SINARIT OLTASI

Sinarit Oltası :

SINARIT OLTASI

Sinarit Oltası için gerekli olanlar

1- 9 – 13 cm dip rapalası
2- 0.70 mm, 40 Kg çekeri olan, 7 – 10 kulaç misina,
3- Daldırıcı aparat veya ortası delik kurşun ağırlıklar.
4- Çekeri yüksek, büyük boy fırdöndü.

SINARIT OLTASI

Sinarit oltasinda, kesinlikle çelik tel kullanmıyoruz. Bütün takım misina ile hazırlanıyor. 35 – 40 Kg çekeri olan fluorocarbon misina bulabilirseniz, 7 – 10 kulaç bedende kullanabilirsiniz.

SINARIT OLTASI

Sinarit Oltasının hazırlanış şekli

9 – 13 dip rapalası, metal veya plastik uzun gagalıdır. Son zamanlarda, Rapala markasının ürettiği plastik uzun gagalı rapalalar, çok başarılı sonuçlar vermektedir.

Dip rapalası, rapala düğümü kullanılarak, bedene bağlanır. Rapala düğümü misinayı en az güç kaybına uğratan düğümdür. Rapala düğümü rapalanın dönmesini de engeller. Düğümden sonra Sinarit avının yapılacağı meraya ve derinliği göz önünde bulundurarak, 7 veya 10 kulaç beden bırakılabilir. Bedenin diğer ucu daldırıcı aparata ve/veya ortası delikli kurşunların 3 – 7 si bir arasa kullanılarak hazırlanan, ağırlık grubunun her iki tarafından 1 – 1,5 m, 0,90 misina ile bağlı bulunan fırdöndülerden birine bağlanır. Ortası delik kurşunları iki fırdöndüye bağlayacağımız misina 0.90 veya 1.00 mm sağlam ve esnek bir misina olmalıdır. Ortası delikli kurşunlar bu misina üzerinde hareketli durumda olduğundan zamanla misinayı inceltebilir. Genellikle takım taşlara ilk olarak ağırlıkların olduğu yerden takıldığı için bu misinanın taşlara dayanıklı olması gerekir. Bu şekilde takım hazır hale getirilir.

Sinarit Oltasının kullanımı

Tekne 2 – 4 mille giderken, önce dip rapalası denize bırakılır. Sonra, beden kontrollü bir şekilde salınır. Ağırlıklar denize bırakıldıktan sonra çıkrık makinenin açma kolu açılarak, kontrollü bir şekilde salınmaya başlar. Çıkrık makinenin sonsuz dişlisine bağlı misina sarma kılavuzunun gidip gelmesinden oluşan harekete bir tur deriz. Çıkrık makinenin her bir turunda ip misinanın sarılı olduğu makaraya, oltanın sap kısmını tutan elimizin baş parmağı ile bastırarak 3 – 5 saniye durdurup, takımın su içinde düzgün hale gelmesini sağlarız. Bu şekilde 7 – 10 tur saldığımızda, 50 – 80 m arasında bırakmış oluruz. Teknenin hızına bağlı olarak dip rapalası 15 – 30 m derinliklerde dolaşır. Bu derinliği ayarlamak tecrübeyle olacak bir şeydir. Derinliği ayarlamada en önemli etken teknenin hızıdır. Tekne biraz hızlandığında takımlar 30 m den yukarı doğru hareketlenir.

SINARIT AVI

Rapalayla Sinarit Avı Videosu: https://youtu.be/g61Y4JloziE

Sinarit Oltası

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.