KIYILARDA UFAK BALIKLAR ARTMADAN BALIKLAR COGALAMAZ

Kıyılarda Ufak Balıklar Artmadan Balıklar Çoğalamaz :

KIYILARDA UFAK BALIKLAR ARTMADAN BALIKLAR COGALAMAZ

Kıyılarda ufak balıkların artması için kıyılara ağ atmaktan vazgeçmek gerekir. Kıyılar kesinlikle Profesyonel Balıkçılığa kapatılmalıdır. Kıyılarda amatör balıkçılık kapsamında olta avcılığı dışında hiç bir avcılık yapılmamalıdır. Amatör balıkçılara çok sıkı balıkçılık ve çevre eğitimi verilmelidir. Eğitimi bitirenler merkezi sistemle imtihana tabi tutulmalı ve imtihanı kazananlara kıyıları koruma ve kollama yetkisi verilmelidir. Bu yetkiye sahip olmayanların kıyılarda balık avı yapmasına kesinlikle izin verilmelidir. Kıyılarda balık çoğalınca yetki sahibi amatör balıkçılardan talep edenlere vergi mükellefi olmak kaydıyla rehber avcı kimliği verilerek av yaptırma yetkisi verilebilir. Bu sayede onların denetiminde ve ücret karşılığında yetki sahibi olmayanlarında kıyılardan av yapması sağlanabilir. Böylece kıyılarda balık avcılığı kurallara uygun yapılarak balığın çoğalması garanti altına alınmış olur.

KIYILARDA UFAK BALIKLAR ARTMADAN BALIKLAR COGALAMAZ

Ufak Balıklara Büyüme ve Çoğalma Fırsatı Vermek

Kıyılarda ufak balığın çoğalmasına ve bu sayede büyümelerine izin vermeden balık miktarı artmaz. Kıyılarda ufak balıklar artarsa, onlar ile beslenmek için büyük balıklar da kıyılara yanaşır. Büyük balıkların beslenmek için kıyılara yanaşması kıyıdaki ufak balık miktarını arttırıcı bir etkiye sahiptir. Büyük balık göçle gelen ufak balıkları kıyılara yaslayarak kıyıdaki balık miktarının artmasını sağlar. Bu sayede kıyılarda ufak balık miktarı artarken çeşitlilik de artar. Böyle bir süreç kıyıları yeniden yumurtlama alanı haline dönüştürür.

KIYILARDA UFAK BALIKLAR ARTMADAN BALIKLAR COGALAMAZ

Bir Kıyının Yumurtlama Alanı Olması

Bir kıyıda balık miktarının çoğalmasının en önemli güvencesi o kıyının yumurtlama alanı olarak seçilmesinden geçer. Yumurtlama alanı olan kıyılarda ufak balık ve büyük balık miktarında hiçbir zaman azalma olmaz. Aksine böyle kıyılar yılın her zamanı değişik türler için bir çekim alanıdır. Bu iddiamıza en güzel örnekler; askeri bölgeler ve balık avına çeşitli sebeplerle yasaklanmış kıyı kesimleridir. Bu tür kıyılarda hem balık çeşidi fazladır. Hem de büyük balıkların her türünün uğrak alanlarıdır. Unutmayın, balıklar rahatsız edilmedikleri alanlarda bulunmayı tercih ederler.

KIYILARDA UFAK BALIKLAR ARTMADAN BALIKLAR COGALAMAZ

Büyük Balıkların Kıyılara Yanaşması

Büyük balıkların kıyıya yanaşması ile besin piramidi tamamlanmış olur. Bu kıyının en sağlıklı yapıya kavuştuğu andır. Bu yapı korunduğu sürece balık miktarı artar, asla azalmaz. Mevsimine göre her tür balığın uğrak alanı olan mera sağlıklı bir yer olur. Bunu sağlayan en önemli unsur da kıyıdaki ufak balık miktarının çokluğu ve çeşitliliğidir.

Yapılan Avcılığa Rağmen Balık Miktarının Azalmamasının Yolu

Allah’ın emrine uymak tek yoldur. Allah “yiyin, için israf etmeyin” diyerek bize en doğru yolu gösterir. Bu yüzden karnımızı doyuracak kadar av yaparsak, hiçbir zaman açlık çekmeyiz. Balık da azalmaz. Özellikle balığın üreme zamanlarında avlanmaması balığın çoğalmasının garantisidir. Bu tercih, bir canlının yaşama hakkına duyulması gereken saygıdan kaynaklanmalıdır. Bu yüzden hiç bir canlının üreme hakkı elinden alınamaz. Ayrıca bu tercih, ekonomik kaynakları korumanın ve yaşam hakkına saygı duymanın zorunlu bir gereğidir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/rQzTGijIWlE

Kıyılarda Ufak Balıklar Artmadan Balıklar Çoğalamaz

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.