HAYALLERIN OTESINDE BALIK AVI BU OLSA GEREK

Hayallerin Ötesinde Balık Avı Bu Olsa Gerek :

Sabah 06.30 da Adrasan Sahilinin sol tarafında buluştuk. Palamut avı için Palamut çaparilerini denize bıraktık. Bu hafta başı büyük bir Palamut akını başladı. Bu yüzden Palamut avlamak çok kolaydı.

BUYUK BALIK AVINI OGRENMENIN MANTIKLI YOLU

Akya avı için Gemliyik Koyuna doğru hareket ettik. Bir tane kurşunsuz 9 cm dip rapalasını denize bırakarak yola koyulduk. Yolda dip rapalasına 2,5 – 3 kg Yazılı Orkinos atladı. 3 kg Yazılı Orkinos avı yapmak Murat’ı çok sevindirmişti. Büyük bir sevinçle av meramıza doğru ilerledik.

HAYALLERIN OTESINDE BALIK AVI BU OLSA GEREK

Av meramız olan Gemliyik Koyuna ulaştık. Hemen avladığımız Palamutları yem olarak kullanarak yemli dip sırtısı hazırladık. Yemli dip sırtısı hazır olunca, Akya avı için oltaları denize bıraktık. Büyük balık avını yapacağımız 40 – 60 m derinlikteki av meramıza yaklaştık.

BUYUK BALIK AVLAYANLARIN BALIK ALGISI DEGISIR

İlk geçişte Murat’ın kaloma hızla boşalmaya başladı. Ben hızla oltamı toplayarak Murat’a yardım eder hale geldim. İlk olarak tekneyi taşlardan uzaklaştırarak dışa aldım. Murat Akya ile mücadeleye devam ederken, video ve fotoğraf çekimine başladım. Fakat tam bu anda Murat’ın olta boşa çıktı. Murat’ın olta boşa çıkınca, tekneyi bir hüzün kapladı.

Hüzünleri bir kenara bırakıp yemimizi tazeledik. Büyük bir azim ve istekle oltalarımız denize bıraktık. Murat’ın olta sudayken, ben henüz daha oltamı salmakla meşguldüm. Murat’ın kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Daha oltamı 4 – 5 tur salmamıştım.

HAYALLERIN OTESINDE BALIK AVI BU OLSA GEREK

Tekneyi açığa doğru çevirerek oltaları toplamaya başladık. Oltamı toplayınca, tekneyi 10 dakika kadar kıyıdan açtım. Murat, dualar ederek Akya ile olan mücadelesine devam ediyordu. Bir ara çok yorulunca onu dinlendirmek için oltayı ben sardım. Akya’yı teknenin altına kadar yükselttik. Akya teknenin altında dönmeye başlamıştı.

Murat takımı çektikçe, Akya dönerek yukarı doğru geliyordu. Deniz çalkantılı olduğundan. Çok net görülmüyordu. Ama, Akya’nın görüntüsü suda kırılarak akisler yapar gibiydi. Sanki Akya iki tane gibi gözüküyordu. Hiç ihtimal vermeden oltayı çekmeye devam ettik. Akya teknenin altında net olarak gözükmeye başladığında ağzımızdan “Akya’lar iki tane gözüküyor” cümlesi döküldü.

Oltada iki tane Akya vardı. Bir oltada çifte Akya çekiyorduk. Bir yemle iki Akya avı yapmıştık. Bu bizim balık avı turlarında ilk defa oluyordu. Daha önce 2003 senesinin eylül ayında, Mustafa Abi ile Atilla Akya ile Orfoz’u aynı oltada çekmişti. Ama, iki Akya aynı oltada ilk defa oluyordu. Bu büyük başarıdan dolayı Murat’ı tebrik etmek gerekir.

HAYALLERIN OTESINDE BALIK AVI BU OLSA GEREK

Çifte Akya avı bizi çok ama, çok sevindirdi. Bir ilki başarmak insanı çok mutlu ediyor. Artık avımızı yapmış, hedefe ulaşmıştık. Bu durumda önümüzde iki seçenek vardı. Ya Akya avını bırakıp dönecektik, yada ava devam edecek, ama her ne avlarsak avlayalım geri bırakacaktık.

BALIK AVI TUR SEKLIMIZ OGRETICI MAHIYETTEDIR

Akya avına devam etmeye karar verdik. Yemleri tazeleyip oltaları denize bıraktık. Av meramızı baştan sona kadar geçtik. Kafamda sınır olarak belirlediğim taştan sonra açığa doğru dönmeye başlamıştık ki, benim kaloma büyük bir şiddetle boşalmaya başladı. Belli ki balık büyük ve çok diriydi. Murat oltasını hızla toplamaya başladı. Bende bir yandan Akya ile mücadeleyi sürdürürken, bir yandan da tekneyi taşlardan uzaklaştırma telaşı içindeydim. Murat oltasını topladığında artık daha rahat manevra yapma olanağına kavuştuk. Rahatça Akya’yı taşlardan uzaklaştırdık.

Tekneyi durdurduğumda oltayı Murat verdim. O Akya ile mücadele ederken video ve fotoğraf çekimine geçtim. En son aşamada fotoğraf makinesini, Akya’nın bırakma sahnesini çekmesi için ona verdim. Murat video çekerken ben Akya’yı teknenin yan tarafına aldım. Akya’yı denizden çıkarmadan pense yardımıyla kancaları çıkarmaya başladım. Bütün kancalar Akya’ya takılmıştı. Son kancanın Akya’nın gözüne girdiğini görünce, bırakmanın bir faydası olmayacağına karar verdik. Bu sebeple ilk defa teknede ikiden fazla Akya oldu. İnsanlarda balık bırakma alışkanlığı yaratalım diye uğraşırken, böylesine güzel bir balığı bırakamamak bizi çok üzdü.

Hayallerin Ötesinde Balık Avı Bu Olsa Gerek

Hayallerin Ötesinde Balık Avı Bu Olsa Gerek

Üçüncü Akya’yı kancalardan kurtarıp video ve fotoğraf çekerken, karnının üstünde bulunan yara izini fark ettik. Yara izi, 1 – 1,5 saat evvel kaçırdığımız Akya’yı bize hatırlattı. Evet, 1 – 1,5 saat evvel kaçırdığımız Akya bu olmalıydı. Kaçırdığımız balığı sonunda, yeniden avlamayı başarmıştık. Kısmetin bu kadarı da fazlaydı. Bu sebeple, öğleden sonra balık avı yapmayıp, sadece denize girerek denizin keyfi yapmaya karar verdik. Akya’ları rahat bıraktık.

BUYUK BALIK AVI KATILIMCILARI TURDAN NE BEKLER

Büyük Balık Avı Mücadelesinin Videosu: https://youtu.be/k8NUCMudNi4

Hayallerin Ötesinde Balık Avı Bu Olsa Gerek

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.