İletişim :
www.adrasanbalik.com – iletişim
Adrasan’da, büyük balık avı turlarına katılmak isteyenlerin, bize ulaşmak ve rezervasyon yaptırmak için kullanacakları iletişim numaraları:
Menderes Yahşi – 0532 375 75 25
Gönül Yahşi – 0535 692 12 92
NOT: Lütfen, telefonla ulaşamadığınız durumlarda WhatsApp veya GSM (mesaj) çekiniz. Mutlaka, size döneceğiz.
Adres: Deniz Cd. Çakmak Mah. Adrasan/Kumluca/ANTALYA
E-Mail: menderesyahsi@hotmail.com
GEMIADAMI SINAV SORULARI VE CEVAPLARI BIR ARADA
Balık avı turuna gelirken yanınızda getirmeniz gerekenler:
Yem balığı avında kullanmak için 2 adet 5 – 7 cm kısa gagalı yüzey rapalası ve büyük balık avında kullanacağımız 10 adet VMC marka 4.0 kalın üçlü kanca (Kod No. 9626 veya 6X 8527 daha kalın) en kalın olanlarından getirmenizi istiyoruz. Kişisel ihtiyaçlarınızı, yiyecek ve içeceğinizi, şapka, güneş koruyucusu ve ilaçlarınızı getirmenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca Sahil Güvenlik Kontrolleri için, T.C. Kimlik Belgenizin yanınızda bulunması gerekmektedir.
Bizim Tedarik Ettiğimiz Malzemeler:
Jig ve Trolling makine ve kamış olta takımlarını, kurşun takımları biz tedarik ediyoruz. Eğer Jig ve/veya Trolling makineniz ve kamışınız varsa, turda kullanmak isterseniz getirebilirsiniz.
Lütfen, yanınızda alkollü içecekler ve silah getirmeyiniz.
GEMIADAMI SINAV SORULARI VE CEVAPLARI BIR ARADA
ULAŞIM
Adrasan’a nasıl gelebilirsiniz?
Uçakla gelecekseniz:
Otobüsle gelecekseniz:
Kendi arabanızla gelecekseniz:
1. Seçenek: Antalya istikametinden geliyorsanız
* Olimpos Kavşağından girerek. (20 km., Keskin virajlı, Yazır ve Olimpos girişlerinin olduğu, insanların en fazla yorulduğu kısım.)
* Adrasan Kavşağından girerek. (20 km., Yeni olduğu için sık sık tamirat görüyor. Dikkatli gidilmesi gerekiyor.)
2. Seçenek: Kumluca istikametinden geliyorsanız.
* Beykonak Tabelasından girerek. (30 km., Karaöz yolu çok virajlı)
* Adrasan Kavşağından girerek. (26 km. Kumluca’dan Antalya istikametine giden ilk 17 km bölüm ana yoldan, 9 km Adrasan Kavşağından.). — Kumluca istikametinden en kısa yol.
DENIZCILIK TERIMLERI SOZLUGU
Kendi arabanızla gelecekseniz :
Antalya’ya geldikten sonra Kemer istikametine döneceksiniz. Antalya’dan Adrasan’a mesafe yaklaşık 98 km. Kemer’e girmeden Kumluca istikametine devam ediyorsunuz. Tekirova’yı 15 km geçtikten sonra, sırasıyla Ulupınar’ı, 2 km sonra Çıralı’yı, 2 km sonra da Olympos tabelasını göreceksiniz. Olimpos tabelasından yada 7 km ilerdeki Adrasan kavşağından girerek Adrasan’a ulaşabilirsiniz.
1. Seçenek: Olimpos Kavşağından Adrasan’a ulaşabilirsiniz.
Olimpos tabelasından sola döndüğünüzde, 11 km sonra Olimpos girişine gelirsiniz. Olimpos girişine girmeden yola devam ederseniz, 7 km sonra Adrasan’a ulaşırsınız. Adrasan Çavuşköy ile aynı yerdir. Meydana girerken sağ tarafta Cami duvarına asılı olan SAHİL tabelasını görebilirsiniz. Caminin karşısında Jandarma vardır. Jandarmadan sola dönerek sahil istikametine doğru gitmeniz gerekir. 2 km sonra 2. camiyi göreceksiniz. Bu camiden SOLA dönerseniz, 2 km sonra dere kenarından geçerek sahile ulaşırsınız. 2. camiden SAĞA dönerseniz 2 km sonra, solda Atıcı Motelin yanından geçerek sahile ulaşırsınız. Atıcı Motelden sola dönerseniz dere kenarına, sağa dönerseniz sahilin sağ ucundaki otellere doğru ilerlersiniz. Yolun en sonunda Fort Otel vardır.
2. Seçenek: Adrasan Kavşağından Adrasan’a ulaşabilirsiniz.
Olimpos tabelasına sapmayıp, 7 km ötedeki ADRASAN tabelasından sola döndüğünüzde, 9 km sonra benzinciden sonraki kavşaktan sağa dönerek Adrasan meydanına ulaşırsınız. Adrasan Çavuşköy ile aynı yerdir. Meydana girerken sağ tarafta Cami duvarına asılı olan SAHİL tabelasını görebilirsiniz. Caminin karşısında Jandarma vardır. Jandarmadan sola dönerek sahil istikametine doğru gitmeniz gerekir. 2 km sonra 2. camiyi göreceksiniz. Bu camiden SOLA dönerseniz, 2 km sonra dere kenarından geçerek sahile ulaşırsınız. 2. camiden SAGA dönerseniz 2 km sonra solda Atıcı Motelin yanından geçerek sahile ulaşırsınız. Atıcı Motelden sola dönerseniz dere kenarına, sağa dönerseniz sahilin sağ ucundaki otellere doğru ilerlersiniz. Yolun en sonunda Fort Otel vardır.
BALIK AVI
Uçakla gelecekseniz :
Araba kiralama (Rent a Car) seçeneği:
Hava alanındaki araba kiralama şirketlerinden araba kiralayabilirsiniz. 50-80 TL arası fiyatlarla araba kiralamak mümkün. Kiralamak istediğiniz arabanın marka ve modeline bağlı olarak fiyatlar değişiyor.
Taksi ile gelme seçeneği:
Terminalden çıkınca, kapı önünde bekleyen taksilerden birine binerek 120tl ücret karşılığı Adrasan’a gelebilirsiniz.
Dönüşünüzü Adrasan Taksi ile yapabilirsiniz.
Çiçek Tur ile gelme seçeneği:
Terminalden çıkarak bir taksiye binip Antalya Otogarına gidip oradan Çiçek Tur arabalarına binebilirsiniz. Adrasan Kavşağından aktarma yapmanız ya da kalacağınız otelden yardım istemeniz gerekir. O günkü duruma göre size bir şekilde yardımcı olacaklardır.
Otobüsle gelecekseniz:
Araba kiralama (Rent a Car) seçeneği:
Hava alanındaki araba kiralama şirketlerinden araba kiralayabilirsiniz. 50-80 TL arası fiyatlarla araba kiralamak mümkün. Kiralamak istediğiniz arabanın marka ve modeline bağlı olarak fiyatlar değişiyor.
Taksi ile gelme seçeneği:
Terminalden çıkınca, kapı önünde bekleyen taksilerden birine binerek 120tl ücret karşılığı Adrasan’a gelebilirsiniz.
Dönüşünüzü Adrasan Taksi ile yapabilirsiniz.
Çiçek Tur ile gelme seçeneği:
Terminalden çıkarak bir taksiye binip Antalya Otogarına gidip oradan Çiçek Tur arabalarına binebilirsiniz. Adrasan Kavşağından aktarma yapmanız ya da kalacağınız otelden yardım istemeniz gerekir. O günkü duruma göre size bir şekilde yardımcı olacaklardır.
İletisim
Adrasan yol kavşağından nasıl aktarma yapabilirsiniz?
• Taksiyi çağırabilirsiniz.
• Adrasan Turun, Kumluca’dan veya başka bir yerden gelen servisinin oradan geçme saatine yakın bir zamanda Adrasan Turu bekleyip binebilirsiniz.
• Olympos durağında inip Olympos yol kavşağına gelip oradan Adrasan Taksiyi çağırabilirsiniz.
Kumluca istikametinden Adrasan’a gelecekseniz.
1. Seçenek: Beykonak, Mavikent, Karaöz’ü takip ederek Adrasan’a gelebilirsiniz.
Kumluca çıkışındaki kavşağa geldiğinizde sola, Beykonak yönüne döneceksiniz. Beykonak’dan sonra Mavikent’i geçerek yolun sonundan sola dönüp 100 m. sonra soldaki Karaöz tabelasına sapıp yolu takip ederek 18 km sonra Adrasan meydanına ulaşırsınız. Caminin Karşısındaki Jandarmanın önünden sağa saparak SAHİL istikametine doğru yolunuza devam edersiniz. 2 km sonra 2. camiyi göreceksiniz. Bu camiden SOLA dönerseniz, 2 km sonra dere kenarından geçerek sahile ulaşırsınız. 2. camiden SAGA dönerseniz 2 km sonra solda Atıcı Motelin yanından geçerek sahile ulaşırsınız. Atıcı Motelden sola dönerseniz dere kenarına, sağa dönerseniz sahilin sağ ucundaki otellere doğru ilerlersiniz. Yolun en sonunda Fort Otel vardır.
2. Seçenek: Kumluca çıkışında Antalya istikametine devam ederek 9 km sonra Adrasan Kavşağından sağa dönerek gelebilirsiniz.
Adrasan Kavşağından 9 km sonra benzinciden sonraki kavşaktan sağa dönerek Adrasan meydanına ulaşırsınız. Adrasan, Çavuşköy ile aynı yerdir. Meydana girerken sağ tarafta Cami duvarına asılı olan SAHİL tabelasını görebilirsiniz. Caminin karşısında Jandarma vardır. Jandarmadan sola dönerek sahil istikametine doğru gitmeniz gerekir. 2 km sonra 2. camiyi göreceksiniz. Bu camiden SOLA dönerseniz, 2 km sonra dere kenarından geçerek sahile ulaşırsınız. 2. camiden SAGA dönerseniz 2 km sonra solda Atıcı Motelin yanından geçerek sahile ulaşırsınız. Atıcı Motelden sola dönerseniz dere kenarına, sağa dönerseniz sahilin sağ ucundaki otellere doğru ilerlersiniz. Yolun en sonunda Fort Otel vardır.
İletişim
BALIK AVI TUR SEKLIMIZ OGRETICI MAHIYETTEDIR
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/2chKWtiPnQE
Menderes abi
Bende yazın gelmeyi düşünüyorum büyük balık için
Balığı tekneye alıp fotoğraf çektikten sonra salsak bir sakıncası oluyor mu?
Hiç bir sakıncası olmaz.
Menderes bey,
Suyun berraklığı ve görüş ava olumlu mu olumsuz mu etki ediyor. Bu konuda bir tecrübeniz var mı?
Suyun berraklığı aynı zamanda temizliği ve oksijen seviyesinin yüksek olması anlamlarına geldiği için balık avına olumlu etkide bulunduğunu düşünüyorum. Yinede berrak suda balığın oltanın detaylarını görmemesi ve dikkatinin tedirginlik yaratacak unsurlarda yoğunlaşmaması için tahrik edilmesi gerektiğini biliyorum. Bu yüzden arada sırada yemi hareketlendirmek gerekir. Bu hareketlendirmeyi oltayı hafifçe sallayarak veya arada tekneye yol vererek yapabiliriz. Arada bir yapılan bu hareketlenmeler yeme kaçıyormuş görüntüsü verip büyük balığın ilgisini yemin üzerinde odaklar. Bu durum av verimliliğini çok olumlu etkiler. Balığı kıskandırabildiğimiz her an av yapma ihtimalimiz çok artar.
Menderes bey,
Size buradan dosya veya resim gönderemiyoruz. Denedim yapışmıyor.
Dosya resimlerinizi webde bir yerde paylaştıysanız buranın link’ini paylaşabilirsiniz. Eğer web de paylaşmadıysanız bir DVD-R de gönderebilirsiniz.
Menderes bey,
Kullanılan iğne ve misinaların kalitesi, rengi ve görünmezliği avda ne kadar etkili rol almaktadır?
Kalite:
Denizde her hangi bir hobiyi gerçekleştirmek, karadaki bir hobiyi gerçekleştirmeye göre gerçekten pahalıdır. Pahalı bir hobiyi yaparken malzemenin kalitesiz olması bizi gerçek anlamda hayal kırıklığına uğratır. Kaçan çok değerli bir av bizi kaliteli malzeme kullanmaya mecbur kılar. Bu bakımdan kaliteli malzeme her zaman genel maliyetlerimizi düşürür. Ayrıca avdan aldığımız zevki en üst seviyeye çıkarır.
Renk:
Balığın sevdiği ve ışığın tonuna bağlı olarak tercih ettiği renkler vardır. Balık avında doğru renkleri doğru zamanda kullandığımız zaman başarı oranımız artar. Doğru rengi bulmanın yolu denemeler yapmaktır. Başarılı olan renk o an için doğru seçimdir.
Görünmezlik:
Siyah renkli kanca görünmezlik algısı yaratabilir. Flora Karbon misina da görünmezlik sağlayarak balığın yemi daha rahat almasını sağlayabilir. Bunları değişik olasılıklarla deneyerek karara bağlayabiliriz. Ama avda bir malzeme başarılı olmuyorsa onda ısrar etmenin çok bir anlamı yoktur. Eğer bir malzemenin gerçekten iş yapacağına canı gönülden inanıyorsanız bütün doğruları bırakıp onu denemeniz doğru olacaktır. Eğer denemezseniz devamlı kafanızı kurcalayarak sizin ava odaklanmanızı engeller. İnandığınız malzemeyi deneyerek bu düşünsel takıntıdan kurtulma şansını elde edersiniz. Ama şunu da bilin ki, inandığınız ürün genellikle iyi iş yapar. Bu yüzden inandığınız ürüne her zaman öncelik verin. Başarılı olmuyorsa vazgeçmekte tereddüt etmeyin.
Menderes bey,
Canlı yemle hazırlanan bir takımın videosunu paylaşacak mısınız?
Canlı yem daha başarılıdır. Özellikle balığın yemeyi sevdiği canlı yemler daha başarılıdır. Bunlar içinden daha uzun yaşayabilen yemleri tercih etmek daha doğru seçimdir. Ama elimizde kullanabileceğimiz canlı yem kalmamışsa ölü yemi kullanmakta hiç bir sakınca yoktur. Yem taze olsun yeter.
Balık avı turuyla ilgili detay bilgileri sitenizde hangi link de bulabilirim?
Balık avıyla ilgili her türlü bilgiyi Ücretler – https://www.adrasanbalik.com/ucretler ve Tur Şekli – https://www.adrasanbalik.com/tur-sekli linklerinde ve menülerinde bulabilirsiniz.
2 hafta sonra tekirovada olacağım balık avı için uygun mudur? hava nasıl tahmin ediliyor ?müsait misiniz? teşekkürler…
Balık avı için uygun bir zamandır. Özellikle rapala ile dip sırtısıyla Sinarit ve Lagos avı için uygun bir dönem. Havalar bu günlerde çok iyi gidiyor. Kış ayında olduğumuz için bir tahmin söylemek doğru olmaz. Yaklaşan günlerde hava durumu daha fazla netlik kazanınca karar veririz. Kısmetse çıkarız.
Orkinos Balığı av turlarınıza katılmak istiyorum. Beni aydınlatırmısınız. Teşekkürler.
İSMAİL ÇOMAK SAKARYA
Teknemizin Orkinos Balığı avına uygun olmaması ve Akdeniz’in her sene daha hırçın bir deniz olmaya başlaması sebebiyle Orkinos Balığı avları düzenleyemiyoruz. Orkinos Balığı avı için balık avı turuna uygun 15 – 20 m tekneler lazım. Daha küçük bir tekne Akdeniz için riskli veya her istenildiğinde balık avı turuna çıkmak için uygun olmaz. Bu sebeple talebinizi karşılamamız ne yazık ki mümkün değil.
Menderes bey daha öncede yazdım, ama mesajım silinmiş. “Akya dönemi başladı” demiştiniz. Ama son videolarınızda Akya görmedim. Bunun sebebi balığın az olması mı?
Endişem, Ağustos ayında Akya tutamamak. Bu sezon verimsiz mi olacak?
Teşekkürler.
Üç haftadır Kıbrıs ile Antalya Körfezi arasında fırtına var. Bu hava bizim balık avı yapmamızı çok zorlaştırıyor. Çoğu zaman 2 m dalganın arasında balık avı yapmaya çalışıyoruz. Balık avı yaptığımız bölge de 2 -3 Kg Yazılı Orkinos ve Lambuka avı yapıyoruz. Aynı bölgede 300 -500 gr yemlik balıklar oltalarımıza geçmediği için Akya avı yapma şansımız olmuyor. Kısaca üç haftadır deniz şartları Akya avı için uygun değil. Ayrıca, geçen seneye nazaran ufakların göçünde henüz bir yoğunlaşma başlamadı. BU dumuz hava şartlarının gelişimi ile doğru orantılı olduğu için beklemekten başka çağre yok. Hava düzelince ufakların göçünde bir yoğunlaşma bekliyorum. Zannederim bu hafta içinde yoğunlaşma başlar. Zamanlarda günlük, haftalık ve hatta aylık kaymaların olması normal bir durumdur.
Üç senedir her ağustos ayında Akya avı yapabildik. Bu sene de Allahın izniyle Akya avı yapabiliriz. Şimdilik endişeye mahal yok.
Son olarak güncel av fotograf ve videolarınızı yayınlamanızı rica ederim.
Teşekkürler
Güncel av video ve resimlerini işten vakit buldukça, uykusuz kalmak pahasına yayınlamaya çalışıyorum. Taktir edersiniz ki günün 14 saati denizde geçiyor. O günün av video ve resimlerini sitede yayınlamak en az 3 – 4 saatimi alıyor. En çok zamanı da avın hikayesini yazmak alıyor. Keşke herkes kendi av hikayesini yazabilseydi. Benim işim çok kolaylaşırdı.
Merhaba akya dönemi başladı demiştiniz. Ama son 1 haftadır akya avınız olmadı. Sebebi balığın az olmasımı. Endişem Ağustos ayında akya olmaması. Bu arada sinarit avı hangi dönemlerde olur.
Teşekkürler
Lambuka ve 2 – 3 Kg Yazılı Orkinoslar fazlalaşmaya başladı. Yemlik Palamutlar da var. Fakat gel gelelim üç haftadır Kıbrıs ile Antalya körfezi arasında oldukça güçlü bir fırtına var. Bu hava bizi sabahları balık avında her istediğimiz yere gitmekten mahrum bıraktığı gibi, öğleden sonra da dar bir bölgeye mahkum ediyor. Bizde bu dar bölgede sitede yayınladığımız 2 -3 Kg Yazılı Orkinos ve Lambuka avlarını yapıyoruz.
Akya avı yapamamamızın en temel nedeni yemlik Palamut avı yapabilecek bölgelerde av yapamamak ve av yaptığımız bölgelerde de 2- 3 Kg Yazılı Orkinosların olması sebebi ile ufakların o bölgelere rahatça sokulamaması. Balıklar arası hiyerarşi gereği ufaklar büyüklerin avlandığı bölgelere, büyük sürüler halinde değillerse, giremezler. 300 – 500 gr arası Yazılı Orkinos, Tombik, Palamut veya Zargana avı yapamadan Akya avı hayal olur.
Sinarit avı her dönem yapılabilir. Ama dönemine bağlı olarak farkı av yöntemleri kullanmak gerekir. Temel olarak şunu bilmemiz gerekir. Sinaritler suların 17 derece olduğu dönemlerde kıyılara yaklaşırken, sular 23 derecenin üzerine çıkmaya başladığı dönemlerde derin suya doğru kayarlar. Bu sebeple suyun 17 derece olduğu dönemlerde Sinarit avı nispeten kolayken, suyun 23 derecenin üzerine çıkmaya başladığı dönemlerde zorlaşmaya başlar. Yazın Sinarit avı için jigging yöntemi daha uygundur.
Menderes Bey Merhaba
Balık avına gelirken yanımızda olmasını istediğiniz 200gr lık jig ve raplalar konusunda tercih edilen özel bir ürün varmıdır. ( marka ,renk ,ürün kodu vs. gibi ) Çok fazla seçenek var. Tercih yapmamızda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Katılımcılardan dip rapalası ve jig getirrmelerini talep ederken, yeni ve değişik ürünlerin gelmesini amaçlamaktayım. Ayrıca bu talebin arkasında, katılımcının balık avına ne kadar önem verdiği gerçeği de yatmaktadır.
Bizim avladığımız balıkların göç balıkları olması ve devamlı hareket halinde olması ve değişik yemlerle beslenmeleri dolayısıyla kullandığımız rapala ve jiglerinde devamlı bir değişim içinde olmasını zorunlu kılmaktadır. Her av döneminde uygun rapala ve jigleri deneyerek bulmaya çalışırız. Bu yüzden olabildiğince marka model belirtmeden gelen ürünleri denemeyi tercih ederiz.
Bizim genelde kullandığımız ve önerdiğimiz ürünler:
Dip rapalası markası: Rapala Magnum serisi veya Rapala X Rap serisi,
Jig markası: Bushido, Owner, Shimano ve River2Sea TURKEY SLIDER dır.
Bilgi için teşekkür ederim. Telefonda konuşmuştuk ama tekrar söylemeden geçemeyeceğim. Bu seneki tatilimi 10/20 Ağustos tarihleri arasında geçirmeye sizin internet siteniz sayesinde karar verdim. Otelimi sitenizdeki listeden belirledim. Sırada sadece 20 kg civarı bir Akya avı kaldı 🙂 tabiki kısmet. İşinize göstermiş olduğunuz önem ve saygı için tebrik ederim. Yarın tur programı için tekrar görüşmek üzere…
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Görüşmek üzere…
Menderes Bey merhaba. Size mail adresiniz üzerinden bir kaç sorum olacak yardımcı olur iseniz sevinirim.
Lütfen Sorularınızı http://www.adrasanbalik.com üzerinde ilgili konunun sonundaki “Bir Cevap Yazın” kısmında sorun ki, herkes konu hakkında bilgi sahibi olabilsin.
Yeni bir sezonun ilk haftaları. Başta Menderes Abiye ardındanda turlara katılacak tüm amatör balık avı sevdalılarına (elbette kendime de :)) rast gelsin diyorum. Sezon yeni başlamışta olsa balon balığı yoğunluğu ne durumda?
Balon Balığı yoğunluğu aynı. Ama Balon Balıkları eskisi kadar saldırgan değil. Her oltaya olur olmaz zamanda atlamıyorlar. Yemli dip oltası ile sırtı yaptığımızda eğer ortamda büyük balık yoksa, bazı yerlerde daha fazla atlıyorlar. Balon Balıkları da ortama adapte olmuş durumdalar. Kısaca büyük balık yoksa ortam Balon Balıklarının, büyük balık varsa ortada gözükmüyorlar.
Menderes Bey, ilginize teşekkür ederim fakat ücret konusundaki tavrınızdan dolayı sizinle ava çıkmaktan vazgeçtim size hayırlı işler, bol kazançlar dilerim…
Belirttiğim ücretler gerçek anlamda maliyetleri sıfır noktasında karşılayan ücrettir. Durum böyle olunca benim ücret konusunda elastik olabilmem mümkün değil. Eğer, ciddi bir maliyet analizi yapılacak olursa, bu ücretle bu işin yapılamayacağı ortaya çıkar. Ben yılların tecrübesiyle, ücretleri bu noktada tutmaya çalışıyorum. Durum böyle olmasa piyasada birçok bu işi yapmak isteyen insan olurdu. Maliyetlerin baskısına hiç bir girişimci, bir sezon dayanamadan vazgeçiyor. Kaldı ki dünya fiyat ortalaması $.1000 – $.1200 mertebesinde.
Fiyat konusunda gösterdiğim tavır. Size karşı bir tavır olmayıp, Türkiye şartlarında balık avı turu konusunda öncü olan ve işini AŞK ile yapan bir kişinin açıklayabileceği en düşük fiyattır. Bu fiyatı bu düzeyde açıklamamın en önemli sebebi, balık avı turunda sizden daha fazla kişisel tatmin elde etmemdir. Balık avı turlarına benden daha büyük hevesle çıkabilecek insan olabileceğine inanmıyorum. Eğer varsa, tanışmaktan çok büyük mutluluk duyarım. Hayatımın en değerli anı, o kişi ile balık avı turuna çıkmak olurdu.
O zaman 20-21 Ağustos 2013 sabah turları için sitedeki günlük 190 TL den anlaştık diyebiliriz kapora ne kadar ne zaman yatırmamı istersiniz?
Turkey slider 1 tane yeterli olur mu 2 tane mi alayım? (2 kişi avlanacağız)
Ayrıca jig yem için ilave iğne lazım olur mu demiştim sanırım gerekmeyecek?
Dip rapalası için rapala markasında ne renk tavsiye edersiniz, kaç adet gerekir?
Rapala markasında metal gagalı bulamadım, plastik gagalı deep diverlar var gerekli modeli yazarsanız ya da link verirseniz temin ederim.
Görüşmek üzere…
Levent bey merhaba,
Twitter üzerinden gelen mesaj ve iş yoğunluğu dolayısı ile cevap yazmam geçikti. Kusura bakmayın.
2013 senesi sabah turu tur bedelinin 210 TL olacağını belirmiştim. Eğer, 190 TL üzerinden anlaşmak istiyorsanız bu bedeli, erken ödeme kapsamında, peşin ödemeniz gerekir. Bu konuda tercih sizin. Dilerseniz 210 TL kabul edip, kapora gönderebilirsiniz. İsterseniz 190 TL üzerinden iki günlük tur bedelini, peşin gönderebilirsiniz.
Turkey Slider markasından bir kaç değişik renk veya Bushido ve/veya Owner markalardan birer tane değişik renklerde jig alabilirsiniz.
O dönemde pek fazla dip rapalası kullanmayız. Dip rapalası getirmenize gerek yok. O dönemde, yemlik Palamut’u Akya oltasında kullanarak yemli Akya oltası çekme ihtimalimiz çok yüksek. Ağustos ayında, bu zamana kadar Yemli Akya oltası ile balık avını tercih ettik. Yem balıklarının bol olduğu dönemlerde, yalancılar çok verimli çalışmayabilir. Konu ile daha detaylı bilgi almak için http://www.adrasanbalik.com/kategori/balik-avi/ bakmanızı tavsiye ederim. Kategoriler altında bulunan Balık Avı menüsünde çok detaylı bilgi bulunmaktadır.
Menderes Yahşi
Menderes Bey size mail adresinizden birkaç soru gönderdim, yanıtlarsanız memnun olurum. Rastgele!
Mailinize cevap verdim. Umarım tatmin edici olmuştur.
Evet mailinizi aldım,teşekkür ederim.Tarihler ve alınacak malzemeler hakkında size bir mail daha gönderdim.Cevabınızı bekliyorum.Görüşmek üzere…
Sizinle 20 – 21 Ağustos günleri iki gün sabah turu yaparız.
Turkey Slider Jig uygun. Ben genellikle mavi renkleri tercih ediyorum. Ama, diğer renklerle de balık alındığını duydum ve gördüm. Renk ve malzeme konusu her sene değişir. Her av dönemi balığın ne istediğini bulmaya çalışırız. Her sene avlandığımız malzeme değişiklik gösterir. Bir sene çok iyi iş yapan, seneye iyi iş yapmayabilir. Ama, ben mavi rengi severim ve mavi ile iyi balık alırım. Önemli olan bir ürüne inanmaktır. Üründeki bu değişkenliğin sebebi, balığın her sen değişmesidir. Avladığımız balıklar, genellikle göç balıklarıdır. Her bir sürünün farklı av alışkanlıkları olabilir ve bu da malzemede değişiklik gerektirir. Bu yüzden de, hepimizde zamanla bir dolu malzeme olur.
Dip rapalası olarak, RAPALA marka rapala almanızı tavsiye ederim. Dip rapalası konusunda en iyi marka RAPALA dır.
Saygılarımla,
Menderes Yahşi
2013 yılının , dogasever insanların yılı olması dileği ile..Bol sans.. rastgele..
Teşekkürler. 2013 Yılı için yapmış olduğunuz çok güzel dileklere, canı gönülden katılıyorum. Umarım, 2013 yılında doğamızı, denizimizi ve balığımızı daha çok korumayı akıl edebiliriz.
Video cekimleriniz iyi.. Bir belgesel veya balıkcılıkla ilgili bir dizi falan hazırlamayı dusunmuyorsunuz.
Yorumunuz için teşekkürler. Video çekimi konusunda, her sene daha iyi olmak için gayret gösteriyoruz.
Belgesel şeklinde yazı, resim ve video destekli bir çalışma yapılabilir. Ama kısa vadeli planlar arasında yok. Umarım, gelecek senelerde böyle bir çalışmamız olabilir.