir yoldur. Bu yöntem av verimliliğini çok arttırır.

  3. Mehmet Delener der ki:

    Büyük balık avı yapmak arzusuyla Adrasan’a geldik. Bu bizim ilk deneyimimiz olacaktı. Öylede oldu. Çok güzel bir Akya avı yaparak amacımıza ulaştık. Bu kadar istediğimiz bir avı yapmak bizi çok mutlu etti. Umarım her isteyene böyle bir av kısmet olur. Büyük balık avında kısmetini arayan herkesin Adrasan’ı ziyaret etmesi gerekmektedir. Tavsiye ederim.

  4. Olcay Elemir der ki:

    Bizde balık avı turuna büyük balık avlama arzusuyla geldik. Özellikle oğlum büyük balık avını görmeyi çok istiyordu. Umutla başladığımız avımız mutlulukla bitti. Menderes beyin yardımlarıyla büyük balık avı yapmak bize de kısmet oldu. Böylece büyük balık avı yapmanın ne demek olduğunu anlamaya başladık. Bu avı yapınca diğer avların pek bir anlamı kalmadı.

    Bundan sonraki zaman diliminde büyük balık avı her zaman tatil programı yaparken yer bulacak. Bu özlem bununla kalmaz.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Özellikle oğlunuzun büyük balık avıyla tanışmasına çok sevindim. Tura başlarken ondan “büyük balık avı yapmaya geldik” cümlesini duymak beni çok mutlu etmişti. İçtenlikle bu cümleyi kurup da balık avı yapamayan olmadı. Bundan sonraki avlarda kısmetinizin hep böyle olması dileğiyle…

  5. Mehmet Kasapoğlu der ki:

    Balık avında bilgi ve tecrübe avın yapılabileceğine dair inancı arttırır mı?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bence balık avı bilgisi ve tecrübesi arttıkça balık avının yapılacağına dair inanç da artar. Başarıya alışan her daim başarılı olacağına inanır. Daha azimli ve mücadeleci olur. Avın son anına kadar umudunu kesmez. Bazen balık son anda oltayı toplarken kancaya takılır. Avın ne zaman olacağı belli olmaz. Bize düşen büyük bir inanç ve azimle ava devam etmektir.

      Bilgi ve tecrübe arttıkça hangi yöntemin o gün için daha verimli olacağına kara vermek de kolaylaşır. Av boyunca değişen şartlara adapte olmak da kolaylaşır. Bütün bu manevralar avı verimli hale getirir.

      Her şeye rağmen balık avının kısmet olduğunu unutmamak gerekir. Rast gelirse av olur. Rast gelmezse keyif olur. Rast gelmeyince ava küsenin avı son ana kadar sürdürmesi de mümkün olmaz. En doğrusu avı umut ve azimle yapmaktır.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.