SINARIT AVINDA BALIK AVI BEREKETI YASADIK

Sinarit Avında Balık Avı Bereketi Yaşadık :

Sinarit Avı Videosu

Tur şekli; dip sırtısı. Bu balık avı turunda, dip sırtısı ile, Sinarit, Barakuda, Domuz Balığı avladık.

Dip Sırtısı Takımı Nasıl Hazırlanır

Takımı kamışa bağladığımız fırdöndüden başlayarak, takımın en ucunda bulunan dip rapalasına doğru anlatacağım. Büyük balıkta kullandığımız çıkrık makineli kamışın ucundaki fırdöndülü klipse takacağımız büyük bir fırdöndüyle başlayalım. Büyük fırdöndüye, 1 m. 1,00 mm sağlam bir misinaya, tercihen 3 – 7 adet 50 -75 gr ortası delikli kurşun takılır. Kurşunlardan sonra, varsa dip kurşunu. Dip kurşununun arkasından, dip rapalasına kadar, 0.70 mm, yedi kulaç 40 Kg çekeri olan çok sağlam misina beden (Yazuri). Ucuna da, dip rapalası. Avınıza verdiğiniz değere bağlı olarak mümkün olan en dengeli, en iyi marka rapala. Tercihen; Rapala, Yazuri ve muadil marka rapalalar. Takım, bu şekilde oluşuyor. İstenirse, dip rapalası ile dip kurşunu arasında uzanan yedi kulaçlık 0.70 mm misina arasına, çok iyi döneceğine inandığınız bir fırdöndü koyabilirsiniz. Bu, rapalanın her hangi bir sebepten dönmesi durumunda, 0.70 mm Yazuri misinanın gam yapmasına engel olmaya çalışacaktır.
SINARIT AVINDA BALIK AVI BEREKETI YASADIK

Dip Sırtısı Nasıl Çekilir

Böylesine güzel ve değerli bir takım hazırladıktan sonra, bu takımı, 10 m – 30 m arasındaki derinliklerde, adeta taşları yalayarak dolaştırılması gerekiyor. Her an takımla riskini göze almalısınız. Bu yüzden, oltayı çekeceğiniz bölgenin dip yapısını çok iyi bilmeniz gerekiyor. Eğer, oltayı çekeceğiniz bölge konusunda tereddütleriniz varsa, mutlaka balık bulucu kullanmalısınız. Balık bulucu 10 m – 30 m arası derinliği çok detaylı gösterebilir. Önceden yükseltileri görme şansınız olacağından, takılmadan manevra yapma ve/veya oltayı biraz toplama şansınız olacağından, başarı şansınız artacaktır.

SINARIT AVINDA BALIK AVI BEREKETI YASADIK

Gelelim Avımızın Hikayesine

Sabah erkenden buluşup denize açıldık. Adrasan Feneri yakınlarında oltalarımızı denize bıraktık. Dip sırtısını 2 – 4 mil hızla çektik. Hedef Sulu Adanın karşısındaki dik yamaçlara kadar olta çekip, oradan geriye dönmekti.

Oltayı Güzel Bir Balık Var

Yolda oltamıza bir çok Balon Balığı atladı. Balon Balıklarını geri bırakarak yolumuza devam ettik. Sulu Adanın karşısındaki dik yamaçlara az bir mesafe kalmıştı. En son koyun çıkışına doğru yöneldim. Oltaları dipteki bir yükseltiden açmaya çalıştım. Serhan’ın kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Hemen oltayı kontrol ettim. Takılmış olma ihtimalimiz vardı. Takılmamıştık. Oltada çok güzel bir balık vardı. Kalomayı boşaltmasına bakılırsa bu bir Sinarit’ti. “Muhtemelen Sinarit geliyor” dedim. Serhan, Sinarit olma ihtimalini duyunca, daha istekle oltayı çekmeye başladı. Birazdan, Sinarit teknedeydi. 3,5 kg Sinarit avlamıştık. Serhan’daki sevinci görmek lazımdı. Sinarit avlamış olmanın verdiği sevinçle, kendisiyle gurur duyduğunu söylüyordu.

SINARIT AVINDA BALIK AVI BEREKETI YASADIK

Sinarit Avı Bereketimiz Devam Ediyor

Sinarit avından sonra dönüş yoluna geçmiştik. Dönüş yolu üzerinde Amerikan Koyunda öğle molası verdik. Orada denize girdik, yemek yedik ve dinlendik. Saat 15.30 da tekrar balık avı turuna kaldığımız yerden devam ettik. Cankurtaranın önüne geldiğimizde, bu sefer Tolga’nın oltasının kaloması boşalmaya başladı. Sevinme sırası Tolga’daydı. Tolga dikkatle oltayı çekti. Sinarit kalomayı boşalttı. Sonunda, Sinarit teknedeydi. Bu Sinarit, 2,5 kg dı. Teknede iki Sinarit birden görmek, çok güzeldi.

SINARIT AVINDA BALIK AVI BEREKETI YASADIK

Bu Sefer Oltaya Domuz Balığı ve Barakuda Geliyor 

Oltalar suda biz dönüş yolunda yavaş yavaş dip oltalarıyla ilerliyorduk. Aradan yarım saat geçmemişti. Serhan’ın oltanın kaloması yeniden boşalmaya başladı. Bu sefer fazla asılmıyordu. Balon Balığı değilse muhtemelen Barakuda geliyordu. Birazdan balık teknenin yanına geldiğinde gördük ki, gelen Barakuda’ydı. Barakuda da Sinarit’lerin yanında yerini aldı. Kaldığımız yerden yola devam ettik. Adrasan Fenerinin yanına gelmiş, yükseltilerin açık kısmından koya giriş yapmaya çalışıyorduk. Bu sefer, sıra Tolga’daydı. Tolga’nın kaloma boşaldı. Önceleri kaloma biraz hızlı aktı. Sonra, gevşedi. Gelen Domuz Balığıydı. Domuz Balığı nadiren rapalalara atlayan bir balıktır. Domuz Balığına, Yasemin Balığı da denir. Domuz Balığından sonra, oltalarımızı toplayıp kıyıya döndük.

Çok güzel bir balık avı olmuştu. Özellikle iki tane Sinarit balık avı gününü çok değerli yapıyordu. Bu avda tam anlamıyla çeşit yapmıştık.

Sinarit Avında Balık Avı Bereketi Yaşadık

SINARIT AVINDA BALIK AVI BEREKETI YASADIK

Balık avı cirosu: 3,5 kg Sinarit, 2,5 kg Sinarit, 1,5 kg Barakuda, 2 kg Domuz Balığı.

SINARIT AVI

Sinarit Avı Videosuhttps://youtu.be/g61Y4JloziE

Sinarit Avında Balık Avı Bereketi Yaşadık

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.