Yakala Bırak Yöntemi Akya Avı :
Yakala bırak yöntemi alma, sahip olma isteğine belli bir doyum noktasından sonra dur diye bilme iradesidir. Yeter diyebilme iradesinin en güzel göstergesidir. Doyumsuzluğa, değer bilmezliğe, yaşam hakkını hiçe saymazlığa bir dur diyebilme göstergesidir. Kişi nerede durması gerektiğini bilirse tatminsizlik duygusundan kurtulmuş olur. Yaptığı her şey ona haz vermeye başlar.
Şimdi insanı yakala bırak noktasına getiren aşamaları inceleyelim :
Avcılık Aşaması
Bu aşama kişinin bir şekilde balık avına ilgi duymasıyla başlar. Sonra balık avı yapabilmek için gerekli olanları öğrenir. Sonra en kolay yoldan balık avlamaya başlar. Belli bir doyumdan sonra daha büyük avların özlemini duymaya başlar.
Büyük Balığı Öğrenme Aşaması
Büyük balık avının çok fazla bilgi ve tecrübe istediğini fark eder. Bu aşamada en doğrusu bir bilenden yardım almaktır. Bu yardım büyük balık avının maliyetini düşürür. Av için gerekli bilginin en kestirme yoldan edinilmesini sağlar. Avcıya, bir bilenin sağlayacağı en büyük fayda uygulama tecrübesidir. Belli bir deneyimden sonra avcı artık büyük balık avı yapabilir aşamaya gelir.
Büyük balık avı yapan kişinin ilk fark ettiği şey bir balığın kendisini ve yakınlarını doyurabilecek boyutta olmasıdır. Bu fark ediş avcının ilk doyum noktası olur. Ayrıca büyük balık avı çeşitli zorluklarıyla fiziksel olarak insanı çok yoran bir çabadır. Kişinin av esnasında yorulması tatmin duygusuna daha hızlı ulaşmasına yardımcı olur. Bu duygular içindeki avcı kendini doyuma ulaşmış hisseder.
Avcının Doyuma Ulaşma Aşaması
Oysa ufak balık avı yapanlarda doyuma ulaşma hissini görmek çok mümkün değildir. Buna en güzel örnek: 10 Kg bir balık avlayan avcı balığı çekerken çok büyük heyecanlar yaşar. Avın her aşaması ayrı bir maceradır. Avladığı balığı büyük heyecanlar içinde çekerken ciddi anlamda yorulur. Balığı tekneye aldığında balığa hayranlıkla bakarken içinden “bu kadar büyük balığı almaya hakkım var mı?” diye geçirir. O balığın kendisi gibi bir “can” olduğunu fark eder. Bu büyük balık avının psikolojisidir. Bu noktadan sonra avcı değişime uğrar ve doyuma ulaşır. Bu noktada içinden iki soruya cevap vermek durumundadır. “Bu balığın etine gerçekten ihtiyacım var mı? Yoksa bu balığı geri salmam daha doğru mu olur?”
Bir Canlıyı Öldürme Gerekçesi Ne Olabilir?
Benim hayatım boyunca öğrendiklerim kadarıyla bunun iki geçerli gerekçesi vardır.
- Nefsi müdafaa,
- Beslenme ihtiyacı,
Bunun dışında hiçbir gerekçe bir canlıyı öldürmeyi izah edemez. Bu ikisi dışındaki bütün öldürmeler hak ihlalidir. Bu eylem yaşam hakkının, kişi haklarının ve toplum haklarının ihlalidir.
Eğer avladığımız balık beslenme ihtiyacımız için zorunlu değilse mutlaka geri salınmalıdır. Bunun en önemli dayanağını Allah ortaya koymuştur: YİYİN, İÇİN İSRAF ETMEYİN.
Usta Avcılık Aşaması
Avcı geçtiği bu uzun yoldan sonra doyuma ulaşıp avını geri salmaya başladığında usta avcı olur. O artık saldığı her balık üzerinden, karnını doyurmak için av yapmayı hak eden kişi olmuştur. Çünkü saldığı her bir balık, onun ömür boyu avlayacağı balıktan daha fazlasını doğaya üreme yoluyla hediye eder. Bu şekilde avını geri salan avcı kendi avını garanti ederken, başkalarında av yapmasına katkı sağlamış olur. Oysa o balıkları geri salmasaydı böyle bir süreçten bahsetmek mümkün olmazdı.
Bazen bana insanlar soruyorlar “Niçin avladığın kocaman balıkları geri salıyorsun?” Onlara verdiğim cevaplar şöyle oluyor:
- Her hangi bir avcıya verdiğim cevap: “Bütün balıkları ben avlayıp alırsam, sen ne avlayacaksın? Sende balık avlama şansına sahip ol diye salıyorum” diyorum.
- Bir otel sahibine cevap: “Ben avladığın ihtiyaç fazlası balığı geri salıp bunları web sitemde yayınlayıp, sosyal medyada paylaştıkça Adrasan –ANTALYA daha meşhur bir yer oluyor. Böylece daha çok insan balık avı için geliyor. Böylece sende kalanların sayısı artıyor. Üstelik biz büyük balık avı yaptığımız için dünyanın her yerinden daha yüksek gelir grubunda olanlar geliyor. Bu sayede senin otelin doluyor. Taksici, Market, manav ve çevre esnaf da bundan faydalanıyor. Adrasan’ın turizm geliri artıyor.” Diyorum. Bu cevaplar bir çok esnaf için değişik versiyonlarda verilebilir. Hepsinin ortak noktası; otellerin doluluk gün sayısının artması, daha yüksek gelir guruplarını çekmesi, turizm gelirlerinin artması.
Yakala Bırak Yöntemi Akya Avı
Balık avı turizmi, senenin 210 gün yapılabilir bir aktivitedir. Bu yönüyle ülke refahına katkı sağlama potansiyeli en fazla olan faaliyettir. Mutlaka geliştirilip, çok büyük disiplin altında yapılması gereken bir sektördür.
Tut Bırak Akya Avı Videosu: https://youtu.be/_6xA3rI8ggM