UMUTLA BEKLENEN BALIK AVI MACERAMIZ AKYA AVIYLA SONLANDI

Umutla Beklenen Balık Avı Maceramız Akya Avıyla Sonlandı :

UMUTLA BEKLENEN BALIK AVI MACERAMIZ AKYA AVIYLA SONLANDI

Bazı katılımcılarımız devamlı balık avı turlarımıza katılır. Bu yüzden her sene balık avına katılacakları günü dört gözle beklerler. Balık avına her sene büyük umutlarla çıkılır. Amaç her zaman büyük balık avı yapmaktır. Her turda daha büyük balık avlamak her zaman en büyük hedef olur. Bu umutla kıyıdan ayrılırız. Tur başlar.

UMUTLA BEKLENEN BALIK AVI MACERAMIZ AKYA AVIYLA SONLANDI

Büyük Balık Avının İlk Aşaması Olan Yem Balığı Avı

Adrasan Koyu  içinde yemlik balık avına başlarız. Yemlik balık avı yaparken sohbet koyulaşır. Geçmiş seneden bu yana yaşananlar gözden geçirilir. Bir sene içinde balık avına dair öğrenilenler paylaşılır. Yeni yöntemler hakkında konuşulur. Yemlikler kovada birikirken çaylar yudumlanır.

UMUTLA BEKLENEN BALIK AVI MACERAMIZ AKYA AVIYLA SONLANDI

Temiz hava, güzel sohbet, sıcak bir çay, kalomayı boşaltan yem balıklarıyla yem faslı biter. Hemen büyük balık avı yapmak için Pırasalı Ada veya Sulu Ada istikametine dümen kırılır. Bu esnada sohbet biraz daha koyulaşır.

UMUTLA BEKLENEN BALIK AVI MACERAMIZ AKYA AVIYLA SONLANDI

Büyük Balık Avına Yemli Dip Sırtısı Çekerek Başlar

Akya oltasını hazırlayıp büyük balık avına başlarız. Av başlarken merak edilen “bu senede büyük balık avı yapmak kısmet olacak mıdır?” olur. “Kısmet” deyip dolaşmaya başlarız.

Genellikle büyük balık avı umutları bir önceki seneden daha büyük olur. Bu büyük balık avının doğasında olan bir taleptir. Her avcı bir sonraki avının daha büyük olmasını umut eder. Bu sayede gelişim devam eder. Ustalık seviyesi arttıkça av yapma şekilleri de değişir. İlk avlarda balığı almak temel amaçtır. Balığı alıp dokunmak, onunla fotoğraf ve video çektirmek en çok istenen şeydir. Sonra daha ileri aşamalara yönelim başlar.

Sportif Balıkçılığı Yönelme Aşaması

Katılımcı yakalanan balıkla daha etkin mücadele etmeyi tercih edebilir. Bu şekilde balığı daha kısa sürede almayı amaç edinebilir. Bazen daha ince takımla mücadele edip avın heyecanını daha üst düzeyde yaşamayı tercih edebilir. Her iki durumda da balığı almaktan çok balıkla mücadele keyfini yaşamak amaç olur. Daha ileri ki aşamalarda balığın geri bırakılması amaç olmaya başlar. Sportif balıkçılık ustalığın son aşamasıdır.

Balık Avı Videosu: https://youtu.be/IOD2C5mX0Sk

Umutla Beklenen Balık Avı Maceramız Akya Avıyla Sonlandı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

UMUTLA BEKLENEN BALIK AVI MACERAMIZ AKYA AVIYLA SONLANDI için 6 cevap

  1. Muhammet Beyazal der ki:

    Umutla beklediğimiz büyük balık avı maceramız Akya’nın kaçmasıyla sonuçlandı. Bu durum beni çok üzdü. Hala o kalomanın ne ara gevşediğini çözemedim. Bu avda Akya’yı kaçırmamak adına neler yapabilirdik?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Kalomanın ne ara, nasıl gevşediğini ben de çözemedim. Mutlaka el değiştirirken kalomaya temas olmuştur. Bunu fark etmememiz en büyük hatamız oldu. Fark ettiğimizde 20 – 30 m misina kalmıştı. 50 Kg üstü büyük balık karşısında yapacak bir şey kalmamıştı. Kalomayı sonradan 3 – 4 kere aşamalı olarak sıkmama rağmen balığı durdurmak mümkün olmadı. Ara aşamalarda durdurma şansımız olsaydı kalan misinayla mücadeleye devam edebilirdik.

      En büyük hatamız; balığın ilk anda boşalttığı 100 – 120 m misinanın üzerine birde 150 m gevşek kalomayla boşaltması 270 m misinanın balığı yormadan gitmesi anlamına gelmektedir. Bu aşamada sıkı kalomayı boşalttığını zannetmemiz en büyük hatamız oldu. Olsa 150 m. sıkı kalomayı boşaltarak gitseydi. Bayağı yorulmuş olurdu.

  2. Hakan İsmet Özçetin der ki:

    Büyük balık avını yapmayı çok istemenin yapacağımız av üzerine nasıl bir etkisi olur?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Kazanmayı düşünmeden çıkılan hiç bir maçı kazanmak nasıl mümkün değilse, istekle çıkılmayan avın yapılması da mümkün değildir. Başarmayı arzulayıp gereğini yapmayan ve isteksiz olanın avı hüsranla biter. Bu sebeple balık avına büyük bir istekle çıkmak avın yapılmasını sağlar. Yaradan sadece isteyene verir.

  3. Can Ural der ki:

    Zaman Zaman içimizde duyduğumuz “acabalar” balık avını olumsuz etkiler mi?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bence çok fazla etkiler. Tereddüt edenin yaptığı işe konsantre olması pek mümkün değildir. Bu yüzden pek çok hata yapılır. Bu durumda oltaya takılan balığın kaçırılması bile mümkündür. Şüphe insanı hataya sürükler. Hata yapma potansiyeli artar. Kısa bir anlık tereddüt bile balığın kaçması için yeterlidir. Sanki balıklarda bu tereddüt anlarını beklerler. Bir an oltada boşluk ver bu fırsattan istifade balık kaçsın.

      Zaten içimizde duyduğumuz isteksizlik. Bizi yapılan işin havasından uzaklaştırır. Bu şekilde keyif almak da mümkün olmaz. Başarılı olmakta mümkün olmaz.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.