RAPALA NEDIR

Rapala Nedir :

RAPALA NEDIR

Rapala

Çeşitli malzemeden çok değişik balık formlarda yapılabilen ve ön tarafında uzun veya kısa gagası vasıtasıyla balık gibi yüzerek dalabilen, her türlü hızda dengesi bozulmadan hareketlerini hızlanarak yapabilen suni yemdir. Bazı rapalalarda gaga uzantısı yoktur. Bazılarında içe kıvrık ön kısım vardır.

Temel prensip; yaralı balık imajı yaratarak çevredeki avcı balıkların dikkatini çekerek cezp etmektir. Avcıları cezp etmek için çok değişik formlar tasarlanmaktadır. Bu formlar, yem balıkları ve onların davranışları temel alınarak yapılmaktadır. Rapalanın taklit kabiliyeti arttıkça, başarı ihtimali de artmaktadır.

RAPALA NEDIR

Rapalanın Geleceği

Son yirmi yılın en başarılı sahte yemlerindendir. Çok fazla formata bürüne bilme yeteneğine sahip, her türlü yemin yerini alabilme potansiyeline sahip, çok başarılı bir sahte yemdir. Gelişimi son yıllarda çok hızlanmıştır. Teknolojinin bütün imkanlarını kullanılarak, inanılmaz dengeli konuma gelmiştir. Çok güven veren bir sahtedir. Çok yakın gelecekte, canlı yemin yerini tam ve kesin olarak almaya namzettir. Canlı yem kullanımını azaltarak, balığı arttırma potansiyeline sahiptir.

RAPALA NEDIR

Rapala Avının Avantajları

Rapala ile balık avının en güzel yanı, balık avına başlar başlamaz, 9 – 13 rapalaları çıkarıp, daldırıcı aparatlarla ve/veya ağırlık kurşunlarıyla hazırladığımız takımlarla, 7 – 10 kulaç, 0,70 mm, 40 Kg çekeri olan misina ile bağlayıp, çıkrık makineden 50 -100 m kadar ip misina salarak, balık avına başlamaktır. 20 -30 m arası derinlerden, başta Sinarit, Lagos,Akya, Barakuda, Lambuka vb gibi pek çok balığın avını yapmaya çalışırız.

RAPALA NEDIR

Rapala Çeşitleri

– Yüzey rapalaları: Kısa gaga, sahte yemin ne kadar dalabileceğini ve nasıl hareket edeceğini belirler. Yüzeye gelerek av yapan balıkları avlamayı düşündüğümüz zamanlarda, kullanılacak en doğru yalancı balıklar, kısa gagalı olanlardır. Balık avı yaparken bu özellikler, hangi sahte balığın kullanılacağını belirleyen en önemli unsurdur.

– Dip rapalaları: Gaganın büyüklüğü, bu seri sahte balıkların kaç metreye dalacağını belirler. Sahte balığın gagasının uzunluğu, genişliği ve kavisleri, ne şekilde hareket edeceğini de belirler. Sahte balıklar ne kadar gerçeğine benzer ve ne kadar yaralı balık taklidi yaparsa, o kadar iyi avcı olur.

Rapalayla Sinarit ve Barakuda Avı Videosu: https://youtu.be/n1mL_R2eApQ

Rapala Nedir

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

RAPALA NEDIR için 6 cevap

  1. DENIZ UNVER der ki:

    Desenize balıkları bile avlarıyla kandırıyoruz. Onlarda çakmayla gerçeği ayırmak üzere kendilerini evrimleştirirlerse bir gün hiç şaşmam.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Evet, biz genelde yemli dip sırtısıyla avlanırız. Balık avında en başarılı yöntem canlı yemle avlanmaktır. Ama günümüzde bu çok başarılı bir yöntem olmasına rağmen, balığı çoğaltmak ve bir canlıyı başka bir canlıyı avlamak için öldürmemek adına terk edilmeye çalışılan bir yöntemdir. Özellikle balığın bollaştığı ortamlarda yemli ile avdan vazgeçilmesi daha doğru bir tercihtir. Maksat ihtiyaç kadarının avlanması ve bunu yaparken de en fazla keyfin alınmasıdır.

      Balık avında temel amaç mücadele keyfini en üst düzeyde yaşamaktır. Bu sebeple mücadelenin en fazla olduğu büyük balık avlarına yönelinmesinde fayda vardır. Bu uygulama aynı zamanda balık miktarını arttırıcı ve avlanan birim balıktan daha fazla kişinin istifade etmesi anlamlarını da taşımaktadır.

      Rapalaların günümüzde geçirdiği yapay evrim, internet’in oluşturduğu bilgi okyanusu sayesinde takip edilemeyecek hızlı. Bu hıza yetişmenin imkanı yok. Bilgi paylaşılınca en parlak buluşun ömrü bir kaç gün veya hafta sürüyor. Bu konuda çok açık bir rekabet var. Orijinal olmak çok büyük avantaj sağlıyor.

  2. İsmail Öztürk der ki:

    Deniz Balıkçılığı hakkında bilgisi olmayan benim gibi acemiler için çok güzel bilgiler teşekkürler

    • Menderes Yahşi der ki:

      Amacımız, Yaradanın emri gereği, Yaradanın takdiriyle elde ettiğimiz bilgiyi, bir emanet olarak kabul ederek gerçek sahibi olan halka iletmektir. Bilgi paylaştıkça büyür ve daha fazla insanın hayatını kolaylaştırır. Emanetleri üzerimizde tutmayıp sahiplerine ulaştırmak, yapabileceğimiz en doğru davranıştır.

  3. Sarper der ki:

    Rapalanın içindeki bilyalar ve yüzerken çıkardığı tıkırtı sesi açık denizde çok önemli bence…tıkırdayan rapalalarım en çok sevdiklerim..ve tercih sebebim.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Aynen sana katılıyorum. Bu bilyeler sayesinde balık rapalayı görmese bile sese gelerek rapala ile buluşabiliyor. İlginçtir, balıklar denizdeki seslere karşı çok ilgilidirler. Neredeyse, denizdeki bütün sesleri kontrol ediyorlar. Bu da rapala ile balık avı yapma ihtimalini arttırıyor.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.