ILK BUYUK BALIKLARINI AVLADILAR

İlk Büyük Balıklarını Avladılar :

Her şeyin ilkini yaşamak heyecan vericidir. Bilgi ve tecrübe eksikliğinin verdiği ne yapacağını bilememezlik vardır. İnsan bocalar. Bocalamak insan doğasının kolayca razı olabileceği bir durum değildir. Hemen ne yapabileceğini çözme, anlama çabası devreye girer. İnsanoğlu çözümsüzlüğe tahammül edemez. Bu özelliklerimiz sayesinde gelişme süreci devamlılık arz eder. Büyük balık avında bu durumun en güzel çözümü, bir rehber avcıdan destek almaktır.

ILK BUYUK BALIKLARINI AVLADILAR

Büyük Balık Avı Turunun Öğreticiliği

Balık avı turuna katılıp bir rehber avcıdan eğitime dayalı bir turu talep edilir. Bu balık avı eğitimi ağırlıklı olarak uygulamaya dayanan bir öğrenme süreci olur. Bu sayede avın her aşamasında neyi nasıl yapacağınızı anlatan ve uygulama esnasında yardımcı olan bir rehberlik olur. Bu sayede büyük balık avının tehlikelerinden, zorluklarından, aşırı zaman kayıplarından, hayal kırıklıklarından ve masraflarından kurtulma şansı elde edilir. Büyük balık avına dair hiç bilinmeyen konular açıklık kazanır. Böylece ciddi bir yol alınır. Ayrıca tekamül eğitimleri ile bilgiler daha yere basan öğrenme süreçlerine evrilir. Zaman kaybetmeden, fazla masraf yapmadan belli bir seviyeye ulaşılır. Bu aşamadan sonra avcı kendi ayakları üzerinde durup kendi stilini ve yöntemlerini uygulayabilecek hale gelir.

ILK BUYUK BALIKLARINI AVLADILAR

Niçin Büyük Balık Avı Turu

Amacımız, insanları büyük balık avına yönlendirerek belli boyun altında balık avı yapmaktan uzaklaştırmaktır. Böylece balıkların çoğalmasını sağlanacaktır. Büyük balık avına katılan bir avcıyı ufak balık avından uzaklaştırmak çok kolaydır. Büyük balık avının psikolojisi gereği büyük balıkla mücadele edip gücünü gören ve sonrasında balığı tekne gören avcının balığa bakış açısı “onun da bir can taşıdığı” şeklinde değişir. Bu algı avcıyı bu aşamadan sonra ufak balık avından uzaklaştırır. Hatta büyük balık avını hobi edinmesi durumunda daha büyük balıklara yönelmesine sebep olur. Bu aşamada belli boyun altında kalan büyük balıkları da almama aşamasına geçilir. Hatta bir süre sonra ihtiyacı olmayan balıkları almama aşaması olan “sportif balıkçılık” aşamasına geçilir. İşte bu aşamalar ile amatör balıkçılar ufak balık avından vazgeçerek ve diğer amatör balıkçılara örnek olarak balığın çoğalmasına katkı sağlarlar.

ILK BUYUK BALIKLARINI AVLADILAR

Hareketli Bir Balık Avı Günü

Sabah erkenden çıkıp önce yem balığı avı yaptık. Adrasan Koyu içinde balık hareketliliği zayıf olunca koyun dışına yöneldik. Koyun dışına çıktıkça yem balığı için tuttuğumuz balıkların boyu büyüdü. Yem yapamayacağımız büyükleri geri bırakarak üç adet yemlik balık avı yaptık. Yem balığı aşaması çok keyifli geçti. Arkadaşlarımız kaloma kullanımı, çıkrık makine kullanımı ve teknede olta kullanımı konusunda pek çok şey öğrendiler.

Sonrasında büyük balık avına geçtik. Canlı yem ile büyük balık avına başladık. Akya Oltasına taktığımız canlı yem ile dip sırtısı yaptık. Kısmetimize çok geçmeden büyük balık da geldi. Ama büyük balıkla mücadele ederken kaçırdık. sabah turumuz böyle bitti. Aslında arkadaşlar sabah turu için rezervasyon yapmışlardı. Ama balık avının bereketi ve hareketliliği onları cezbedince akşam turuna da çıkmak istediler.

Akşam turu için, doğal bir koy olan balıkçı barınağında zaman geçirdik. Biraz dinlenip akşam turu için enerji topladık. Saat 15.00 gibi akşam turuna başladık. “Belki akşam turunda yem balığı sıkıntı olabilir” diye saban ki yemlerden iki tanesini yedekte bıraktık. Ama daha koy dışına çıkarken canlı yem alıp erkenden büyük balık avına başladık. Büyük balık canlı yeme pek dayanamayıp erkenden oltamıza atladı. Arkadaşlar için büyük balık avının heyecanını tatmak da kısmet oldu. Güzel bir mücadele sonucu tekneye çok da büyük olmayan bir Akya aldık.

Balığın Can Taşıdığını Fark Etmek

Arkadaşlar ilk defa büyük balık avı yapıyorlardı. Doğal olarak balığın can taşıdığını fark etmek çok uzun sürmese de bir vakit aldı. Avladığı balığı geri bırakmayı hiç düşünmemiş birisi için bu süre 3 ila 30 dakika arası sürüyor. Tabii burada balığı alıp almamak gibi bir tercih sürecini de sonlandırmak gerekiyor. Nefis her şeyi almak ister. Ama kalp ve beyin farklı yönlerden bakmamızı sağlar. Bu aşamada kişinin bir mutabakata varması zaman alır. Biz bu mutabakatın kişilerin gönüllü katılımları ile sonuçlanmasını isteriz. Ama bu turda bu mutabakat uzun sürmedi. Balık hala dinçken bırakma çabası içine girdik. Ama çok nadir de olsa bazen balık gitmekten vazgeçebilmektedir. Bunu daha önceki 10 yakın tecrübemde görmüştüm. Oysa 20 yıl içinde alıkoyduğumuz balıktan daha fazlasını geri bırakmışızdır. Balıklar en zorlu şartlarda bile yaşama çabası içinde olur.

Balığın gitmemeyi tercih etmesi çok nadir yaşanan bir olaydır. Her seferinde  beni hayrete düşürür. Oysa ne olaylar gördüm. İmkansıza yakın şartlarda bile balıklar yaşamayı seçerler. Neden bir balık gitmemeyi seçer ben anlam veremiyorum. En üzücüsü de bir balığı geri bırakmak için uğraşıp bırakamamaktır.

Bu balık avı turunda yaşanabilecek her şeyi yaşadık. Bir tek yaşayamadığımız balığı geri bırakamamak oldu. Bu bizi çok üzdü. Ama denemiş olmanın gönül rahatlığı ile avımızı sonlandırdık. Ama üzüntüsü bizde kaldı…

İlk Büyük Balıklarını Avladılar

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/jObyGvbnDas

İlk Büyük Balıklarını Avladılar

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.