TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR

Tecrübe Arttıkça Büyük Balıkla Mücadele Kolaylaşır :

TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR

Balık avında her gün bir eğitimdir. Bize bir şeyler öğretmeyen bir balık avı hatırlamıyorum. Sabah erkenden tekneye binip denize açıldığımda içimi büyük bir heyecan kaplar. “Acaba bugün nasıl geçecek” diye düşünmekten kendimi alamam. Buradaki merakım balıkla dönüp dönemeyeceğimden ziyade, neler öğreneceğim yönündedir. Çünkü bilirim ki, her öğrendiğim detay benim bir sonraki avda daha başarılı olmamı sağlayacaktır. Özellikle bazı aşamalar vardır ki, bu aşamalardan sonra seviye atlarız. Artık bir takım sorunları çözmek ve balığa ulaşmak daha kolaylaşır. Yeni ulaştığımız aşamada sanki balık avlamak biraz daha kolaylaşmış olur. Bu durum dışarıdan bakıldığında, şansımızın artmış olması olarak yorumlanabilir. İşte bu kırılma noktalarına ulaşma çabası, devamlı arayış ve mücadele içinde olmak konusunda bizi motive eder.

TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR

Tecrübeyi Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

Her avda yeni bir şeyler öğrenilir. Bazen öğrenilen ufacık bir bilgi o kadar ilham vericidir ki, kafamızda bir sürü yeni fikrin oluşmasına sebep olur. Önce oturup bu yeni fikirleri kafamızda olgunlaştırmaya çalışırız. Kafamızda bazı simülasyonlar yaparız. Sonra bazı fikirleri eleyip diğerleri üzerine yoğunlaşıp o fikirleri olgunlaştırmaya çabalarız. Zihnimizde belli bir olgunluğa ulaşan fikrin deneme zamanı gelmiştir. İlk fırsatta denemek için denize açılıp büyük bir iştahla sonucun ne olacağını bekleriz. Sonuç genelde hep olumlu olur. Yada bize yeni denemelerin yolunu açar. Bu şekilde ilerleyerek tecrübemizi artırırız.

TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR
TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR

Denemediğimiz Büyüklükteki Bir Avla Mücadele

Daha önce denemediğimiz büyüklükteki bir avı yapmak gerçekten çok zordur. Her zaman hiç karşılaşmadığımız bazı problemleri çözmek zorunda kalırız. Bu sorunları verimli bir şekilde çözmeden o balığın mücadelesini başarıyla sonuçlandırma şansımız olmaz. Bu tür problemlerin çözümünü çok hızlı bir şekilde yapmak gerekir. Böyle anlarda vakit o kadar hızlı akar ki, her şey göz açıp kapayana kadar gerçekleşir. Problemi çözmüşsek mücadele devam eder. Çözemezsek mücadele o an biter. Büyük balık kendini oltadan kurtarıp özgür maviliklere geri döner. Hiçbir zaman büyük balık bizim problem çözmemizi beklemez. Büyük balık mücadelesinde hataya yer yoktur. Hata demek balığın kaçması demektir. Yani başarısız olmak demektir.

TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR
TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR

Başarılı Olmak Mı, Başarısız Olmak mı Daha Faydalıdır

Eğer sistematik bir yapınız varsa, başarılı olmak daha faydalıdır. Geleceğinizi başarılar üzerine inşa edersiniz. Başarı sizi daha disiplinli ve sistematik olmaya yöneltir. Yani her yaptığınızı kayıt altına alıp analiz edip belli sonuçlara varırsınız. Her denemeden olumlu yanları bulup çıkarır ve bunun üzerinde ilerlersiniz.

TECRUBE ARTTIKCA BUYUK BALIKLA MUCADELE KOLAYLASIR

Ama sistematik bir yapıya sahip değilseniz, başarısızlık sizi korkutmamalıdır. Çünkü insanoğlu geleceğini yaptığı hatalardan ders çıkararak inşa eder. Diyelim karşılaştığımız bir problemi çözemedik ve balığı kaçırdık. Bu durumda ağlamak ve sızlanmayı hemen bırakıp hata yaptığımızı hızlıca kabul etmek gerekir. Ancak hatasını kabul eden insanın önünde çözüm kapıları açılır. Hatasını kabul edemeyen çözümsüzlük girdabına kapılır. Vicdanı onu hatasını kabule zorlarken, mantığı bu şartlarda ilerlemesine izin vermez. Tam bir paradoks hakim olur.

Hata Kabul Edilmeden Gelişim Süreci Başlamaz

Oysa gelişmeyi isteyen bir insan önce kendine dürüst olmalıdır. Asla kendini kandırmaya çalışmamalıdır. Hatasını kabul eden insan, nerede hata yaptığı sorusunu sorar. Bu teşhis aşamasıdır. Teşhis doğru yapılınca, ne yapmalıyım sorusunu sorar. Bu tedavi aşamasıdır. Kişinin kendine dürüst olduğu ölçüsünde teşhis ve tedavi doğru seçildiğinde cevap an mertebesinde onunla buluşur. Geriye o doğruyu uygulamak kalır. Bu gelişim süreci hem daha zorlu bir avın olumlu sonuçlanmasını sağlar, hem de kişinin ruhsal, kişisel ve zihinsel gelişimini bir üst seviyeye taşır. Artık daha zorlu problemleri çözebilecek tecrübeye kavuşur.

Tekraralar Başarının Artmasını Sağlar

Tecrübeyi, çokça tekrar edilerek elde edilen motor yetenek olarak kabul etmek faydalı bir yaklaşım değildir. Tecrübe, mutlaka bilginin öncülüğünde edinilmelidir. Bilginin rehberlik etmediği tecrübe hızlı çözümleme yeteneğine sahip olamaz. Akılsız tecrübe, yetersizlik ihtiva eder. Akıllı tecrübe ise bilgiye açtır. Adeta bilgiye hiç doymaz. Bilgiye açlık, gelişimin lokomotifidir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/hK-haKSrZrk

Tecrübe Arttıkça Büyük Balıkla Mücadele Kolaylaşır

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.