OLTA BALIKCILIGINDA EN DEGERLI BALIK SINARIT AVIDIR

Olta Balıkçılığında En Değerli Balık Sinarit Avıdır :

Denizdeki en tedbirli balıkların başında Sinarit geldiğinden, olta balıkçılığında en değerli balık Sinarit avıdır.

OLTA BALIKCILIGINDA EN DEGERLI BALIK SINARIT AVIDIR

Sinarit tedbirli olduğu için teknenin motor sesinden ürkerek hemen bölgeden uzaklaşır. Av yapıyor olsa bile ses o bölgeden uzaklaşana kadar tepkisiz kalır veya o bölgeyi terk eder. Her iki durumda da Sinarit’i cezp edip oltaya yönelmesini sağlamak pek mümkün değildir. Profesyonel balıkçı bu durumu bildiği için bırakma takımla veya parakete ile Sinarit avı yapma yolunu tercih eder.

OLTA BALIKCILIGINDA EN DEGERLI BALIK SINARIT AVIDIR

Amatör balıkçı için en kolay ve ekonomik yöntem jigging dir. Jigging yaparken tekne motoru çalışmaz. Dolayısıyla ortamda tam bir sessizlik hakimdir. Dip sırtısıyla, amatör balıkçı Sinarit avı yapma konusunda ciddi tecrübeye sahip olması gerekir. Genel olarak dip sırtısı oldukça fazla bilgi ve tecrübe ister. Bu sebeple bir bilenin tecrübesine ihtiyaç duyulur. Ancak bir bilenin rehberliğinde diğer yöntemler hızla öğrenilip, uygulama imkanı bulunabilir.

OLTA BALIKCILIGINDA EN DEGERLI BALIK SINARIT AVIDIR

Bu Sinarit avını, Akya oltası ile yemli dip sırtısı çekerek yaptık. Yöntemler içinde uygulaması en zor olan yöntem budur. Çünkü sırtı çekerken motor çalışır vaziyettedir. Aşırı tedbirli Sinariti cezp etmek ancak yemin canlı veya çok taze olmasıyla mümkündür. Ayrıca yemin takılı olduğu olta çekilirken, yem balığının en doğal halini yansıtmalıdır. Ancak bu şekilde Sinarit’i cezp etmek mümkün olur. Tabii O an itibariyle Sinarit’in aç olması da çok büyük bir avantajdır. Zaten bu yüzden balık avı rastgele değil midir?

Trofe Sinarit Avın Hikayesi

Akya avı yapmak içi açılmıştık. İrfan ile pek çok defa büyük balık avına çıkmamıza rağmen bir türlü kısmet olmamıştı. En iyi avlarımız 2 – 3 Kg Yazılı Orkinos avları olmuştu.

Öğleden sonra 16.30 gibi çıktığımız avda saat 19.30 sularını gösteriyordu. Artık dönüş yolundaydık. Son bir merada da Akya oltası çekip Adrasan Sahiline doğru hızlanarak dönüşe geçecektik.

Akşam çökmeye başladığından, biraz daha kıyıya sokulmak adına çıkrık makineden saldığımız ip birkaç metre sararak yola devam ettik. Tam da bu aşamada, eski zıpkın yaptığımız günler aklımıza gelmişti. “Nerede o eski Sinaritler” sohbeti yaparken, kaloma hızla boşaldı. Önce çok iyi asıldığı için Akya sandık. Mücadele ilerleyip balık yorulmaya başladı. Kolayca gelmeye başlayınca “acaba nedir?” düşüncesi hakim oldu. Tam bu aşamada oltayı toplarken Sinarit olduğunu fark ettik. Meğer Sinaritler hala buradaymış. Sanki bize cevap vermek istermiş gibi 5 Kg Sinarit teknede yerini almıştı. Bu avla İrfan, oltayla büyük balık avı hasretine son verirken, hiç ummadığımız bir trofe avı yapmış olduk.

Dip Sırtısıyla Sinarit Avı Videosuhttps://youtu.be/g61Y4JloziE

SINARIT AVINDA JIGGING YONTEMI

Jigging Yöntemiyle Sinarit Avı Videosuhttps://dai.ly/xnxr35

Olta Balıkçılığında En Değerli Balık Sinarit Avıdır

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.