Trofe Sinarit Avı :
Yemli Dip Sırtısı ile Sinarit Avı
Sinarit avını %95 ihtimalle, rapala ile dip sırtısı yaparak avlarız. Yemli dip sırtısı ile nadiren Sinarit avı yaparız. Yemli dip sırtısı ile Sinarit avı yaparken 40 cm geçmeyen canlı Zargana çekmek lazım. 15 – 25 cm kefal, levrek veya canlı Palamutta yem olabilir. Aslında kalama ve sübyeyi canlı tutabilecek bir takımla, Sübye Kalamar da çok güzel yem olabilir. Ama bütün bu saydığım yemlerin canlı olması şart. Bu yemlerle dip sırtısı yaparak Sinarit Avlanmaya çalışılırsa, yemli dip sırtısının balık tutma oranı ciddi anlamda artacaktır.
Yeni tutulmuş balıkları çok geçmeden 10 cm parçalara ayırarak, parça yem olarak sırtı çekilerek, dişli balık avı yapılabilir. Yemli dip sırtısı, daha birçok şekilde çekilerek av yapılabilir. Bu yöntemleri sınırlamaya çalışmaktansa, kullanılan örneklerden bazıları diye bahsetmek daha doğrudur.
Rapala ile Dip Sırtısı Yaparak Sinarit Avı
Yemli dip sırtısının yanında balık avı turlarımızda, rapala ile dip sırtısı yaparak Sinarit ve Lagos avı yaparız. Yemle uğraşma ve çeşitli takımlar hazırlamak ve takımlar zarar gördüğünde onlarla uğraşmak yerine, balık avına çıkar çıkmaz uygun derinliği bulunca, rapala ile dip sırtısını denize indirmek çok daha pratik olduğu gibi, daha verimli sonuçlar verir.
Havanın dalgalı olduğu bir gündü. Mustafa Örten’in tekne ile balık avına çıktık. Adrasan Koyunda Palamutlar 15 – 20 m suyundaydı. Nadiren yüzey yaptıkları için kolay av vermiyordu. Palamut avından vazgeçip, rapala ile dip sırtısı yapmaya karar verdik.
Adrasan Fenerinin açığını turlamaya başladık. İlk Sinarit çok geçmeden kalomayı boşaltmaya başlamıştı. Tekneyi durdurup, Sinariti kısa bir mücadele sonucu tekneye aldık. 2 ,5 Kg civarı bir Sinarit’i.
Tekrar dolaşmaya başladık. 5 – 10 dakika geçmeden kaloma bu sefer çok daha şiddetle akmaya başladı. Bu Sinarit daha büyük gözüküyordu. Acaba “Akya olabilir mi” diye düşündük. Ama bir süre sonra çekişler azalmaya başlayınca, Sinarit olduğunu anladık.
Mücadele 10 -15 dakikadır sürüyordu. Balık, suyun içinde gözükmeye başladı. Tam teknenin yanında sırtı sudan çıktığında rapaladan ayrıldı. Gözümüzün önünde dalarak gözden kayboldu. 7 – 8 Kg civarı bir Sinarit’ti. Bize av keyfini yaşattıktan sonra özgürlüğüne kavuştu.
Trofe Sinarit Avı
Önce içim burkulur gibi oldu. Sonra 7 – 8 Kg Sinariti teknenin yanına kadar çekebildiğim için kendimle gurur duydum. Her zaman balığı alacağız diye bir kural yok. Nasıl balığı yakalamak kısmetse, kaçırmakta kısmettir. Balığı gördüğüm için kendimi almış varsaydım. Artı haneme 7 – 8 Kg Trofe Sinarit avını yazdım.
Zıpkınla Trofe Sinarit Avı: https://dai.ly/x20j4hz