ILKBAHARLA DENIZLERDE UREME FAALIYETI HIZ KAZANIR

İlkbaharla Denizlerde Üreme Faaliyeti Hız Kazanır :

ILKBAHARLA DENIZLERDE UREME FAALIYETI HIZ KAZANIR

İlkbahar doğanın uyanıp üreme faaliyetine geçtiği bir dönemdir. Bu dönemde bütün canlılar çoğalmaya çabalarlar. Bu doğanın canlılarda yarattığı bir canlanma çabasıdır. Doğa ayağa kalkarak çoğalmaya başlar. Eğer bu dönemde doğaya dışarıdan bir müdahale olmazsa sistem mükemmel işler. Çoğalma herkesin ihtiyacını karşılayacak düzeyde dengeli olarak gerçekleşir. Bu sayede hiç bir şeyin aksadığı görülmez. Ama bu dönemde doğaya yapılan her müdahale sistemin ahengini bozar. Bozulan ahengin düzelmesi uzun zaman alır. Belki de bir kaç mevsimin geçmesi gerekir. Bu zaman dilimini kayıp yıllar olarak tanımlamak mümkündür. Doğa kendi mükemmel düzenini kendi içinde ahenkle işletir.

ILKBAHARLA DENIZLERDE UREME FAALIYETI HIZ KAZANIR

Üreme Döneminde Avcılık Faaliyetlerinin Azaltılması

Üreme döneminde canlıları rahat bırakmak doğanın ahengine katkı sağlar. Eğer verimli bir balık avı dönemi yaşamak istiyorsak üreme döneminde ya av yapmaya ara vermemiz gerekir, ya da oltamıza takılan yumurtalı balıkları geri bırakmamız gerekir. Ya da hiç olmazsa ihtiyacımızdan fazlasını avlamamamız gerekir. Üreme döneminde av yapmayan, ya da oltasına takılan yumurtalı balığı geri salanın sezon içindeki av verimliliği çok yüksek olur. Bu durum sanki doğanın o kişiye armağanı gibidir.

ILKBAHARLA DENIZLERDE UREME FAALIYETI HIZ KAZANIR

BALIK KALOMA BOSALTIRKEN BUYUK OLDUGU BELLIYDI

Yakala Bırak Avcılığının Mantığı

Av yapmak insanoğlu için bir ihtiyaçtır. Avcı kendisi ve ona ihtiyaç duyanlar için av yapar. Yeteneklerini kaybetmemek için av faaliyetlerine ara vermemesi gerekir. Ama üreme döneminde avına zarar vermeden salması onun av yeteneklerini korumasını sağlarken, aynı zamanda onun onurlu ve şefkatli bir avcı olmasına vesile olur. Bu düzeye gelen hiçbir avcı ihtiyaç dışında avcılık yapmaz. Aynı doğadaki diğer yırtıcı avcılar gibi. Avladığını ziyan etmek sadece insanoğlunda görülen bir özelliktir. Bunu hırsla, intikam duygusuyla veya bilinçsizce yapmaktadır. Ama her ne sebeple olursa olsun bu durum doğaya zarar verir. Gerçek avcı doğaya zarar verecek bir eylem içinde olmaz. İhtiyaç dışı av yapmamaya azami düzeyde özen gösterir. İhtiyaç dışı av yaptığını fark ettiğinde avını geri salar. Örneğin denizde ihtiyaç fazlası bir balık ne kadar çok şeyi değiştireceğini anlatmak için ansiklopediler yazılabilir.

ILKBAHARLA DENIZLERDE UREME FAALIYETI HIZ KAZANIR

AVLADIGINIZ BALIGI GERI SALACAKTINIZ NEDEN TUTTUNUZ

 

Doğaya Saygı Duyanın Kısmeti Açılır

Doğaya saygı duyan avcı ihtiyaç dışı av yapmayarak doğadaki ahenge bir nevi katkı sağlamış olur. Sonuç olarak insanoğlu da doğanın bir parçasıdır. İhtiyaç fazlası av yapmayan avcının avı azaltması söz konusu olmadığı için av yapmak konusunda sıkıntı yaşaması da söz konusu değildir. Böylece kısmeti hep açık olur. Ama birileri hırsına yenik düşüp daha fazla para kazanmak için ihtiyaç dışı av yapmaya başlarsa av veriminin düşmesine sebep olur. Sanki verim düşüşüne kendisi sebep olmamış gibi, bir de diğer avcıları suçlar. Hem suçludur, hem de güç çıkma sevdasına kapılır. Yaptığı hatayı fark edip hatasını kabul edip itiraf eden ve düzeltme yoluna giden kişi onurlu kişidir. Hatasını inkara devam eden kişi ise hem en cahil, hem de en zalim kişidir. Bilmediğini fark edemeyen kişi cahildir. Doğanın ahengini bilerek bozan kişi zalimdir.

Üreme zamanında karnımızı doyuracak kadar av yapabiliriz. Karnımız doyuyorsa avımızı geri bırakmak doğaya katkı sağlayacağından onurlu bir davranış olacaktır. Onurlu kişinin kısmeti her zaman bol olur. Onun korkacak hiçbir şeyi yoktur. Rızkıyla dünyaya gelen insanoğlunun aç kalacağım korkusu ile sınırlı kaynakları aşırı tüketmesi onu açlığa götürür. Rızkına şükredip doğadaki canlılığı çoğaltmak için çabalayan kimse ise doğa tarafından kısmetle ödüllendirilir.

YEMEYECEGIN BALIGI GERI SALMANIN PSIKOLOJIK ETKISI

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/-b5Y5w_la9U

İlkbaharla Denizlerde Üreme Faaliyeti Hız Kazanır

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.