Tahminleri Alt Üst Eden Trofe Balık Avı Yaptılar :
Akya Avına Yeni Başlayanlara Uygulamalı Eğitim
Adrasan Koyunda denizden güneş henüz doğuyordu. Adrasan Koyunda 300 m açıldık. Yemlik Palamut avı yapmak için yüzey sırtı çekmeye başlamıştık. Balık avı turunun ilk Palamutlarını Adrasan Koyu içinde avladık. Adrasan Koyunda 4 -5 Palamut avı yapınca Sulu Adaya doğru yöneldik.
Sulu Ada yolunda da Palamutlar ve Lambukalar bizi yalnız bırakmadı. Oltamız hiç boş kalmadı. Palamut ve Lambuka çekmeye devam ettik.
DIP SIRTISI YAPABILMEK ICIN COZULMESI GEREKEN SORUNLAR NELERDIR
Sulu Adaya vardığımızda Adrasan’a bakan tarafında birkaç tur attık. Sonra Sulu Adanın açığına çıktık. Palamutlarla yemli dip oltalarını hazırladık. Derinlere salarak sırtı çekmeye başladık.
İlk Avlarında Riske Girmeyip Oltayı Benim Çekmemi İstediler
Sulu Adanın Adrasan’a bakan tarafında dolaştık. Açıktan Sulu Adaya doğru yanaşmaya başladık. Boğaz istikametine doğru dönmeye başladığımda oltalardan birinin kaloması hızla boşalmaya başladı. Arkadaşlar oltanın bu kadar hızla çekilerek kalomanın boşalacağını tahmin etmiyordu. Bu duruma onlar çok şaşırmışlardı.
Bu onların ilk büyük balık avlarıydı. Balığı kaçırma korkusu duyuyorlardı. Risk almayarak oltayı bana doğru uzattılar. Benim çekmemi istediler. Onlar beni izleyip mücadelenin nasıl olduğunu öğrenmek istiyorlardı.
Oltayı alıp Akya’yı çekmeye başladım. Akya ilk başlarda rahat geliyordu. Akya’nın rahat geldiğini görünce “Akya çekmek çok da zor değilmiş” yorumunu yaptılar. Bir yandan Akya’yı çekmeye devam ederken, bir yandan da onlara izahatta bulunuyordum.
Akya oltaya yakalandığında “aklında avlanmak gibi bir ihtimal bulunmayan bir avcıdır”. Efe tarzı davranışlarıyla hiçbir şeyden korkup çekinmeyen bir balıktır. Bu yüzden ilk 2 – 3 dakika şoka girer. Sonra şoktan çıkınca, asıl mücadelesini ortaya koyar.
Tam sözümü bitirmiştim ki, Akya şiddetle kalomayı boşaltmaya başladı. 20 – 30 metre ipi geri çekerek dalışa geçmişti. Akya’nın bu basışından sonra mücadeleye yeniden başladık.
Arkadaşlar sorular soruyorlar ve cevabını uygulamalı olarak alıyorlardı. 20 -25 dakikalık uğraştan sonra Akya teknenin altında dönmeye başlamıştı. Akya teknenin altında dönmeye başladı. Akya’dan teknenin altına doğru hava kabarcıklar yükseliyordu. Akya’yı teknenin yanına almadan önce, video çekmek için oltayı arkadaşlara verdim. Ben video çekmeye başladım. Akya teknenin yanına geldiğinde, uzanarak Akya’yı tekneye aldım. Arkadaşların mutluluğuna diyecek yoktu. İlk Akyalarına kavuşmuşlar, hasret gidermeye başlamışlardı.
Akya’yı tekneye aldıktan sonra, öğle molası verdik.Sulu Adanın ortasında bulunan deliğin yanındaki oyuğa gittik. Tekneyi baştan ve kıçtan bağlayarak sabitledik. Bu oyukta güneşten uzakta serin bir ortamdaydık. Orada yemek yedik ve dinlenebildik.
Tahminleri Alt Üst Eden Trofe Balık Avı Yaptılar
Akşam Suyunda Gelen Akya Daha Büyüktü
Saat 15.30 da oyuktan ayrılarak birkaç tur yemlik Palamut için dolaştık. İki tane yeni Palamut avlayıp yeniden Akya oltasını hazırladık. Sonra tekrar denize bıraktık. Sulu Adaya doğru yanaşıp, boğaza doğru girmeye başladık. Tam bu esnada kaloma şiddetle boşalmaya başladı.
Tahminleri Alt Üst Eden Trofe Balık Avı Yaptılar
İlk Avda Aldıkları Uygulamalı Eğitimden Sonra Oltayı Kendileri Çektiler
Bu Akya ilk Akya’dan biraz daha büyük gibi gözüküyordu. Bu sefer arkadaşlar ne yapacaklarını öğrendikleri için oltayı kendileri çekmek istiyorlardı. Bu tecrübeyi bizzat yaşayacaklardı. Mücadele bütün şiddetiyle devam ederken, yorulan oltayı diğerine verip dinlenmeye çalışıyordu. Bu şekilde 40 dakika mücadele devam etti. 40 dakika sonra Akya teknenin altındaydı. Akya teknenin yanına geldiğinde uzanıp tekneye aldım. Sevinç çığlıkları etrafta yankılanıyordu. Artık, teknede iki Akya vardı. Biz Akya avı limitlerimizi doldurmuştuk. Akya avını bırakarak dönüşe geçtik. İki Akya’nın sevinciyle Sulu Adadan Adrasan’a olan bir saatlik yol bize çok kısa gelmişti.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/CLRH0HoDyqw