Oğlumla Çıktığımız Büyük Balık Avının Keyfi :
Sevdiğiniz insanlarla balık avına çıkmak çok keyifli bir hobidir. Bir de bu keyfi oğlunuzla yaşıyorsanız unutulmaz bir anı olur. Bu sezon oğlumla pek çok ava çıktık. Bu av üçüncü çıktığımız büyük balık avıydı. İlk çıktığımız av ısınma mahiyetindeydi. Balık avından ziyade denizde olmayı amaçlıyordu. Ama hazır denize çıkmışken olta da çektik. İri Yazılı Orkinoslar geldi. Bu balıkları yemeyi düşünmediğimiz için geri saldık.
Bu Sezonki İlk Büyük Balık Avımız
Güzel bir sabahta büyük balık yakalama hedefiyle ava çıktık. Yemlik balık avını takiben canlı yemle büyük balık avına başladık. Ama balonlar yemlerin peşini bırakmıyordu. Canlı yemi balonlara kaptırınca yedekteki ölü yemlerle büyük balık avına devam ettik. Balonlar ölü yemleri de çok hırpaladı. Artık dönüş yolundaydık. Adrasan Koyu içinde en son merada büyük balık kaloma boşaltmaya başladı. Olta oğlumun elindeydi. Doğal olarak ilk mücadeleyi de o yaptı. Yorulunca balığı çekmek bana kaldı.
Bu avda oğlumun büyük balıkla mücadeleye henüz hazır olmadığını gördüm. Bu yüzden sonraki ava çift devirli Shimano çıkrık makineli olta ile çıkmaya karar verdim. Bu çıkrık makinenin çift devir özelliği olduğu için mücadelenin büyük kısmını onun yapması mümkün olacaktı. Böylece büyük balık mücadelesine daha hızlı hazır olabilecekti.
Oğlumla Çıktığımız Üçüncü Büyük Balık Avımız
Yem balıklarını koy dışında hızlıca avlayıp oltaları topladık. Sulu Adanın karşısındaki burna doğru hızlıca yol aldık. Av yapmayı düşündüğümüz meraya yaklaşırken canlı yem için kısa bir süre olta çektik. Büyük balık avına canlı yem ile başlamak istiyorduk. Canlı yemi salarak meraya doğru yol aldık. Meraya girdiğimizde kaloma boşalmaya başlamıştı. Boşaltma şiddetine bakılırsa bu balık Sinarit olmalıydı. Heyecanla mücadele ederken balık kendini kurtarmayı başardı. “Sağlık olsun” deyip yeniden takımı hazırladık.
Yeniden ölü yemle hazırladığımız takımı salarak meraya girdik. Birkaç balon dokunuşundan sonra Akya oltaya atladı. Kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Tekneyi meradan açık denize doğru uzaklaştırırken mücadeleye devam ettik. Ama daha meradan çok fazla uzaklaşmadan Akya da kendini kurtarmayı başardı. Takımı çektiğimizde balonların yemden parça koparırken üçlü kancaları bağladığımız ip misinalara da zara vermiş olduğunu gördük. Bu yüzden balığın takıldığı üçlü kancanın ip misinası kopmuştu. Bu yüzden Akya kendini kurtarmayı başarmıştı.
Artık Güzel Bir Akya Avı Yapmak İstiyorduk
Tekrar ölü yemle takımı hazırlayıp merayı çekmeye başladık. Uzun bir süre başka balık vurmadı. Artık dönüş vaktimiz iyice yaklaşmıştı. Ama umudumuzu hiç kaybetmedik. İnanç ve azimle olta çekmeye devam ettik. Sonunda kaloma hızla boşalmaya başladı. “Allah’ın hakkı üçtür” deyip bu balığı almak için kararlı bir şekilde mücadeleye başladık. Oğlum çift devirli çıkrık makine ile mücadelesini sonuna kadar sürdürdü. Sonunda balık teknenin altında gözüktü. İtina ile takımı çekip Akya’yı teknenin yanına kadar getirdik. Nihayet sonunda Akya’yı tekneye almak nasip oldu. Bu oğlumun tek başına mücadele edip tekneye aldığımız ilk büyük balık avımız oldu. Artık oğlum büyük balıkla mücadele ederken kendine daha fazla güvenecekti.
Oğlumla balık avını çok istediğimiz Akya’yı avlayarak bitirdik. Mutlu bir şekilde Adrasan Sahiline doğru dönüşe geçtik. Yol boyunca sohbet edip arkadaşları ile çıkmayı düşündüğümüz avların planlarını yapmaya başladık.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/3jik-eA48to
Menderes bey, emeğinize sağlık gerçekten ilgiyle izliyorum sizi. Her av hem öğretici hem çok keyifli, siz zaten iyi bir öğretici ve güzel bir insansınız, tarzınızı çok beğeniyle izliyorum.
Ava çıkmak için ne kadar ücret ödemeliyiz ulaşabilirseniz bana memnun olurum.
Saygılarımla..
http://www.adrasanbalik.com/ucretler/.html link’ine tıklayarak bu sitedeki ÜCRETLER menüsünden ücretleri ve diğer bütün detayları öğrenebilirsiniz.
Yine de kısa bir bilgi vereyim:
BALIK AVI TUR ÜCRETLERİ
2021 sezonunda (Mayıs – Kasım 2021)
750 TL. Sabah Turu – (Saat 06.00 – 10.30)
700 TL. Akşam Turu – (Saat 16.30 – 20.00)
Fiyatlar tekne bedelidir. Büyük balık avına 2 kişi ile çıkıyoruz. Tura bir kişi de katılsanız, iki kişi de katılsanız fiyatlar aynıdır. Genellikle tekne hareket halindeyken sırtı yöntemiyle av yaparız. Yem balığı avı yaparken iki kişi olta çeker. Büyük balık avına geçtiğimizde av verimliliği daha fazla olduğu için tek kişi olta çeker. Balık avı turuna sadece bir büyük balık avlamak hedefiyle çıkarız. Oltaya birden fazla balık takılırsa, katılımcıların tercihine göre bir balık geri salınır.
Gerçekten de çocuklarımızla balığa çıkmanın keyfine doyum olmuyor. Onlar denizi ve doğayı öğrenirken bende onlarla bu hobimi paylaşmanın keyfini yaşıyorum. Zaten denizde olmak tek başına yeterli olduğu bir ortamda, bir de balık avı yapmak çok büyük bir ödül oluyor.
Peki siz profesyonelce balık avı yaparken ve/veya yaptırırken neler hissediyorsunuz?
Görüşlerinize aynen katılıyorum. Aynı hisleri ben de hem ailemle, hem de balık avı turunda da yaşıyorum. Bu duygular içinde olunca bu durum katılımcılara da geçiyor. Bunu bizzat görüyorum. Bu sayede deniz ve balık avı geleceğimize umutla bakıyorum.