OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Oltadaki Balığı Taşlık Zeminden Uzaklaştırmak :

OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Büyük balık avı zor bir iştir. Bu yüzden oltamıza takılan balığı kaçırmak istemeyiz. Genellikle büyük balık avı yaptığımız yerler altı taşlık olan alanlardır. Balık oltaya takıldığında teknenin en yavaş hızıyla taşlıklardan uzaklaşmakta fayda vardır. Yoksa oltadaki balık dalarak dip zemindeki taşlara oltayı takabilir. Zaten oltadaki taş balığıysa hemen bir taşın içine girmeye çalışacaktır. Bütün bu sebeplerden dolayı oltadaki balığı taşlıklardan uzaklaştırmak en doğru seçimdir.

OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Teknenin en düşük hızında altı taşlık olan meradan uzaklaşırken büyük balıkta çok fazla zorluk çıkarmadan peşimizden gelir. Böyle bir durumda dibe dalma eğiliminde de olmaz. Hatta bazen balık bizden daha hızlı bir şekilde derin suya yönelebilir. Bu durum balıkla olan mücadelemiz kolaylaştırır. Ancak yeterince derin suya çıkınca tekneyi durdurup, balıkla orada gerçek mücadeleye başlarız. Bu süre zarfında peşimizden gelen balık çok mücadele etmesede ciddi anlamda yorulmuş olur. Çünkü bu zaman diliminde balık stres altında kalmaktan ve yeterince nefeslenememekten dolayı yorulur. Böylece balıkla mücadele kolaylaşmış olur.

OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Balıklar Neden Taşlıklarda Toplanırlar

Balıklar dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren sığınabilecekleri alanları mera olarak seçerler. Yumurtadan çıkan savunmasız bir balık için ilk öncelik hayatta kalmaktır. Bu yüzden hemen kendine en yakında taşlık bir alan bulur. Sonrasında bu alanın yakınında karnını doyurmaya çalışır. Balıkların genellikle sığındıkları meralar taşlık alanlardır. Bu yüzden ufak balıklar taşlık alanlarda yoğunlaşırlar. Taşlıklardan uzaklaştıklarında savunmasız kalırlar.

OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Balık sürüleri benzer boyların bir araya gelmesiyle oluşur. Büyüklü küçüklü balıkları bir arada görmek pek mümkün değildir. Çünkü büyük balıklar ufakları yerler. Aynı cinsler arasında bile durum böyledir. Ancak av konumundan çıkacak kadar büyüme şansına sahip olanlar taşlıklardan uzaklaşabilirler. Başka taşlık meralar arasında dolaşarak avlanabilirler.

OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Sürüler savunma, avlanma, göç etme ve üreme için ideal birlikteliklerdir. Dünya üzerinde yaşayan her canlı ancak bir arada kalarak yaşamını sürdürebileceğini hemen fark eder. Her canlı tek başına çaresiz kalır. Balıklarda bu yüzden hemen sürüler oluştururlar. Kalabalık sürüler içinde sağ kalma ve büyüme şansını elde ederler. Balıklar için büyümek besin zincirinin üst halkalarına tırmanmak anlamına gelmektedir. Büyük balıklar özgür bireylerdir. Ama yine de beslenmek, üremek ve göç etmek için sürüye ihtiyacı vardır.

OLTADAKI BALIGI TASLIK ZEMINDEN UZAKLASTIRMAK

Büyük Balıkların Beslenme Alanları

Büyük balıklar beslenmek için taşlık meralar arasında dolaşırlar. Karınlarını doyurmak için taşları kontrol ederek avlanırlar. İşte bu durumda taşlık zemin ufaklar için bir korunak olur. Bu durum biz avcıları da bu taşlık meralarda av yapmaya mecbur bırakır. Bu yüzden meralar av mekanlarıdır. Taşlık meralarda av yapmak kolaydır. Ama dikkatli davranmazsak oltayı dibe taktırıp balığı kaçırma, takımları kopartma riski de yüksektir. Bu sebeple oltaya takılan büyük balığı taşlık dip zeminden uzaklaştırmak şarttır. Zaten oltaya takılan büyük balıkların derin suya yönelmek gibi bir refleksleri vardır. Bu durumu lehimize kullanıp acele etmeden, ama seri bir şekilde balığı taşlıklardan uzaklaştırmak zor değildir.

Büyük Balık Avında Asıl Mücadele

Büyük balıkla asıl mücadeleyi derin suda, mümkünse altı kumluk olan alanda yapmak gerekir. Böyle bir alanda hiç acele etmeden, kendimizi yormadan ve balık avının keyfini çıkararak yapabiliriz. Mücadele ederken geçen sürenin lehimize olduğunu bilmek, acele etmemizi engelleyecektir. Böylece yorulan balığı tekneye almak da kolay olacaktır. Çünkü balık teknenin yanına geldiğinde bütün gücünü tüketmiş olacaktır.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/fgdRJyruNwI

Oltadaki Balığı Taşlık Zeminden Uzaklaştırmak

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.