ZARGANA AVI VIDEOSU

Zargana Avı Videosu :

ZARGANA AVI VIDEOSU

Zargana Nerelerde Avlanır

Zargana avı, taşlık girinti ve çıkıntıların çok olduğu uzun kıyı şeritlerinde yapılan bir avdır. Bunun temel sebebi; büyük balıkların Zarganaları avlamak için kıyı şeridine doğru sokulmasıdır. Taşlık girinti ve çıkıntıların bol olduğu yerlerde Zargana hızlı manevralarla kendini koruyabilir. Doğada avcılar çok fazla mücadelenin olduğu avlara girmekten uzak dururlar. Çok fazla mücadelenin olduğu avdan başarısız çıkan avcı için tekrar avlanacak enerjiyi bulması çok zor olur. Avcı her avdan başarıyla çıkmaya mecburdur. Başarısızlık ölüm anlamına gelmektedir. Bu sebeple avcının yapacağı hamle sonuç alıcı olmak zorundadır. Bu durum değişik stratejilerin uygulanmasını zorunlu kılar. En etkili av yöntemi sürü halinde yapılandır. Sürü halinde avlanan avcıdan avın kurtulma şansı yoktur. Avcı, öyle veya böyle bir sonuç alır.

Av konumunda kıyıya yaklaşan Zargana için kıyı aynı zamanda avlanılacak mekanlardır. Mücadele esnasında enerjik olmak ve toplu halde bir arada bulunmak savunma için çok önemlidir. Saldırı esnasında ahenkli toplu hareketler yalnız avcılara karşı çok şaşırtıcı ve etkili bir yöntemdir.

ZARGANA AVI VIDEOSU

Zargana Nasıl Avlanır

Zargana avını ipek floş ip kullanarak yaparız. İpek floş, 3 – 5 m 0.20 -30 mm misina ile takım yapılır. Bu takımı en ince ip misinanın olduğu çıkrık makineyle, arada hiç bir şey kullanmadan bağlanarak çekeriz. Bu takım ince misinanın olduğu başka her hangi bir takımla da çekilebilir. Çıkrık makineli kamış olta kullanmamızdaki temel sebep; kaloma ayarını, çekme hızımızda boşalmayacak ayara kadar gevşetmektir. Bu şekilde Zargana ipek floşa hamle yaptığında kaloma hemen akar pozisyonda olduğundan dişlerinden kurtarma veya yırtma şansı olmaz. İpekten kendini kurtaramayan Zargana kendi ekseni etrafında dönerek, ipeği gagasına dolar. Artık ipeği gagadan her hangi bir yolla çıkarma şansı da kalmamıştır. İkinci Zargana için takımı denize bırakmadan önce ipeğin yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

ZARGANA AVI VIDEOSU

Zargana Avlarken Tekne Hızı

Teknenin 2 -4 mil arası bir hızda olması uygundur. Zargana oltaya takılıp kalomaya asıldığında, tekneyi durdurmadan aynı hızla yola devam edilirken, kalomanın ayarına hiç dokunmamakta fayda vardır. Bu şekilde 100 -150 m kadar devam edildiğinde, muhtemelen diğer takımlara da Zargana atlayacaktır. Bu esnada Zargana kalomayı boşaltarak yorulduğundan oltadan kurtulma veya ipeği yırtma şansı da kalmamaktadır.

Zarganayı Canlı Tutmanın Yolu

Zargana avlandığında deniz ortamında tutma şansı varsa, Zargana ölmeden çok uzun zamanlar kalabilir. Eğer tekne durmadan sırtı yöntemi ile ava devam edilecekse, devamlı su akışının olduğu livarda da Zargana ölmeden kalabilir. Böyle bir livar yoksa, Zarganayı koyduğunuz ortamın su ısısının değişmemesi koşuluyla, devamlı su koyup boşaltmak da Zargananın canlı kalmasını sağlar. Su koyup boşaltmak suyu temiz tuttuğu gibi, sudaki oksijenleşmeyi arttırdığından, balık için gerekli oksijenin suda olmasını temin eder.

Dev Zargana Avı Videosuhttps://youtu.be/2DJ-n7eha8s

Zargana Avı Videosu

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

ZARGANA AVI VIDEOSU için 2 cevap

  1. Gonul Yahsi der ki:

    Zargana yem olarak kullanırken canlı veya ölmüş olması arasında bir fark var mıdır?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Canlı balık her zaman avantajlıdır. Eğer oltayı düzgün yapabiliyorsanız her zaman canlı yem iyi sonuç verir. Ama Zargana uzun bir balık olması dolayısıyla yem dip sırtısı yapıldığında aynı canlı gibi salınarak çekilebilmektedir. Pek çok yemli dip sırtsı avında ölü Zargana ile Akya avı yaptık.

      Sinarit ve Lagos gibi dip balıkları avı yapmak istiyorsanız Zargananın canlı olması tercih sebebi olmalıdır. Açık denizde Orkinos ve Kılıç Balığı avı için de canlı Zargananın başarılı olacağını düşünmekteyim.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.