AYNI ANDA YAZILI ORKINOSLAR OLTALARIMIZA ATLADILAR

Aynı Anda Yazılı Orkinoslar Oltalarımıza Atladılar :

AYNI ANDA YAZILI ORKINOSLAR OLTALARIMIZA ATLADILAR

Sabah suyunda denize açıldık. Deniz ve hava çok sakindi. Keyifli bir av olacağı havanın durumundan belliydi. Kıyıdan ayrıldıktan sonra oltalarımızı suya bırakıp yüzey sırtısı çekmeye başladık. Pırasalı Ada istikametine doğru yol aldık. Yol boyunca balık avı hakkında sohbet edip sabah çayımızı yudumladık.

AYNI ANDA YAZILI ORKINOSLAR OLTALARIMIZA ATLADILAR

Şiddetle Kaloma Boşalması Büyük Balığa İşarettir

Pırasalı Adaya yaklaşırken artık yemlik balıkların oltamıza takılmasını bekliyorduk. Ama iki oltadan da gelen kaloma sesi oltalarımıza takılan balıkların büyük olduğunu göstergesiydi. Hemen büyük balık moduna geçip balıkların kaloma boşaltmasına izin verdik. Çünkü yemlik balık için kullandığımız oltaların beden misinası 0,40 mm di. Bu kadar büyük olan balıklar için 0,40 mm misina çok inceydi. Sabırlı davranıp balıkları yormaktan başka seçenek yoktu. Biz de öyle yaptık. Balıklar yorulana kadar kalomaya hiç dokunmadan sabırla mücadele ettik.

AYNI ANDA YAZILI ORKINOSLAR OLTALARIMIZA ATLADILAR

Tekneye ilk balığı aldığımda 3,5 Kg bir Yazılı Orkinos olduğunu gördüm. Arkadaşın balık hala daha kaloma boşaltmaya ve inatla mücadele etmeye devam ediyordu. Belli ki, o balık benimkinden daha büyüktü. Sabırla mücadeleye devam ettik. Bu tür mücadeleler avcının av becerisini geliştirmekte çok faydalı oluyor. Sabrı öğrenen avcı daha ustalık gerektiren avları yapabilir hale geliyor.

AYNI ANDA YAZILI ORKINOSLAR OLTALARIMIZA ATLADILAR

İnce Takımla Büyük Balık Avı Sabır İster

Bir süre sonra ikinci balığı da tekneye almıştık. Tahmin ettiğimiz gibi ikinci balık 4,5 Kg kadardı. Onu vakit geçirmeden denize geri saldık. Balık yavaş bir şekilde dalarak gözden kayboldu. Sonra yem balığı yakalamak için ava devam ettik. Bir süre sonra oltamızın kaloması yeniden boşalmaya başladı. Bu sefer oltamıza takılan ufak bir balıktı. Oltayı güzel bir yemlik umuduyla çektik, fakat gelen yarım kilo civarı bir Sarıkuyruk Akya yavrusuydu. Onu da geri salıp ava devam ettik. Ama yem balığı olacak bir balık oltamıza takılmadı.

AYNI ANDA YAZILI ORKINOSLAR OLTALARIMIZA ATLADILAR

Artık geç olmaya başladığı için dönüşe geçtik. Son meraya kadar oltamıza hiçbir balık vurmadı. Son meraya yaklaşırken bir taşın yanına yakın geçtik. Bir kaç defa o saatlerde orada yemlik balık avı yaptığımız olmuştu. Yine kaloma boşalmaya başladı. “Tamam, hiç olmazsa son merayı büyük balık avı için çekme şansımız olacak” derken bir kilo civarı bir Tral avladığımız gördük. Onu da alarak Adrasan Sahiline doğru yol almaya devam ettik.

Aynı anda iki büyük Yazılı Orkinos avı yaparak güzel bir av yapmıştık. Mutlu bir şekilde avımız sonlandırarak karaya çıktık. Bu şekilde sezonun ilk büyük balıklarını yakalamış olduk. Umarım 2020 sezonu Covit-19 pandemisine rağmen güzel geçer. Bütün amatör avcılara rastgele.

BALIK AVLAMAKTAN UMUDUNU KESMEYEN ODULUNU ALIR

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/R99MXEY8X4U

Aynı Anda Yazılı Orkinoslar Oltalarımıza Atladılar

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.