RAPALA KULLANIMI

Rapala Kullanımı :

Rapala Tanımı:

Balık formunda yapılmış sahte balıklara, rapala denir. Rapala, uzun seneler tahtadan yontup, boyanarak kullanılmıştır. Rapala ile başarılı avlar yapıldıkça, gelişimi devam etmiştir. Tahtaya şekil vermek kolay olduğundan, değişik modellerde rapalalar yapmak kolay olmuştur. Tahta ile yapılan rapalalar, dişli balıkların dişleri ile tahrip edildiği görüldükçe, daha sert bir malzeme ile yapılması ihtiyaç haline gelinmiş, tahtanın yerini plastik benzeri malzeme almaya başlamıştır. Günümüz teknolojisi ile rapalalar, daha dayanıklı ve daha dengeli yapılmıştır. Rapala da denge, çok önemli bir unsurdur. Dengeli yüzen rapala; öngörülen hareketi, istikrarlı bir şekilde yapabildiğinden, balık avını daha da verimli hale getirmektedir.

BALIK AVI

Rapala (14)        Rapala (12)        Rapala (2)

Rapala Çeşitleri:

– Yüzey rapalası
– Dip rapalası

Olmak üzere iki çeşittir.

Yüzey rapalasının da, dip rapalasının da çok çeşitli boyları, şekilleri, renk ve desenleri vardır. Bu çeşitlilikteki maksat; her avcının yiyebileceği yem balık yelpazesini oluşturmak ve renk çeşitliliğiyle, değişik ışık ortamlarında, yem balıklarının renksel görünümlerini yakalamaya çalışmaktır. Bu çeşitlilik; kullanıcıya, doğu ürünü doğru zamanda kullanması durumunda, devamlı ve kesintisiz av imkanı verir.

Rapala (8)        Rapala (5)        Rapala (3)

DALDIRICI KURSUNLA DIP SIRTISI TAKIMININ HAZIRLANMASI VE KULLANIMI

Rapala Kullanımı:

Yüzey rapalaları; 1 – 1,5 m dalabilen rapalalardır. 5 – 11 cm olanlarıyla, yüzeye gelerek, Aterina, Sardalya, Hamsi, İstavrit ve Zargana gibi yem balıkları ile beslenen, 300 -400 gr üstü balıkları avlamak için idealdir. 11 – 26 cm olanlarla, açık denizlerde, çok daha büyük boy balıklar avlanabilir.

TEKNEDE BIRDEN FAZLA OLTAYI KARISTIRMADAN CEKME YONTEMI

Dip rapalası; 4 – 10 m arası dalabilen rapalalardır. Dip balıklarını avlamak için idealdir. Ağırlık kullanılarak daha derinlere indirildiğinde, çok değerli balıkların avı yapılabilir. Genellikle, dip rapalası yavaş çekildiğinden, daha hareketli ve albenili olması gerekmektedir. Ayrıca, dip rapalası açık suda av yapılırken, hızlı çekilmesi gerektiğinde de dönmemesi gerektiğinden, daha teknolojik ürünlerdir.

Rapala (7)                

DIP SIRTISI YAPABILMEK ICIN COZULMESI GEREKEN SORUNLAR NELERDIR

Rapalanın Faydası:

Canlı balığın yerini alma potansiyeliyle, canlı yem ihtiyacını azaltarak, balık miktarının artışına katkısı olmuştur. Yem olarak avlayacağımız balık denizde kalınca, balık doğal olarak çoğalacaktır. Balık çoğaldıkça, rapala ile balık avı yapmak kolaylaşacağı için, yem balığı avına da gerek kalmayacaktır.

Ödüllü Rapala:

RAPALA ILE BALIK AVI TEKNIGI

Rapala ile Sinarit Avı Videosu: https://youtu.be/MR38Iuo6DTs

Rapala Kullanımı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

RAPALA KULLANIMI için 4 cevap

  1. mehmet karaca der ki:

    Menderes bey iyi günler,
    Son resimdeki Strike Pro mavi rapalayı nereden temin edebiliriz?
    Teşekkürler.

  2. Andac Dinler der ki:

    Menderes abi merhaba,
    Yaz sonu yine sana gelene kadar, Karaburun taraflarında takılmaya devam edeceğiz, mecburen. Mümkünse sana bir şey sormak istiyorum. Cevap mümkünse çok sevinirim. Tombik için senin takim düzeneğin nasıldı?
    Buralarda muhtemel genel derinlik 20 – 50 m. Misina, kursun ve rapala sistemin ve markilerin neydi? Yardımını rica ederim. Bereketli avlar, sevgiler.
    Andac

    • Menderes Yahşi der ki:

      Takımı oltanın ucundaki fırdöndülü klipsten itibaren sıralayarak anlatacağım. Orta boy bir fırdöndü, 20 – 30 cm 0,70 mm misina, bu misina üzerine bir veya iki adet 50 gr ortası delikli kurşun ağırlık, orta boy fırdöndü, fırdöndünün diğer ucuna 3 – 5 kulaç 0,40 veya 0,50 mm 20 Kg üzeri çekeri olan bir beden misinası ve ucuna 7 – 9 cm yüzey rapalası ile takımı sonlandırıyoruz.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.